Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Jakovičs: "Pēc pirmā puslaika kapteinis Blūms ģērbtuvē pateica skarbākus vārdus"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Jakovičs: "Pēc pirmā puslaika kapteinis Blūms ģērbtuvē pateica skarbākus vārdus"
Ingus Jakovičs
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Pēc neveiksmīga pirmā puslaika, kurā neizdevās parādīt gaidīto sniegumu, Latvijas basketbola izlases kapteinis Jānis Blūms pārējiem pateicis skarbākus vārdus, kas lika komandai sapurināties un izcīnīt uzvaru 2019. gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlē pret Zviedriju, aģentūrai LETA pēc svētdien aizvadītās cīņas sacīja valstsvienības saspēles vadītājs Ingus Jakovičs.

"Protams, negaidījām, ka būs viegla spēle, jo šādā sastāvā vēl neesam spēlējuši. Gatavojāmies grūtai un svarīgai spēlei, ko obligāti vajadzēja uzvarēt. To arī paveicām," norādīja Jakovičs, kurš šajā mačā guva deviņus punktus. Latvijas izlasei pirms svētdienas mača bija maz laika sagatavoties cīņai, jo vēl piektdien tā spēlēja Turcijā, bet pēc tam bijis nogurdinošs mājupceļš.

"Tikai sestdien ielidojām Viļņā, pēc tam vajadzēja mērot ceļu ar autobusu uz Rīgu. Nebija laika, lai spēlei varētu pienācīgi sagatavoties. Skautings bija tikai no rīta. Izpētījām zviedru mazos spēlētājus, kuri ir ļoti agresīvi ar labiem metieniem. Pirmajā puslaikā uzskatu, ka paši nenospēlējām veiksmīgi - nogulējām, bet otro puslaiku iesākām agresīvi un izcīnījām uzvaru, kas arī bija vajadzīgs," Jakovičs uzsvēra, ka galvenais uzdevums šajā mačā tika izpildīts.

"Protams, pārbrauciens nebija viegls, bet tādi bija tie apstākļi. Neko nevarējām darīt. Galvenais ir izdarīts, un ne par ko citu nav jādomā," piebilda spēlētājs.

Pēc pirmā puslaika Latvija atradās vadībā ar vienu punktu (42:41), taču pirms tam ilgstoši priekšā bija pretinieki. "Pēc pirmā puslaika bija jāsaņemas. Kapteinis Blūms ģērbtuvēs pateica skarbākus vārdus, lai sākam spēlēt kā vīri. Pirmais puslaiks bija miegains," atzina Jakovičs, kurš šosezon pārstāv "Ventspils" komandu.

Viņš arī norādīja, ka komandai, lai tiktu pie panākumiem, jābūt saliedētai. "Šajos izlašu logos ir ļoti maz laika, lai sagatavotos spēlēm. Līdz ar to mums visiem jābūt kā ģimenei. Tikai esot kopā un ar cīņassparu mēs varam kaut ko paveikt. Ar šādu sastāvu būs jācīnās par uzvaru katrā mačā," skaidroja basketbolists.

Izmantotie resursi:
LETA

1 2 36 komentāri

  +1 [+] [-]

, 2017-11-27 15:23, pirms 6 gadiem
Jakovičs ir parodija par izlasei atbilstošu saspēles vadītāju. Kā viņam ir bumba, tā uzreiz ir stress, tiks pāri centram, vai nē. Aizsardzībā spēlē kā amatieru līgā, pilnīgs nulle. Kas viņu tur bīda , es nesaprotu...tāds kāds viņš bija cik gadi atpakaļ vērā, tāds ir tagad. Izaugsme - 0 !

