Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Viedoklis: Vai dalība izlasē ir pienākums, par kura nepildīšanu noteikt sankcijas?

Rolands Eliņš

Viedoklis: Vai dalība izlasē ir pienākums, par kura nepildīšanu noteikt sankcijas?
Latvijas U20 izlase Eiropas čempionātā Grieķijā
Foto: FIBA

Pēc Latvijas U20 basketbola izlases neveiksmes Eiropas čempionātā, pirmoreiz izkrītot uz zemāku divīziju, atkal aktīvi uzvirmojušas diskusijas un pārmetumi par atsevišķu spēlētāju atteikumiem izlasei. Vai ir vērts par nepamatotu atteikumu izlasei ieviest LBS noteiktas sankcijas kā piedāvā valdes loceklis Edgars Jaunups? Kurā brīdī ir jāsāk likt pie malas poētiskus saukļus par patriotismu un jāsāk cienīt spēlētāju intereses?

Principā diskusija par sportistu vēlēšanos un nevēlēšanos pārstāvēt izlasi nav nekas neierasts, bet šobrīd tā ir pieskaņota Latvijas U20 izlases izkrišanai no EČ elites divīzijas (16. vieta Eiropā – tiešām tik liela traģēdija?). Skaidrs, ka pēc zaudējumiem nekad netrūkst vainojamo, un šoreiz tiek piesaukts iemesls, ka U20 sastāvā nebija veselu deviņu potenciālo izlases dalībnieku. Vairākiem bija traumas, dažiem iebildumus cēla viņu pārstāvētie klubi, par dažu iemesliem bija neskaidrība, bet skaitlis “deviņi” bija pietiekami iespaidīgs, lai tiktu piesaukts vietā un nevietā.

Aizgāja pat tik tālu, ka LBS valdes loceklis Edgars Jaunups, kurš ir arī “VEF Rīga” valdes priekšsēdētājs, publiski pauda ieceri LBS valdes sēdē virzīt konkrētus ierosinājumus par iespējamām sankcijām tiem spēlētājiem, kuri nepamatotu iemeslu dēļ nolemj konkrētajā vasarā (bet ne vispār) atteikties no dalības izlasē.

“Nevēlos nevienam liegt iespēju spēlēt izlasē, tā noteikti nav,” portālam Sportacentrs.com paskaidroja Edgars Jaunups. “Taču aicinu noteikt vadlīnijas, lai panāktu labāku attieksmi pret izlasi. Šobrīd reāli notiek tā, ka atsevišķas pseidozvaigznes sev vajadzīgajā brīdī izmanto Latvijas izlasi, bet vēlāk, sniedzoties pēc pašlabuma, izlasei atsaka. LBS būtu jātiek skaidrībā, kā tikt galā ar šādiem gadījumiem – ja spēlētājs nepamatoti atteicis, piemēram, jauniešu izlasei, vai viņam vēl ir tiesības pretendēt uz vietu pieaugušo izlasē? Kāpēc lai viņam būtu priekšroka salīdzinājumā ar kādu, kurš iepriekšējās vasarās vienmēr bijis izlasē. Un nav tā, ka es piedāvāju kādam aizliegt spēlēt izlasē – tā tik un tā būs tikai pašu spēlētāju izvēle.”

“Turklāt tad arī nespēlēšana izlasē būtu skaidra zīme, ar kuru tad arī var rēķināties nākotnē.” turpināja Jaunups. “Šobrīd ir tā, ka vairākām pseidozvaigznēm tiek radīts maldīgs iespaids par to, ko nozīmē spēlēt izlasē. Virkne aģentu sastāsta viņiem muļķības un pieliek galvu ar nevēlamām domām, kas vērstas uz pašlabuma gūšanu. Vai es runāju par kādiem konkrētiem aģentiem vai vispārīgi? Runa ir konkrēti par Artūru Kalnīti, kurš šajā sakarā ticis piesaukts arī iepriekš.”

Kalnītis, kurš pārstāv U20 izlasē nespēlējušo Rodionu Kurucu, pieaugušo izlasei atteikušo Anžeju Pasečņiku un vairākus šobrīd Latvijas pieaugušo izlases kandidātu sastāvā esošus spēlētājus, portālam Sportacentrs.com nevēlējās ne komentēt Jaunupa izteikumus, ne arī izteikt savu viedokli par piedāvātajām sankcijām izlasei atteikušajiem spēlētājiem.

