Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Adomaitis bijis trešā opcija Lietuvas trenera darbam, Kurtinaiti nevēlējās spēlētāji

Andrejs Siliņš

Adomaitis bijis trešā opcija Lietuvas trenera darbam, Kurtinaiti nevēlējās spēlētāji
Rims Kurtinaitis neesot bijis populārs trenera amata kandidāts Lietuvas izlases spēlētāju vidū
Foto: LaPresse/Scanpix

Lietuvas Basketbola federācijas prezidents Arvīds Sabonis otrdien preses konferencē atklāja, kā noticis jauna Lietuvas izlases trenera izvēle - Daiņus Adomaitis bijis trešais populārākais kandidāts starp spēlētājiem pēc Jona Kazlauska un Šarūna Jasikēviča, kuri nav piekrituši darbam ar izlasi.

"Adomaitis bija labs basketbolists un tagad ir daudzsološs jaunās paaudzes treneris, kura darbu apliecina statistikas cipari," norādīja Sabonis. Lietuvas čempionātā Adomaitis Utenas "Juventus" aizveda līdz bronzai, bet tad kļuva par "Neptunas" galveno treneri un ar komandu iekļuva finālā, 2016. gada pavasarī no cīņas par Lietuvas zeltu pusfināla sērijā izslēdzot "Lietuvos Rytas".

"Pēc Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm vaicāju spēlētājiem, ko viņi vēlētos redzēt pie valstsvienības stūres nākamajos četros gados. Tika dots laiks pārdomām un pēc tam saņēmu vēstuli, kurā bija saraksts ar pieciem treneriem. Pirmais bija [līdzšinējais treneris] Jons Kazlausks, bet es nevarēju viņu pierunāt turpināt darbu. Nākamais rindā bija Šarūns Jasikēvičs - viņam vajadzēja nedēļu pārdomām, tomēr beigās Šaras atteicās. Tad sekoja Daiņus, kurš piekrita piedāvājumam."

Sabonis norādīja, ka izlases galvenais treneris būs atbildīgs ne tikai par pieaugušo izlases sniegumu, bet arī jaunatnes izlašu piramīdu. To iepriekš darījis Kazlausks un turpmāk šie pienākumi būs jāveic arī Adomaitim. Darbam ar valstsvienību Adomaitis varēs izvēlēties sev asistentus pēc savas patikas, no federācijas puses nekas netikšot uzspiests.

Lai gan medijos priekšroka kā nākamajam izlases trenerim tika dota pašreizējam "Red October Cantu" trenerim Rimam Kurtinaitim, Sabonis atklāja, ka spēlētāju vidū Kurtinaiša kandidatūra nebija populāra: "Ar Rimu nerunājām, jo jau bijām vienojušies ar Adomaiti." Sabonis norādīja, ka Kurtinaiša vārds sarakstā bijis zemu, priekšā viņam bijis pat bijušais Lietuvas un arī Latvijas izlases treneris Ķēstutis Kemzūra.

Pagaidām Adomaitim netiks likti šķēršļi darbam arī Klaipēdas "Neptunas" klubā, ar ko līgumsaistības beidzas pēc šīs sezonas. Tomēr federācija norādījusi trenerim, ka, slēdzot jaunu līgumu ar kādu klubu, jāņem vērā izmaiņas FIBA turnīros, kas pēc 2017. gada Eiropas čempionāta paredz "logus" klubu sezonas laikā, kad izlasēm būs jāaizvada kvalifikācijas turnīri Eiropas un pasaules čempionātiem.

Izmantotie resursi:
DELFI Žinios - Pagrindinis naujienų portalas...

  +1 [+] [-]

, 2016-10-26 14:25, pirms 8 gadiem
Kurtunaiti ar savu lielo muti palika malā!