     [+] [-]

, 2017-11-27 15:23, pirms 6 gadiem
Izlasei nepieciešams Lejasmeiers. Manuprāt stabilākais PG aiz Strēlnieka, es pat nosauktu viņu par Jankas kopiju.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2017-11-27 15:31, pirms 6 gadiem
Pret turkiem smagi gāja, kad sāka šo presēt un ķert slazdos. Ar swe jau bija daudz labāk, ja neskaita 2 epizodes, kad Hokansons apspēlēja. Vienu gan vēlāk smuki atrieba. Var jau visādi čīkstēt un teikt, ko mums vajaga, bet ir pieejams tas, kas ir. Pārmest neko nevienam mute neveras un pirksti nedrukājas Varbūt vienīgi par centru Freimani, kurš neiet uz groza apakšu, var pakasīt pakausi.

  +5 [+] [-]

, 2017-11-27 15:32, pirms 6 gadiem
kepka96 rakstīja: Janka ģerbtuvē nosauca Jakoviču par lemberdzēnu?
Haha, dārzeni, var padomāt, ka Janka nav spēlējis pie lemberdzēniem Pat ilgāk, nekā šobrīd Jako
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2017-11-27 15:40, pirms 6 gadiem
kepka96 rakstīja: Janka ģerbtuvē nosauca Jakoviču par lemberdzēnu?
Atkal dabūji Lemberga ''vāli'' pakaļā? Un dibens sāp tā, ka pastaigāt nevari un tas atsaucas uz smadzeņu darbību? Uzgrauz vafeli un sēdi mierīgs, jaunupēn!

 +11 [+] [-]

, 2017-11-27 15:41, pirms 6 gadiem
nezin, lai arī Jakovičs ir stresains un nestabils, bet tie 9 punkti manā uztverē pavisam nebija zemē metami. Iespējas mest sodus pats nopelnīja, visus arī iemeta, man liekas, ka tādā smagā spēlē tas tomēr ir nenoliedzams pluss.

  +5 [+] [-]

, 2017-11-27 15:43, pirms 6 gadiem
kepka96 rakstīja: Tad jau Janka vēl pavisam zaļš bija un tolaik pāri valsts robežai tanī vecumā neviens neskrēja kā tagad. Janku neuzskatu par lemberdzēnu, tāpat kā arī Krisīti ne.
Jakovičs ir pavisam cits stāts, čalis savā karjeras zenītā noenkurojies pie lemberdzēniem. un spēles stils arī atbilstošs.
baklažān! Janka uz BKV atnāca no Polijas un aizgāja uz Rytas. Vari uzskatīt, kā tev ērtāk, bet par to, ka BKV, kas tad aizvadīja ļoti labas eirokausu sezonas, bija tieši tik pat labs tramplīns Blūmam, šaubu nav.

  +5 [+] [-]

, 2017-11-27 15:44, pirms 6 gadiem
tādsnesportists rakstīja: nezin, lai arī Jakovičs ir stresains un nestabils, bet tie 9 punkti manā uztverē pavisam nebija zemē metami. Iespējas mest sodus pats nopelnīja, visus arī iemeta, man liekas, ka tādā smagā spēlē tas tomēr ir nenoliedzams pluss.
Piekrītu. Te jau izskatās, ka vienam personiski kaut kas izēsts. līdzīgi kā kepkas un Vpils gadījumā

  +3 [+] [-]

, 2017-11-27 15:53, pirms 6 gadiem
vai to nevajadzēja darīt vecvagaram

     [+] [-]

, 2017-11-27 15:54, pirms 6 gadiem
bārda un sifons rakstīja: Jakovičs ir parodija par izlasei atbilstošu saspēles vadītāju. Kā viņam ir bumba, tā uzreiz ir stress, tiks pāri centram, vai nē. Aizsardzībā spēlē kā amatieru līgā, pilnīgs nulle. Kas viņu tur bīda , es nesaprotu...tāds kāds viņš bija cik gadi atpakaļ vērā, tāds ir tagad. Izaugsme - 0 !
Ok, labāka pieejama mums nav, bet fakts par to izaugsmi ir acīmredzams. Kā tā vispār ir iespējams - 3 gadus stāvēt pilnīgi uz vietas??