Šobrīd var tikai minēt, vai nosakot īpašas vadlīnijas par atteikumiem dalībai izlasē LBS varētu panākt Latvijas basketbola pozitīvu rezultātu. Šovasar, piemēram, Kuruca un Pasečņika gadījumā, iepriekšējos gados Kristapa Porziņģa gadījumā. Iespējams, ka konkrētajā turnīrā izlases sastāvs būtu nedaudz spēcīgāks (arī negarantējot lielākus panākums), iespējams, ka LBS iedzītu sevi strupceļā, viena basketbolista atteikšanas dēļ nākamvasar solot dot priekšroku citam spēlētājam. Vai pagājušajā vasarā "Knicks" tik ļoti rēķinātos ar LBS, ka mainītu savas domas par Porziņģa dalību izlasē un dotu zaļo gaismu?

Tiek runāts, ka Latvijas basketbolā tiek pamazām radīta atmosfēra, ka izlasei atteikt ir normāli. Šo rindu autors vēlas iebilst, ka atteikt izlasei ir patiešām normāli. Var saprast līdzjutēju neapmierinātību, ka izlase svarīgā turnīrā nav labākajā sastāvā, taču tā ir īpaši Latvijai kā mazai valstij sāpīga problēma. Gan basketbolā, gan citos komandu sporta veidos Latvijas rezerves ir visai niecīgas, un katra potenciālā līdera iztrūkums atstāj nopietnu iespaidu. Bet vai atbildība par to jāuzņemas sportistam, kurš līdz galam nesadziedētas traumas, kluba ieteikumu, apdrošināšanas trūkuma vai gluži vienkārši atvaļinājuma vai kāzu dēļ nolemj atteikt izlasei?

“Nevienu nevar piespiest izlasē, un patiešām ir labāk, ja tā spēlē tikai tie, kas vēlas,” izteicās Jaunups. “Es personīgi gan uzskatu, ka spēlēt izlasē ir sportista pienākums. Viņš iepriekš ir saņēmis atbalstu un izaudzis par sportistu Latvijā, un, pārstāvot izlasi, viņš nes tās vārdu pasaulē.”

Pagaidām gan nekur nav definēts, ka spēlēt izlasē patiešām ir sportista pienākums. Jaunupa rosinātās LBS vadlīnijas, kam varētu sekot sankcijas par to nepildīšanu, varētu to panākt. Tas varētu dot piemēru arī Latvijas hokeja un futbola saimēm, reizē radot nepatīkamus precedentus par atsevišķiem lēmumiem. Kā tieši tiks izlemts, vai risks ar mikrotraumas saasināšanos ir pietiekami liels, lai atteikums izlasei skaitītos “pamatots”? Kā lai prasa spēlētājam klaji rīkoties pretim kluba, savas algas devēja, rīkojumiem? Kā lai nolemj, kuram spēlētājam patiešām pēc sezonas vairs nav spēka neko darīt un kurš “izmantos vasaru pašlabuma gūšanai, aizmirstot par izlasi”?

Tie ir jautājumi, kas pēc Jaunupa ierosinājuma noteikti tiks izrunāti LBS valdes sēdē, bet pagaidām spēlēt izlasē nav nevienā pantā ierakstīts pienākums un pašlabuma gūšana joprojām ir tas, uz ko tiecas arī ļoti patriotiski cilvēki, patīk tas vai nē. Vai tikai drīzāk neprasītos mainīt uzsvaru jautājumos – nevis kāpēc U20 izlasē nebija vairāku potenciālo līderu un ko sastāstījuši viņu aģenti, bet kāpēc pārējais sastāvs izrādījās tik nekonkurētspējīgs? Taču tā jau ir tēma, ko nevar atrisināt ar vienā valdes sēdē pieņemtu lēmumu.

Vai LBS būtu jānosaka sankcijas par nepamatotiem atteikumiem izlasei?

  • 241

  • 78

  • 291


1 2 62 komentāri

  +1 [+] [-]

, 2017-07-24 19:19, pirms 7 gadiem
Bet vai kāds ir padomājis, cik LV basketbols ir zemā līmenī, ja dažiem spēlētājiem nespēlējot izlasē rezultāts ir tik dramatisks. Protams, neaizstāvu spēlētājus, kuri atteica bez nopietna iemesla.

 +11 [+] [-]

, 2017-07-24 19:26, pirms 7 gadiem
Par u-20...
Ja no divpadsmit nespēlē 9 tad gan ir problēmas (izņemot ASV)

  +6 [+] [-]

, 2017-07-24 19:28, pirms 7 gadiem
Kalnītis neko nekomentē jo, ka vainīgs tas bailīgs. Un tam arī nav ko komentēt. Citādi būtu vismaz aizstāvējis sevi.

  +2 [+] [-]

, 2017-07-24 19:29, pirms 7 gadiem
erred rakstīja: Par u-20...
Ja no divpadsmit nespēlē 9 tad gan ir problēmas (izņemot ASV)
pie tam nav jav to 9 vietā nekas labāks, vai līdzvērtīgs ir tikai sliktāks, tāpēc rezultāts likumsakarīgs

  +2 [+] [-]

, 2017-07-24 19:31, pirms 7 gadiem
No sirds par USA rakstīja: Bet vai kāds ir padomājis, cik LV basketbols ir zemā līmenī, ja dažiem spēlētājiem nespēlējot izlasē rezultāts ir tik dramatisks. Protams, neaizstāvu spēlētājus, kuri atteica bez nopietna iemesla.
Basketbols nav zemā līmenī, vienkārši ir jāapjēdz, ka tie cilvēkresursi mūsu valstī ir tik cik ir (maz). Katrā vecuma grupā ir uz rokas pirkstiem saskaitāmi potenciālie līderi, kuri var vilkt komandu, un bez viņiem ir ļoti grūti.

  +4 [+] [-]

, 2017-07-24 19:33, pirms 7 gadiem
Roģion un Artur Kuruc- ceru, ka neaizmirsīsies pie kā spēruši 1.soļus sportā, kādas skolas un treneri veicinājusi viņu tālāko izaugsmi ?

  +2 [+] [-]

, 2017-07-24 19:34, pirms 7 gadiem
Aicināt nekomplektēt iespējami labāko valstsvienības sastāvu, lai iegrieztu kādam, kas kādreiz izlasi nav uzskatījis par prioritāru - to var ierosināt tikai sīkmanīgs un atriebīgs cilvēks, kurš no organizatoriskām lietām, vadītāju un lēmēju amatiem būtu jātur šāviena attālumā.

     [+] [-]

, 2017-07-24 19:41, pirms 7 gadiem
Kaut arī nepatīk man Jaunups ,ne kā bijušais politiķis ne arī kā Krievu līgas mīlis tomēr jāatzīst viņam ir 100% taisnība jāsāk beidzot ir par to runāt.Pēc Kambalas un Valtera atklātās vēstules vis kaut kā noklusa.Jāsāk ar lielo izlasi un tad jāķerās u20.Lēmumi ir dīvaini netikai spēlētājiem,bet arī galveniem treneriem lielajai izlasei.

  +1 [+] [-]

, 2017-07-24 19:42, pirms 7 gadiem
No sirds par USA rakstīja: Bet vai kāds ir padomājis, cik LV basketbols ir zemā līmenī, ja dažiem spēlētājiem nespēlējot izlasē rezultāts ir tik dramatisks. Protams, neaizstāvu spēlētājus, kuri atteica bez nopietna iemesla.
Izņem Spāņiem LUļu,abus Gazolus,Mirotichu,Fernandesu, Navarro,Rubio, Klaveru, Frančiem-Diavu,Batumu,Parkeru,Gobēru,Dekolo,
Serbiem Teo,Kalnichu, Jokichu, Raduljicu,Markovichu.
Neviena no šīm izlasēm necīnītos par titulu, būtu vidusmēra komanda, ja atņem jebkurai komandai 9 spēlētājus, tad tā izlase ir nolemta. Protams, izņemot ASV.

  +9 [+] [-]

, 2017-07-24 19:43, pirms 7 gadiem
Žēl ka jauniem spēlētājiem vairs nav patriotisma,bet viņus gatavo lai labāk pārdotu un iet izlasē tikai yad kas tas ir izdevīgi.

  +3 [+] [-]

, 2017-07-24 19:44, pirms 7 gadiem
zaxx rakstīja: Kalnītis neko nekomentē jo, ka vainīgs tas bailīgs. Un tam arī nav ko komentēt. Citādi būtu vismaz aizstāvējis sevi.
Domā Kalnītis tur ir vienīgais vaininieks? Jo Bertānu taču viņš nespēja ietekmēt.

  +2 [+] [-]

, 2017-07-24 19:53, pirms 7 gadiem
Var diskutēt un vajag par aktuālām tēmām, bet ne jau politiķa Jaunupa viedoklis ir kompetents.
Katram viedoklis atšķirīgs par to, kas ir spļāviens sejā. Daudziem tas ir Jaunupa kluba spēlēšana Krievijas turnīrā.

Tad jau kādi gudrinieki šo pašu sviestu un diskābeli varētu pieprasīt attiecībā uz Porziņģi par iepriekšējiem atteikumiem ..

Sastāva izvēlei jābūt tikai trenera izvēlei. Pārstāvēt Latvijas izlasi jābūt izvēlei un goda lietai, nevis nepatīkamam obligātam pienākumam - vienkārši tas lielā mērā jau ir audzināšanas jautājums - gan ģimenē, gan klubos.

  +2 [+] [-]

, 2017-07-24 19:57, pirms 7 gadiem
Sankcijas nevajag, bet uzskatu, ka vajadzētu apdomāt pēc 18 gadiem par attiecīgu līgumu noslēgšanu jauniešu un pieaugušu klubos, kuros saņem valsts vai pašvaldību naudu, par pienākumu noteiktu laika periodu pēc vajadzības pārstāvēt valsti. Ja valsts palīdz uztrennēties līdz izlases līmenim - tad tikai normāli pēc tam to neuzmest. VEFs var sākt ar saviem kadriem...

 +10 [+] [-]

, 2017-07-24 20:03, pirms 7 gadiem
Šo visu redzu kā aģentu un sporta funkcionāru karu, kur patiesībā noskaidrot uzvarētāju nav iespējams. Rezultāts ir vnk briesmīgs, drīzāk es vainotu sporta skolas, to pašu Vef skolu, kas nespēj sagatavot spēlētājus priekš izlases, praktiski lielākā daļa talantīgo džeku nāk no provinces sporta skolām, bet Rīdzenieki patiesībā ir mīkstie. Paskatieties paši uz Hāzneru, Vef spēlētāju, ļoti švaks sniegums, Kohs arī ļoti švaks, nerunāsim par pārējiem. Nevajag arī vainot aģentus, jo nav jau tā, ka pārējie džeki pilnīgi tizleņi, domāju tie ir vnk vairāku gadu augļi, kas parāda, ka mūsējie ir ļoti švaki uz Eiropas līmeņa, ka nemāk spēlēt 1vs1, nav fiziski spēcīgi un visādāki savādāki nekādi. Domāju jāsāk ar to, ka jāstrādā gada laikā ar džekiem, un tas ka perspektīvākie atsaka nākotnes vārdā, neredzu neko negatīvu, jo Kurucam jāstriprinās, traumatisks džeks, un to Andžu nav ko celt saulītē, viņš vēl nekas īpašs nav, zaļš gurķis, kuram daudz jāstrādā pie sevis.

  +3 [+] [-]

, 2017-07-24 20:11, pirms 7 gadiem
Pirmkārt, vajadzētu konkrētu VESELO spēlētāju sarakstu, kuri atteicās spēlēt un viņu aģentus. Tagad kotletē tiek sajaukti sū.di ar gaļu. Žēl traumētā Kuruca, kam šis viss jālasa ..

Otrkārt, ja tiešām vainīgi ir aģenti, tad LBS jāvēršas pret konkrētajiem aģentiem - sankcijas, atņemt licenci, aizliegt darboties utt..

  +1 [+] [-]

, 2017-07-24 20:12, pirms 7 gadiem
tikai mīkstie atsaka izlasei. Un punkts

     [+] [-]

, 2017-07-24 20:12, pirms 7 gadiem
chubaki rakstīja: Izņem Spāņiem LUļu,abus Gazolus,Mirotichu,Fernandesu, Navarro,Rubio, Klaveru, Frančiem-Diavu,Batumu,Parkeru,Gobēru,Dekolo,
Serbiem Teo,Kalnichu, Jokichu, Raduljicu,Markovichu.
Neviena no šīm izlasēm necīnītos par titulu, būtu vidusmēra komanda, ja atņem jebkurai komandai 9 spēlētājus, tad tā izlase ir nolemta. Protams, izņemot ASV.
Protams, ka nevar būt visi ļoti augsta līmeņa, bet cmon, tik liela līmeņa atšķirība starp tiem dažiem līderiem un tiem kas spēlēja čempī nevar būt!

     [+] [-]

, 2017-07-24 20:26, pirms 7 gadiem
[quote no_sirds_par_usa]
Protams, ka nevar būt visi ļoti augsta līmeņa, bet cmon, tik liela līmeņa atšķirība starp tiem dažiem līderiem un tiem kas spēlēja čempī nevar būt!
[/quotek'
kā mēs redzam, tad šī starpība itin viengli var būt, jo viņa tiešām ir. viņa nedrīkstētu būt, tas gan ir fakts. te tiešām būtu kaut kas jādara.

     [+] [-]

, 2017-07-24 20:29, pirms 7 gadiem
Ndeki rakstīja: Kaut arī nepatīk man Jaunups ,ne kā bijušais politiķis ne arī kā Krievu līgas mīlis tomēr jāatzīst viņam ir 100% taisnība jāsāk beidzot ir par to runāt.Pēc Kambalas un Valtera atklātās vēstules vis kaut kā noklusa.Jāsāk ar lielo izlasi un tad jāķerās u20.Lēmumi ir dīvaini netikai spēlētājiem,bet arī galveniem treneriem lielajai izlasei.
tā vēstule bija totāls sviests. labāk nekustināt to sūdu čupu.
otra lieta. viena aģenta 2 spēlētāji atsaka izlasei,. abiem visai pamatoti iemsli. kur te ir saskatāma kāda nopietna tendence?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2017-07-24 20:42, pirms 7 gadiem
Eu, nu smieklīgi salīdzināt KP ar Kurucu vai citiem, Kristaps ir sasniedzis savu sapni, NBA, un lai sāktu tur spēlēt nodrošinājās. Kristaps arī teica toreiz: šoreiz nespēlēšu, bet nākotnē būs vēl daudz gadi kad spēlēšu izlasē. Ok., traumas, bet to ka kluba vadība NELAIŽ!!!!! Ko nelaiž? 20 gadīgu gurķi, kurš vispār neko nav sasniedzis? Kas viņš tur klubā atslēgas cilvēks? Galvenais punktu guvējs??? Ko var muldēt? Vienkārša negribēšana, totāli vārguļi, kuri savtīgu iemeslu dēļ uzmeta tos čaļus, kuriem pārbrauca pāri visas komandas un izmeta no A grupas. Vispār nelaist vairāk pie izlases, lai dzīvo savu dzīvi!

  +1 [+] [-]

, 2017-07-24 20:43, pirms 7 gadiem
Nekādas sankcijas un nekādus piespiedu līgumus te nevajag. Šī gada U20 izlases sniegums ir tikai daudzu apstākļu sakritība: (1) iespējams, ne tas veiksmīgākais treneru sniegums, (2) iespējams, ne tas labākais gads no genofonda viedokļa, (3) neveiksmes spēļu laikā, (4) traumas, (5) klubu aizliegumi piedalīties izlasē, (5) vēlme pilnveidoties citādāk, (6) iespējams, kādas nepilnības, neizdarības no LBS puses, (7) iespējams, vājš darbs no skoku puses, utt., utt.!

Dalība izlasē, protams, būtu vēlama, bet ne obligāta un kur nu vēl sodīt par nepiedalīšanos. Ja kādam šķiet, ka tas ir pienākums pret kādu - pīļu mēsli. Katrs dzīvojam savu dzīvi, vienīgo dzīvi un izdaram savas izvēles. Lai LBS beidz čīkstēt un beidzot sāk savest kārtībā savu iekšējo virtuvi. Lai sporta skolu vadītāji beidz tēlot aģentus, lai LBS vadība beidz imitēt darbu un labāk visi rējēji ieliek sevi vai savus bērnus jauno basketbolistu vietā. Pamainīsies prioritātes.

