Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Blūms: "Šī paaudze noteikti ir pelnījusi aizbraukt uz Pasaules kausu"

Andrejs Siliņš

Blūms: "Šī paaudze noteikti ir pelnījusi aizbraukt uz Pasaules kausu"
Jānis Blūms. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Latvijas basketbola valstsvienības kapteinis Jānis Blūms pirms Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra izšķirošās spēles izbraukumā pret Melnkalni uzsvēra, ka šī spēlētāju paaudze noteikti ir pelnījusi aizbraukt uz pasaules čempionātu.

"Esam labi sagatavojušies, komandā ir laba atmosfēra. Esam "norijuši" zaudējumu Spānijai, tā jau ir pagātne un tagad koncentrējamies tikai uz nākotni. Ejam uz kauju ar pozitīvām domām," pēc pirmā treniņa Podgoricā sacīja Blūms, atzīstot, ka Morača sporta centra hallē esošie grozi esot labi piešauti. "Vairākas reizes ar dažādām komandām šeit esmu jau spēlējis, šī ir laba zāle."

Gada balvu par paraugu sportā saņēmušais basketbolists vēl nezināja, vai teiks kādu īpašu pirmsspēles runu ģērbtuvēs: "Tik daudz esmu runājis... Visu jau esmu pateicis šajos gados. Protams, kaut ko jau vajadzēs teikt un gan jau arī Dairis [Bertāns] kaut ko komandai pateiks. Kā jau teicu uzrunā līdzjutējiem pirms nolaišanās Podgoricā - kapāsimies par katru centimetru laukumā."

Kā galvenos priekšnosacījumus cīņai par uzvaru pirmdienas spēlē Blūms minēja trīs: "Jādomā, kā apstādināt [Melnkalnes izlases līderi Bojanu] Dubļeviču, jānospēlē labi pikenrola aizsardzība un jāizcīna atlēkušās bumbas - uz šīm lietām rītvakar jāliek lielākais akcents."

Protams, Jānis ir lietas kursā, ka pret Melnkalni nederēs vienkārši uzvara - būs nepieciešams panākums ar konkrētu pārsvaru. "Spēle sākas no 0:0, jāiet soli pa solim. Nospēlēsim pirmo puslaiku un tad jau skatīsimies. Protams, prātā kaut kur būs tie vajadzīgie punkti. Mums vajag +9... vai +10? Jūs zināt, cik vajag?" ar smaidu sejā sacīja Blūms, izraisot sanākušo mediju smieklu vētru.

Jānis šobrīd palicis vienīgais valstsvienībā no 2009. gada modeļa, kas Eiropas čempionātā Polijā izšķirošajā cīņā par tikšanu nākamajā turnīra kārtā uzvarēja Vāciju, taču ar nepietiekamu punktu skaitu. "Šo gadu laikā ir noticis milzīgs lēciens visam basketbolam. Tāpēc būtu ļoti slikti, ja mēs netiktu uz pasaules čempionātu. Basketbols šajā laikā strauji attīstījies, mums ir vairāki NBA un Eirolīgas spēlētāji, viss iet pareizajā virzienā. Šī paaudze tiešām ir pelnījusi aizbraukt uz Pasaules kausu. Galu galā pēc četriem gadiem Dairis un Jānis [Strēlnieks] jau būs manā vecumā (smejas). Simtprocentīgi šī paaudze ir pelnījusi aizbraukt uz pasaules čempionātu."

  +6 [+] [-]

, 2019-02-25 00:36, pirms 5 gadiem
Arī Tu, Jāni, esi pelnījis PK.

  +6 [+] [-]

, 2019-02-25 00:57, pirms 5 gadiem
Protams ka Blūms arī ir pelnījis būt tur tajā pasaules čempionāta, jo mums būs vajadzīgs komandas kapteinis, kurš var pateikt ģērbtuve kaut ko smagāku, un pateikt kaut ko tādu, ka visi spēlētāji visas zvaigznes mūsu viņu respektē, jo viņš ir paraugs it visā patriotisma darba visā pārējā

  +9 [+] [-]

, 2019-02-25 01:10, pirms 5 gadiem
Kad vēl Latvijas izlase pat nesapņoja par kaut ko tamlīdzīgu kā PK, Jānis Blūms turpat vien bija. Visiem, visiem čaļiem novēlu izcīnīt iespēju spēlēt PK, bet jo īpaši to vēlu Kapteinim. Jūs to paveiksiet!

  +5 [+] [-]

, 2019-02-25 01:26, pirms 5 gadiem
Vai esam pelnījuši vai nē to parādīs šā vakara trilleris!!! Vieta zem saules pasaules kausā ir jāizcīna! To arī novēlam!

  +2 [+] [-]

, 2019-02-25 01:31, pirms 5 gadiem
To, ka ir pelnījuši, nāksies pierādīt laukumā. Viss pašu rokās!

  +2 [+] [-]

, 2019-02-25 02:57, pirms 5 gadiem
Visi ir malači un pelnījuši aizbraukt bet brauks tikai 12. Saplusojot eirolīgas un nba spēlētājus brīvas paliek tikai 3 vietas. Jābrauc ir stiprākajiem un tiem kas būs labāki uz doto brīdi. Par pagājušiem vai par nākamajiem nopelniem neviens nav jāņem. Blūmam īpašs paldies par spēli pret Slovēniju jo varējām arī nebūt tādā pozīcijā. Ir sajūta ka mūsējie rīt sametīs 100 punktus.)

  +1 [+] [-]

, 2019-02-25 03:20, pirms 5 gadiem
anonimus rakstīja: Visi ir malači un pelnījuši aizbraukt bet brauks tikai 12. Saplusojot eirolīgas un nba spēlētājus brīvas paliek tikai 3 vietas. Jābrauc ir stiprākajiem un tiem kas būs labāki uz doto brīdi. Par pagājušiem vai par nākamajiem nopelniem neviens nav jāņem. Blūmam īpašs paldies par spēli pret Slovēniju jo varējām arī nebūt tādā pozīcijā. Ir sajūta ka mūsējie rīt sametīs 100 punktus.)
No NBA tik Bertāns klāt. Parējie 2 nebūs, no eirolīgas tik Pašečņiks trūkst. Kurš vēl? Freimanis varbūt. Tā kā šis vien ir tuvu mūsu čempja sastāvam

  -1 [+] [-]

, 2019-02-25 04:32, pirms 5 gadiem
No NBA tik Bertāns klāt. Parējie 2 nebūs, no eirolīgas tik Pašečņiks trūkst. Kurš vēl? Freimanis varbūt. Tā kā šis vien ir tuvu mūsu čempja sastāvam

Tas tak cits, mazāks Bertāns
Īstais , ar atvērto muti un rūsganiem matiem palicis Sanantonio
Bet šis mazais arī var iemest

     [+] [-]

, 2019-02-25 07:18, pirms 5 gadiem
Tagad vai nekad!

  -2 [+] [-]

, 2019-02-25 12:16, pirms 5 gadiem
Šitam kadram ir paliels paškritikas trūkums, ir jau, protams, saprotams, ka ieraudzījis baigo iespēju, visiem spēkiem cenšās izmantot iespēju, bet.. stipri vairs nevelk un nekad jau baigi nav vilcis, ar dažiem izņēmumiem..

     [+] [-]

, 2019-02-25 14:45, pirms 5 gadiem
Dzintars visu nokārtos

     [+] [-]

, 2019-02-25 16:57, pirms 5 gadiem
ir jābrauc..

     [+] [-]

, 2019-02-25 17:25, pirms 5 gadiem
Šai paaudzei (Strēlnieks, Bertāns, Blūms, Meiers, Mejeris) jau 2014 gadā bija jāspēlē PK ja EuroBasket2013 būtu tikuši galā ar Beļģiju, tajā spēlē vajadzēja uzvarēt ar +1 bet visi tur uz laukuma drebēja un trāpīt neviens nevarēja!

Iespēja toreiz bija izcila.

Šodien džekiem jānovēl vēsas galvas un karstas rokas