  +1 [+] [-]

, 2017-11-27 16:04, pirms 6 gadiem
purva_velns rakstīja: vai to nevajadzēja darīt vecvagaram
Tam jau arī kapteinis domāts.

Treneris var lamāt savējos arī uz laukuma

     [+] [-]

, 2017-11-27 16:27, pirms 6 gadiem
Bez tiem stiprajiem vārdiem laikam pat iemest vairs nevar... Nu ja kāds Jakovičam kaut ko pārmet, tad Šķēles auti, atdotās bumbas, lēnīgums un grūtības strauji pieņemt lēmumu visu laiku tracināja. Vecvagaram, tāpat kā mūsu vēlētājiem, jāievēlas mazākā no skādēm...

     [+] [-]

, 2017-11-27 16:31, pirms 6 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Ok, labāka pieejama mums nav, bet fakts par to izaugsmi ir acīmredzams. Kā tā vispār ir iespējams - 3 gadus stāvēt pilnīgi uz vietas??
Es teiktu, ka jūs nepamanāt vienu lietu - fons, uz kura Jako jāspēlē, visu laiku mainās. Sākumā izcēlās LBL kā Liepājas līderis un U20, tad VEF drusku pielika un jau spēlēja pret VTB blicēm, tagad tas fons ir nacionālās izlases. Es negribu teikt, ka ir ahūnais progress, bet stāvēšanas uz vietas jau nu arī nav. Vai viņš ir stabils izlases vecis, arī, protams, ir jautājums

  -3 [+] [-]

, 2017-11-27 16:44, pirms 6 gadiem
VEF bija augstākais punkts. Un arī ne jau aiz labas VEF dzīves. VTB viņš vietu neizcīnīja, pasmags kritiens atpakaļ uz BKV.. Ja pirmo gadu var ierakstīt progresā, tad tagad ir regress, tāpēc biju maigs un teicu, ka progress ir 0, lai gan reāli ir kritiens pat no VEF uz BKV.

  +3 [+] [-]

, 2017-11-27 16:49, pirms 6 gadiem
onkols rakstīja: Es teiktu, ka jūs nepamanāt vienu lietu - fons, uz kura Jako jāspēlē, visu laiku mainās. Sākumā izcēlās LBL kā Liepājas līderis un U20, tad VEF drusku pielika un jau spēlēja pret VTB blicēm, tagad tas fons ir nacionālās izlases. Es negribu teikt, ka ir ahūnais progress, bet stāvēšanas uz vietas jau nu arī nav. Vai viņš ir stabils izlases vecis, arī, protams, ir jautājums
Katram skaidrs, ka otra tāda pārliecinoša saspēles vadītāja aiz Strēlnieku Jankas muguras mums šobrīd nav, skaties, kā gribi, tāds līdzvērtīgs nav neviens, visiem ir spēles līmeņa, stabilitātes, augstākā limeņa pieredzes vai pārliecības trūkums. Nosacītā izvēles iespēja ir starp Šķēli, Jakoviču, Lejasmeijeri. Atlabs Vecvagars juniors, sasniegs formu, varbūt saasinās konkurenci. Un tāpat tas būs vēl viens tikpat šaubīgs kandidāts, kā iepriekšējie trīs.

  +3 [+] [-]

, 2017-11-27 16:53, pirms 6 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: VEF bija augstākais punkts. Un arī ne jau aiz labas VEF dzīves. VTB viņš vietu neizcīnīja, pasmags kritiens atpakaļ uz BKV.. Ja pirmo gadu var ierakstīt progresā, tad tagad ir regress, tāpēc biju maigs un teicu, ka progress ir 0, lai gan reāli ir kritiens pat no VEF uz BKV.
Nevaru piekrist, BKV šobrīd ir pat ļoti pozitīvs mirklis, jo, kā mēs redzam ir gan spēles laiks, gan noteikta loma komandā, ir normāls līmenis pretiniekiem, atbildība, lielisks treneris tādā ziņā, ka Štelmahers pats bija izcils saspēles vadītājs un nešaubos, ka Jakovičam viņa padomi un pamacības tikai palīdzēs uzlabot spēlētprasmes. Būšana BKV tieši pie Štelmahera noteikti ir liels pluss abiem, Šķēlem un Jakovičam.

  +1 [+] [-]

, 2017-11-27 17:13, pirms 6 gadiem
tādsnesportists rakstīja: Nevaru piekrist, BKV šobrīd ir pat ļoti pozitīvs mirklis, jo, kā mēs redzam ir gan spēles laiks, gan noteikta loma komandā, ir normāls līmenis pretiniekiem, atbildība, lielisks treneris tādā ziņā, ka Štelmahers pats bija izcils saspēles vadītājs un nešaubos, ka Jakovičam viņa padomi un pamacības tikai palīdzēs uzlabot spēlētprasmes. Būšana BKV tieši pie Štelmahera noteikti ir liels pluss abiem, Šķēlem un Jakovičam.
Es par jebkura mūsu džeka progresu! Ar visām 4! Lai izdodas!

  +5 [+] [-]

, 2017-11-27 17:25, pirms 6 gadiem
tādsnesportists rakstīja: Nevaru piekrist, BKV šobrīd ir pat ļoti pozitīvs mirklis, jo, kā mēs redzam ir gan spēles laiks, gan noteikta loma komandā, ir normāls līmenis pretiniekiem, atbildība, lielisks treneris tādā ziņā, ka Štelmahers pats bija izcils saspēles vadītājs un nešaubos, ka Jakovičam viņa padomi un pamacības tikai palīdzēs uzlabot spēlētprasmes. Būšana BKV tieši pie Štelmahera noteikti ir liels pluss abiem, Šķēlem un Jakovičam.
Man ar šķiet, ka par skarbu tiek Jakovičam. Skaidrs, ka visi gribam, lai mums būtu 2-3 Strēlnieki un visi citi līderi, bet ir kā ir. Basketbols ir komandu sports un kopīgais komandas sniegums arī jāvērtē.

     [+] [-]

, 2017-11-27 18:25, pirms 6 gadiem
onkols rakstīja: Man ar šķiet, ka par skarbu tiek Jakovičam. Skaidrs, ka visi gribam, lai mums būtu 2-3 Strēlnieki un visi citi līderi, bet ir kā ir. Basketbols ir komandu sports un kopīgais komandas sniegums arī jāvērtē.
Kad Jaokovičš bez stresa pārdriblēs 10 sekundēs pāri centram, neviens nepārmetīs.

  -2 [+] [-]

, 2017-11-27 18:30, pirms 6 gadiem
onkols rakstīja: Man ar šķiet, ka par skarbu tiek Jakovičam. Skaidrs, ka visi gribam, lai mums būtu 2-3 Strēlnieki un visi citi līderi, bet ir kā ir. Basketbols ir komandu sports un kopīgais komandas sniegums arī jāvērtē.
Es neteiktu, ka tieši par skarbu, varbūt nedaudz mazāk varēja. Kritika viņa virzienā ir daļēji pareiza, spēlē ar pašpārliecinātību (sliktā nozīmē), nenovērtē situācijas, cik gadus jau viņš vīru basketbolā ir, bet ātrajā tāpat iedod nosegtam Mejerim uz gala līnijas nevis pats iet līdz gala utt. Reizēm tāda sajūta, ka viņam ir viens virziens padomā, uz kuru iet, un neskatoties ne uz ko, viņš ies...