     [+] [-]

, 2017-07-24 20:51, pirms 7 gadiem
1) Izskatās,ka funkcionāri, kas pārstāv LBS un arī tie, kas pārstāv sportistus, nemīl basketbolu, bet mīl naudu. Kad Jūs šos naudas kalpus esat redzējuši parastāā LBl vai LBL2 spēlē?

2) Šī U20 izlase jau izcēlās U-16 vecumā: notēloja saindēšanos kādi 4-5 džeki un notinās no Viļņas pēdējām spēlēm mājās. Pajautājiet trenerim Fogelim. Tāda paaudze. Un treneris viņiem nav autoritāte. Viņiem sirds nedeg par Latviju un basketbolu.

     [+] [-]

, 2017-07-24 20:54, pirms 7 gadiem
Kas par muļķībām! Ar varu jau nevienu nepiespiedīsi, kāds izvēlēsies savas tautas cieņu, kāds naudu un vēl kāds, kā savulaik Vētra ar Miglinieku, velns zina ko. Viss jau sākas pirms puisis vispār ir sācis sportot, pie mammas pupa.

     [+] [-]

, 2017-07-24 20:54, pirms 7 gadiem
Tak nomierinās. Pašečņiks ir gļēvulis. Viņš nekad bez izlases un atlases turnīra nebūtu draftēts pirmajā kārtā. NEKAD!
Kad sajuta $$, atļāva aģentam sagrozīt galvu.

  +2 [+] [-]

, 2017-07-24 20:55, pirms 7 gadiem
Raksta autors veiksmīgi no Jaunupa teiktā izņēmis ārā teikumu, kas spilgti raksturo šo ņemšanos:
Cilvēki centās, meklēja naudu, bet spēlētāji viņus uzmeta

Gribētos sīkāk uzzināt, vai ap šo tieši faktoru tagad viss negrozās, ka kaut kādi mistiski cilvēki ir zaudējuši naudu un cerības?

Tas viss ir ļoti interesanti, manuprāt tiek mēģināts caur intrigām uztaisīt apvērsumu basketbola vadībā. Aizdomājieties par to, vai Jaunupam būtu izdevīgi tas, vai nē.

  +1 [+] [-]

, 2017-07-24 20:57, pirms 7 gadiem
Latvijas izlašu treneriem jābūt Tautas vēlētiem!!!

P.S. Pats uzraxtīju pats apčurājos no smiekliem

  -1 [+] [-]

, 2017-07-24 20:58, pirms 7 gadiem
No sirds par USA rakstīja: Bet vai kāds ir padomājis, cik LV basketbols ir zemā līmenī, ja dažiem spēlētājiem nespēlējot izlasē rezultāts ir tik dramatisks. Protams, neaizstāvu spēlētājus, kuri atteica bez nopietna iemesla.
Minēti 9 spēlētāji, Tu saki "daži".
Leišiem tas pats būtu, ja nespēlētu tie "daži", visās izlasēs.

  +3 [+] [-]

, 2017-07-24 20:59, pirms 7 gadiem
Un vēl tā ņemšanās ar Freimani un Bērzu. Lauva nepis, ko tu domā. Ja Bagijs ar šādu izvēle izgāzīsies EČ, tad viņš lidos un tā ir trenera izvēle un atbildība.

  -2 [+] [-]

, 2017-07-24 21:00, pirms 7 gadiem
Prese rakstīja: 1) Izskatās,ka funkcionāri, kas pārstāv LBS un arī tie, kas pārstāv sportistus, nemīl basketbolu, bet mīl naudu. Kad Jūs šos naudas kalpus esat redzējuši parastāā LBl vai LBL2 spēlē?

2) Šī U20 izlase jau izcēlās U-16 vecumā: notēloja saindēšanos kādi 4-5 džeki un notinās no Viļņas pēdējām spēlēm mājās. Pajautājiet trenerim Fogelim. Tāda paaudze. Un treneris viņiem nav autoritāte. Viņiem sirds nedeg par Latviju un basketbolu.
Vai vari roku likt uz sirds? Vai vari apzvērēt, ka tā bija? Vai vari zvērēt ar savu bērnu dzīvībām par šo apgalvojumu, aizvainojot citus?Trīs vienkārši jautājumi.

