Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Liepāja/Triobet" pret "Saldu" par 7. uzvaru 8 spēlēs, baroni uzņems Jēkabpili

"Liepāja/Triobet" pret "Saldu" par 7. uzvaru 8 spēlēs, baroni uzņems Jēkabpili
Edgars Zeļonis ("Liepāja/Triobet") spēlē ar BK "Jelgava".
Foto: Ģirts Gersons (liepajaslauvas.lv)

Latvijas Basketbola līgā (LBL) šodien tiks aizvadīti trīs mači. Kurzemes klubu cīņā "Liepāja/Triobet" uzņems "Saldus" basketbolistus.

Liepājnieki jauno sezonu ir sākuši gana pārliecinoši, septiņās LBL spēlēs izcīnot sešas uzvaras un tabulā ieņemot vietu uzreiz pēc abām valsts spēcīgākajām komandām. Tikmēr "Saldus" savā otrajā LBL augstākās divīzijas sezonā ir startējusi ar pieciem zaudējumiem tikpat mačos.

Abas vienības šosezon jau ir aizvadījušas vienu savstarpēju spēli. Saldū liepājnieki bija pārāki ar 77:54. Uvja Helmaņa vadītajai komandai tikai vēl vienā mačā izdevās tikt pie pārliecinošas uzvaras (86:56 pret LU), bet pārējās spēlēs panākumi izcīnīti ar 11 vai mazāk punktu pārsvaru. Vienīgo zaudējumu liepājnieki piedzīvoja pagājušajā sestdienā, kad izbraukumā ar 69:74 zaudēja "Jēkabpilij". Tikmēr "Saldus" visās spēlēs piedzīvoja pārliecinošus zaudējumus – vislabākā spēle Gunta Endzela vadītajai komandai bija 29. oktobrī pret "Jelgavu" (69:88).

Produktīvākais liepājnieku sastāvā aizvadītajās spēlēs bija lietuviešu centrs Edgars Zeļonis ar 13,7 punktiem, 8,1 atlēkušo bumbu un vienu bloķētu metienu vidēji spēlē. Lauris Blaus pievienoja 13,1 punktu un 5,9 bumbas zem groziem, bet Mareks Jurevičus nopelnīja 11,4 punktus, 5,6 atlēkušās bumbas un 3,2 rezultatīvas piespēles. "Saldus" rindās līdz šim labākais ar 11,8 punktiem un sešām bumbām zem groziem bija Roberts Freimanis.

Spēles sākums paredzēts ap plkst. 17:00. To tiešraidē būs iespējams vērot Sportacentrs.com un Sportacentrs.com TV "Lattelecom" Interaktīvās televīzijas 411. kanālā.

Citā spēlē šodien Mārupes sporta centrā "Barons kvartāls" uzņems "Jēkabpili". Abas vienības jaunās sezonas sākumā ir piedzīvojušas pa divām neveiksmēm - baroni (3-2) zaudēja Liepājas un Jūrmalas komandām, savukārt jēkabpilieši (4-2) piekāpās "Valmierai" un "Ventspilij".

Edgara Tetera vadītā komanda šo sezonu sākusi ar krietni pastiprinātu sastāvu, kas noteikti ļauj cerēt uz bronzas medaļām. Tiesa, rezultāti pagaidām nav bijuši tik pārliecinoši kā cerēts, un Kristapa Valtera, Kaspara Kambalas, Ernesta Kalves un citu pazīstamu spēlētāju pārstāvētajai komandai uzvara šovakar būtu vairāk nekā nepieciešama. Tieši iepriekš minētā trijotne kopā ar Artūru Brici ir bijusi "Barons kvartāla" panākumu pamatā. Jēkabpiliešu panākumus tikmēr kaldināja Pāvels Veselovs, Rinalds Sirsniņš, Povils Čukins un Devins Teilors.

"Jēkabpils" sastāvā šovakar debija paredzēta amerikāņu aizsargam Malkolmam Hokinsam. Pagājušajā sezonā Hokinss 33 NCAA pirmās divīzijas spēlēs Norfolkas štata universitātes komandas rindās izcēlās ar 15,5 punktiem un 4,2 atlēkušajām bumbām.

Trešajā dienas mačā LU spēkosies ar "Jūrmalu/Fēniksu". LU tāpat kā Saldus komanda vēl nav spējusi tikt pie uzvarām šajā sezonā (0-5), tikmēr Jūrmalas basketbolisti sešās spēlēs ir izcīnījuši trīs panākumus.

Izmantotie resursi:
Latvijas Basketbola savienība
NCAA Public Home Page - NCAA.org

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-11-02 13:29, pirms 9 gadiem
Nekur nav pieminēts Jēkabpils jaunais amītis. Jābūt labam!

     [+] [-]

, 2014-11-02 13:49, pirms 9 gadiem
Gaidīsim ciemos pie mums, Rīgas OSC!
Mūsu sagatavotais spēles ''preview'': Cīņa par pirmo uzvaru - svētdien LU studenti...

     [+] [-]

, 2014-11-02 14:18, pirms 9 gadiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja