Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Visockis-Rubenis: "Ceram uz enerģiskām darbībām jau no spēles sākuma"

Andrejs Siliņš

Visockis-Rubenis: "Ceram uz enerģiskām darbībām jau no spēles sākuma"
Arnis Vecvagars, Artūrs Visockis-Rubenis un Jevgeņijs Kosuškins. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

"Ronalds Zaķis ir ļoti labs spēlētājs, un viņš ir noderējis atsevišķās spēlēs, bet katram mačam ir savs spēles plāns, lai uzspiestu uz pretinieku vājajām vietām, un šis divpadsmitnieks, mūsuprāt, to darīs vislabāk," pēc rīta treniņa Podgoricā pirms vakarā gaidāmās Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra izšķirošās spēles pret Melnkalni lēmumu nepieteikt mačam Ronaldu Zaķi skaidroja Latvijas valstsvienības trenera asistents Artūrs Visockis-Rubenis.

"Komanda gulēja labi, treneri gulēja maz, bet arī labi - esam pilnībā gatavi spēlei," norādīja treneris, uzsverot, ka dzīvošanas apstākļi nodrošināti labā līmenī un neesot, par ko sūdzēties. Latvijas komanda dzīvo 20 minūšu brauciena attālumā no halles, kamēr mājinieki, Melnkalnes izlase, apmetusies turpat dažu desmitu metru attālumā no halles esošajā viesnīcā, kas nes galvaspilsētas vārdu.

Šajā viesnīcā sev naktsmītni raduši arī vairāki Latvijas līdzjutēji un klīst runas, ka mūsu "sestais spēlētājs" esot mēģinājis dot arī savu artavu jau pirms mača, līdz naktsmieram pieskandinot viesnīcu. Iesaistot kārtības sargu palīdzību, šie centieni gan pusnaktī apslāpēti.

Vakar pēc vakara treniņa tika paziņots, ka mačam netiks pieteikts centra spēlētājs Ronalds Zaķis, kurš šodien trenējās fiziskā trenera pavadībā. "Zaķis ir ļoti labs spēlētājs, un viņš ir noderējis atsevišķās spēlēs, bet katram mačam ir savs spēles plāns, lai uzspiestu uz pretinieku vājajām vietām, un šis divpadsmitnieks, mūsuprāt, to darīs vislabāk," lēmumu skaidroja treneris Visockis-Rubenis. "Mums jākausē Dubļevičs - ja viņam būs augsts pulss un viņš būs noguris, arī viņu uzbrukums būs daudz mazāk efektīvs."

"Atceros, kad pirms vairākiem gadiem, ar Latvijas Universitāti spēlējot pārbaudes spēli, Žanis Peiners izgāja laukumā un viņu sedza pretinieku centrs. Auguma centimetri nenosaka pozīciju - runa vairāk ir par to, ko katrs no spēlētājiem māk un kāda ir viņu meistarība," pretinieku auguma pārsvaru komentēja treneris.

"Enerģija, ātrums no paša spēles sākuma - tas ir tas, kas mums pietrūka pret Spāniju. Mēs tam gatavojām komandu, bet viens ir izrunāt plānu, kas cits - iziet laukumā un to paveikt. Šajā gadījumā ceram uz enerģiskām darbībām jau no spēles sākuma, tas dos mums pašiem pārliecību un uzspiedīs mums vajadzīgo spēles stilu," priekšnosacījumus labam mačam sākumam atklāja Visockis-Rubenis. Par enerģiju un agresivitāti tik runāts arī pirms spēles pret Spāniju, taču īstenot ieplānoto pirmajā puslaikā neizdevās.

"Tas ir tieši treneru uzdevums - pamainīt komunikācijas veidu ar komandu, ja tā iepriekšējā reizē nav bijusi sekmīga. Meklējam dažādus veidus - caur video, caur sarunām ar komandu, caur individuālajām sarunām ar spēlētājiem, iedodot konkrētu lomu. Ceram, ka šoreiz tas nostrādās," izaicinājumus treneru darbā skaidroja Visockis-Rubenis. "Visi spēlētāji un treneri apzinās, ka šī ir izšķirošā spēle - par to nav vēlreiz jāatgādina. Tas ir blakus faktors, ko visi apzinās un par ko nav vērts runāt vēlreiz."

"Katrs treneris cenšas ar saviem vārdiem un darbiem dot pienesumu un enerģiju, lai to pārņemtu spēlētāji laukumā. Mēs darām visu, taču laukumā iziet spēlētāji. Cenšamies radīt maksimāli labus apstākļus, dot daudz informācijas, lai spēlētājiem ir vieglāk spēlēt, lai viņi zinātu, ko darīs pretinieks, kur ir viņu vājās vietas, uz kurām uzspiest. Spēlētājiem ir jāiziet laukumā un jāpaveic gala darbs."

  +6 [+] [-]

, 2019-02-25 13:53, pirms 5 gadiem
Riskēt ar small ball taktiku tik nozīmīgā spēlē var, bet nepieteikt lieku centru zinot to, ka var būt problēmas apakšā gan liekas gana riskanti.

  +5 [+] [-]

, 2019-02-25 14:29, pirms 5 gadiem
Nu i salzīdzināja pārbaudes spēlē centrs sedzis Peineru Te nebūs situācijas kur kāds nebūs otru izpētijis. Spēlēs tāpat ar 10 spēlētajiem, pilnīgi dīvains lēmums kā 11 vai 12 neatstāt Zaķi. Nav tā ka var 100% zināt, ka nebūs neveiksmīgu piezīmju problemu. Jā ir daudzi kas var spēlēt pa 3 un 4 un turēt laukumā ātru, bet garu sastāvu. Tāpat vajadzēja Zaķi sastāvā

  +4 [+] [-]

, 2019-02-25 14:49, pirms 5 gadiem
Zaķi kā 12.spēlētāju varēja atstāt, jo skaidrs, ka lielās minūtes būs Strēlniekam un Bertānam, Šķēle/Blūms un Lomažs uz mazajām minūtēm. Mājas spēlē pret Melnkalni taču bija tā, ka daudzi vāca piezīmes. Bija Bērzs, bija Meiers. Tagad ir tikai Meiers, ok, būs Šmits, bet spēle pret Spāniju parādīja, ka mazais sastāvs ar Mejeri un Siliņu garajā galā nav efektīvs ne uzbrukumā, ne aizsardzībā (zaudētās atlēkušās). Ceram uz labāko, jo Artūrs ir labs treneris.

     [+] [-]

, 2019-02-25 14:56, pirms 5 gadiem
Ja tas bija Buļs, tad visu cieņu. Ja ne, tad...

  +3 [+] [-]

, 2019-02-25 15:22, pirms 5 gadiem
Marcello92 rakstīja: Zaķi kā 12.spēlētāju varēja atstāt, jo skaidrs, ka lielās minūtes būs Strēlniekam un Bertānam, Šķēle/Blūms un Lomažs uz mazajām minūtēm. Mājas spēlē pret Melnkalni taču bija tā, ka daudzi vāca piezīmes. Bija Bērzs, bija Meiers. Tagad ir tikai Meiers, ok, būs Šmits, bet spēle pret Spāniju parādīja, ka mazais sastāvs ar Mejeri un Siliņu garajā galā nav efektīvs ne uzbrukumā, ne aizsardzībā (zaudētās atlēkušās). Ceram uz labāko, jo Artūrs ir labs treneris.
Tur jau ta lieta, vēl viena garā nepaņemšana vienkārši izbrīna!

  +4 [+] [-]

, 2019-02-25 15:55, pirms 5 gadiem
Bet jautājums ir arī cik Zaķis ir efektīvs aizsardzībā!? To vislabāk tomēr redz treneri. Ceram, ka viss kā vajag. Uz priekšu Latvija!!!

  +2 [+] [-]

, 2019-02-25 15:57, pirms 5 gadiem
Galvenais nobloķēt visas piejas pēc atlēkušajām bumbām pie mūsu groza. Tas manuprāt būs galcenais nosacījums uzvarai vai zaudējumam.

  +2 [+] [-]

, 2019-02-25 16:22, pirms 5 gadiem
fantomas rakstīja: Bet jautājums ir arī cik Zaķis ir efektīvs aizsardzībā!? To vislabāk tomēr redz treneri.
Pret fiziski spēcīgiem, taču ne ļoti ātriem pretspēlētājiem Zaķis aizsardzībā neizskatās slikti. Drīzāk jāprasa, kā šādās situācijās izskatīsies Mejeris?

  -1 [+] [-]

, 2019-02-25 16:31, pirms 5 gadiem
Meža_briesmonis rakstīja: Pret fiziski spēcīgiem, taču ne ļoti ātriem pretspēlētājiem Zaķis aizsardzībā neizskatās slikti. Drīzāk jāprasa, kā šādās situācijās izskatīsies Mejeris?
Šmits

  +2 [+] [-]

, 2019-02-25 18:03, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Šmits
Daļēji arī Šmits, jo viņam C pozīcija nav komfortablākā, viņš labāk izskatās tālāk no groza! Tāpēc vajadzēja vēl vienu centru! Šajā modelī neredzu vietu Atem un daļēji Mejeram!

  +1 [+] [-]

, 2019-02-25 18:39, pirms 5 gadiem
Svarïgi bûs cîña par atlekuśajãm bumbåm, bet turned izśirośa ir ne tikai cm, bet vairãk pat veiklïba, ãtrums, krampis. Spélê ar Spãniju bieži bija momenti, kad śķita bumba bús Latvijai, bet noguł, reizém metas divatã, bet bumba tiek pretniekiem

  -1 [+] [-]

, 2019-02-25 18:57, pirms 5 gadiem
Lai dod Dievs,ka uzvaram,savaadaak trenerus linchot,ka nepanjeema Zaki, ta seedoshu sunju armaada ir pilniigi lieka....

  +1 [+] [-]

, 2019-02-25 19:25, pirms 5 gadiem
dextersaicis rakstīja: Daļēji arī Šmits, jo viņam C pozīcija nav komfortablākā, viņš labāk izskatās tālāk no groza! Tāpēc vajadzēja vēl vienu centru! Šajā modelī neredzu vietu Atem un daļēji Mejeram!
Es neredzu vietu Lomažam, sliktāks defā kā Ate un sliktāka metienu izvēle, ja iet metiens, tad var samest, ja neiet...nū....redzējam pret Spāniju...Pie tam, pārtur bumbu un neredzi vietu meistarīgākam spēlētājam kā Zaķis? Drīzāk vajadzēja Zaķi Lomaža vai Blūma vietā

Vai arī izlases sakarā nespēj klubus nošķirt no izlases? Kas, pēc būtības, ir slikts rādītājs par tevi.

  +1 [+] [-]

, 2019-02-25 20:02, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Es neredzu vietu Lomažam, sliktāks defā kā Ate un sliktāka metienu izvēle, ja iet metiens, tad var samest, ja neiet...nū....redzējam pret Spāniju...Pie tam, pārtur bumbu un neredzi vietu meistarīgākam spēlētājam kā Zaķis? Drīzāk vajadzēja Zaķi Lomaža vai Blūma vietā

Vai arī izlases sakarā nespēj klubus nošķirt no izlases? Kas, pēc būtības, ir slikts rādītājs par tevi.
Tu arī izlases konteksta esi debīls! Meijeri redzēji iepriekšējā spēlē? Lomažam vajag izbrīvēt metienu nevis, viņam pašam sev ir ja izbrīvē metienu un vēl daļēji jāvada saspēle! Meijeram priekšā ir spēlētāji, bet centrs ir viens, nav runa par Zaķi, da jebkādu centru vēl vajadzēja! Un ko Ate? Ja vins nospēlēs vairāk par 4-5 min tas jau būs bezizejas stavoklis

  +1 [+] [-]

, 2019-02-25 23:08, pirms 5 gadiem
šis treneru korpuss izgāzās totāli, jo pēc viņu plāna savācām 20 bumbas zem groziem mazāk- tas bija brīnums ,ka uzvarējām, tikt uz ķīnu nevācot bumbas nebija iespējams, diemžēl