Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Meksikas izlases līderis Ajons nepiedalīsies Pasaules kausa izcīņā

Meksikas izlases līderis Ajons nepiedalīsies Pasaules kausa izcīņā
Gustavo Ajons
Foto: AP/Scanpix

Meksikas basketbola valstsvienības līderis Gustavo Ajons nevarēs palīdzēt saviem komandas biedriem šī gada Pasaules kausa izcīņā Spānijā.

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Atlantas "Hawks" spēka uzbrucējs Gustavo Ajons ESPN atzinis, ka nevēlas riskēt, jo pēdējos gados ir pamatīgi cīnījies ar savainojumiem. Sportists norādīja, ka, lai gan ļoti vēlējies cīnīties valstsvienības rindās Spānijā, nevēlas riskēt ar kādām smagākām veselības problēmām un iespējamām karjeras beigām.

Šajā NBA sezonā 28 gadus vecais Ajons ir piedalījies 26 spēlēs (14 starta pieciniekā), vidēji gūstot 4,3 punktus un 4,8 atlēkušās bumbas. Februāra beigās Meksikas izlases basketbolistam tika veikta pleca operācija, un šajā sezonā viņš laukumā vairs neatgriezīsies.

Meksikas basketbolisti pēc 40 gadu pārtraukuma kvalificējās pasaules čempionātam, kas šogad notiks Spānijā (30.augusts – 14.septembris). Meksikāņi pagājušā gada rudenī pirmo reizi triumfēja FIBA Ameriku čempionātā (2013 FIBA Americas championship). Ajons bija viens no tās izlases līderiem, fināla mačā ar Puertoriko (91:89) gūstot 20 punktus un izcīnot 16 atlēkušās bumbas. Meksikāņu spēka uzbrucējs tika atzīts par visa turnīra vērtīgāko spēlētāju.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader In Sports