Kas saistās ar pg, tad mums ir izteikta problēma uz aizsardzību, kad pretī ir spēlētājs ar ātru pirmo soli, ne Šķēle, ne Jakovičs netiek tam līdzi, iespējams, ka prakses pret tādiem pg trūkst

  +1 [+] [-]

, 2017-11-27 18:45, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Es neteiktu, ka tieši par skarbu, varbūt nedaudz mazāk varēja. Kritika viņa virzienā ir daļēji pareiza, spēlē ar pašpārliecinātību (sliktā nozīmē), nenovērtē situācijas, cik gadus jau viņš vīru basketbolā ir, bet ātrajā tāpat iedod nosegtam Mejerim uz gala līnijas nevis pats iet līdz gala utt. Reizēm tāda sajūta, ka viņam ir viens virziens padomā, uz kuru iet, un neskatoties ne uz ko, viņš ies...

Kas saistās ar pg, tad mums ir izteikta problēma uz aizsardzību, kad pretī ir spēlētājs ar ātru pirmo soli, ne Šķēle, ne Jakovičs netiek tam līdzi, iespējams, ka prakses pret tādiem pg trūkst
es domāju, ka viņam acīmredzot nav izteikti laba laukuma pārredzēšana un situācijas nolasīšana, kuru ierauga stāvam daudzmaz brīvu, tam arī iedod piespēli

  -1 [+] [-]

, 2017-11-27 19:42, pirms 6 gadiem
Manā skatījumā,jāsagaida Timmu,Janku un Berču un viss būs labi! Nezinu kāpēc,bet man Andzejs neiedveš pārliecību! A kur Bricis palicis?? Protams,jautājums ne izlases līmenī,bet vienkāršs jaut!

  +2 [+] [-]

, 2017-11-27 21:59, pirms 6 gadiem
Nu nevajag jau celt Strēlnieku par uber labāko saspēles vadītāju Eiropā, jā viņš ir labs bet ne starp labākajiem.

  -2 [+] [-]

, 2017-11-27 22:03, pirms 6 gadiem
tādsnesportists rakstīja: nezin, lai arī Jakovičs ir stresains un nestabils, bet tie 9 punkti manā uztverē pavisam nebija zemē metami. Iespējas mest sodus pats nopelnīja, visus arī iemeta, man liekas, ka tādā smagā spēlē tas tomēr ir nenoliedzams pluss.
Kopā ar Šķēli entās bumbas pakāsa pret turkiem un pret zviedriem arī bija problēmas ar pāriešanu uzbrukumā.

  +2 [+] [-]

, 2017-11-27 22:05, pirms 6 gadiem
Pats bēdīgākais ir tas, ka viens no talantīgākajiem kādreizējiem jauniešiem Rodions Kurucs neko laukumā labu nerāda, viņš vairs ne savam sedzamajam tiek līdzi, ne arī pats ko uzbrukumā spēj izdarīt. Traumas, vai slimība vai kas cits, bet šis spēlētājs nekad mūžā netiks draftēts NBA, iespējams pat Eirolīgā nekad tā arī vairs neuzspēlēs.

  +3 [+] [-]

, 2017-11-27 22:06, pirms 6 gadiem
vienigais_anonims rakstīja: Kopā ar Šķēli entās bumbas pakāsa pret turkiem un pret zviedriem arī bija problēmas ar pāriešanu uzbrukumā.
un? bet cita neviena tak arī nav. Šie divi, ko mēs te visi kritizējam ir divi labākie aiz Strēlnieka, kurš šobrīd mums nebija pieejams. Kāda jēga no visas šīs bezgalīgās vārīšanās?

  +1 [+] [-]

, 2017-11-27 22:21, pirms 6 gadiem
purva_velns, 15:53, pirms 6 stundām, ignorēt, atbildēt
vai to nevajadzēja darīt vecvagaram

Vecvagars ļoti,ļoti skarbi , dusmīgi klusēja!

  +2 [+] [-]

, 2017-11-27 22:29, pirms 6 gadiem
tādsnesportists rakstīja: un? bet cita neviena tak arī nav. Šie divi, ko mēs te visi kritizējam ir divi labākie aiz Strēlnieka, kurš šobrīd mums nebija pieejams. Kāda jēga no visas šīs bezgalīgās vārīšanās?
precīzi!

  -1 [+] [-]

, 2017-11-27 22:42, pirms 6 gadiem
Āfrika12 rakstīja: Nu nevajag jau celt Strēlnieku par uber labāko saspēles vadītāju Eiropā, jā viņš ir labs bet ne starp labākajiem.
ko es tikko izlasīju? Viņš ir starp labākajiem pg eiropā, tas ir fakts, ne velti, viņu vēlas eiropas top klubi

  -1 [+] [-]

, 2017-11-27 22:44, pirms 6 gadiem
tādsnesportists rakstīja: un? bet cita neviena tak arī nav. Šie divi, ko mēs te visi kritizējam ir divi labākie aiz Strēlnieka, kurš šobrīd mums nebija pieejams. Kāda jēga no visas šīs bezgalīgās vārīšanās?
daļa ir, dzīt pēdas vēl dziļākām rezervēm...nākotnes skatījumā, kādam redzēt savu iespēju un strādāt uz to, daļēji to līdzcilvēki var norādīt...Vai teiksim naturalizācija

     [+] [-]

, 2017-11-27 22:57, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: daļa ir, dzīt pēdas vēl dziļākām rezervēm...nākotnes skatījumā, kādam redzēt savu iespēju un strādāt uz to, daļēji to līdzcilvēki var norādīt...Vai teiksim naturalizācija
Dziļākās rezerves? Nekas jau dižs nav, Kuri no nākamajām paaudzēm ir tādi, kas varētu tuvākajos gados pretendēt? Pļavnieks? Reiz dzirdēju, ka Lomažam esot jautāts vai pat ieteikts pārorientēties par saspēlnieku, viņš starp citu, varētu būt diezgan labs. Kas vēl? Zoriks, kurš izlaida pēdējo jauniešu turnīru dēļ traumas... un...tad jau nāk mans absolūtais favorīts, Žagars! Tas, ja nenoies no ceļa, būs megakruts saspēlnieks. Būs pašiem savs Teodosičs a la Stefans Karijs.

     [+] [-]

, 2017-11-27 23:00, pirms 6 gadiem
Āfrika12 rakstīja: Nu nevajag jau celt Strēlnieku par uber labāko saspēles vadītāju Eiropā, jā viņš ir labs bet ne starp labākajiem.
nu ja nu ja, Eirolīgas klubi parasti īpaši neiespringst uz labiem saspēlniekiem. Sevišķi tādā nīkulīgā grieķu klubā, kur paredzēts spēlēt pāri ar kaut kādu tur Spanuli.

     [+] [-]

, 2017-11-28 00:35, pirms 6 gadiem
tādsnesportists rakstīja: Dziļākās rezerves? Nekas jau dižs nav, Kuri no nākamajām paaudzēm ir tādi, kas varētu tuvākajos gados pretendēt? Pļavnieks? Reiz dzirdēju, ka Lomažam esot jautāts vai pat ieteikts pārorientēties par saspēlnieku, viņš starp citu, varētu būt diezgan labs. Kas vēl? Zoriks, kurš izlaida pēdējo jauniešu turnīru dēļ traumas... un...tad jau nāk mans absolūtais favorīts, Žagars! Tas, ja nenoies no ceļa, būs megakruts saspēlnieks. Būs pašiem savs Teodosičs a la Stefans Karijs.
Man tā pārorientēšanās nepatīk, var jau apgūt, kā vadīt, bet nu nebūs tas pats, kas jau no jaunības dienām to darot. Paskaties kaut vai Dairi, saspēli vadīt var, bet tik kā neliela laika aizvietotājs
1 2 36 komentāri