  -1 [+] [-]

, 2017-07-24 21:02, pirms 7 gadiem
Mortido rakstīja: Nekādas sankcijas un nekādus piespiedu līgumus te nevajag. Šī gada U20 izlases sniegums ir tikai daudzu apstākļu sakritība: (1) iespējams, ne tas veiksmīgākais treneru sniegums, (2) iespējams, ne tas labākais gads no genofonda viedokļa, (3) neveiksmes spēļu laikā, (4) traumas, (5) klubu aizliegumi piedalīties izlasē, (5) vēlme pilnveidoties citādāk, (6) iespējams, kādas nepilnības, neizdarības no LBS puses, (7) iespējams, vājš darbs no skoku puses, utt., utt.!

Dalība izlasē, protams, būtu vēlama, bet ne obligāta un kur nu vēl sodīt par nepiedalīšanos. Ja kādam šķiet, ka tas ir pienākums pret kādu - pīļu mēsli. Katrs dzīvojam savu dzīvi, vienīgo dzīvi un izdaram savas izvēles. Lai LBS beidz čīkstēt un beidzot sāk savest kārtībā savu iekšējo virtuvi. Lai sporta skolu vadītāji beidz tēlot aģentus, lai LBS vadība beidz imitēt darbu un labāk visi rējēji ieliek sevi vai savus bērnus jauno basketbolistu vietā. Pamainīsies prioritātes.
Pilnīgi piekrītu šim komentāram. Kādas sankcijas?! Jaunups aizkavējies padomiskajā domāšanā - piespiest, sodīt, izsūtīt utt. Pretīga tā Lauvas un Jaunupa ņemšanās.

  +6 [+] [-]

, 2017-07-24 21:02, pirms 7 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Vai vari roku likt uz sirds? Vai vari apzvērēt, ka tā bija? Vai vari zvērēt ar savu bērnu dzīvībām par šo apgalvojumu, aizvainojot citus?Trīs vienkārši jautājumi.
Ja viņš apzvērēs, tad tu nekad vairs nerakstīsi boldā?

  +3 [+] [-]

, 2017-07-24 21:07, pirms 7 gadiem
Kalnītis, Jaunups, Lauva, Porziņģi, Šneps, Lembergs, Klinstons, Buļš utttttt - neviens no šiem kadriem basketbolā nav aiz plikas mīlestības un labdarības - visiem ir savas intereses, galvenokārt materiālās.

un ja kādiem no viņiem šīs intereses krustojās, tad rodas konflikts, kurā tiek ievilkti arī spēlētāji un publika. tāpēc aicinu visus domāt līdzi, kas kuram ir izdevīgi, un nekļūt par šo darboņu akliem sekotājiem..

     [+] [-]

, 2017-07-24 21:20, pirms 7 gadiem
Mortido rakstīja: Nekādas sankcijas un nekādus piespiedu līgumus te nevajag. Šī gada U20 izlases sniegums ir tikai daudzu apstākļu sakritība: (1) iespējams, ne tas veiksmīgākais treneru sniegums, (2) iespējams, ne tas labākais gads no genofonda viedokļa, (3) neveiksmes spēļu laikā, (4) traumas, (5) klubu aizliegumi piedalīties izlasē, (5) vēlme pilnveidoties citādāk, (6) iespējams, kādas nepilnības, neizdarības no LBS puses, (7) iespējams, vājš darbs no skoku puses, utt., utt.!

Dalība izlasē, protams, būtu vēlama, bet ne obligāta un kur nu vēl sodīt par nepiedalīšanos. Ja kādam šķiet, ka tas ir pienākums pret kādu - pīļu mēsli. Katrs dzīvojam savu dzīvi, vienīgo dzīvi un izdaram savas izvēles. Lai LBS beidz čīkstēt un beidzot sāk savest kārtībā savu iekšējo virtuvi. Lai sporta skolu vadītāji beidz tēlot aģentus, lai LBS vadība beidz imitēt darbu un labāk visi rējēji ieliek sevi vai savus bērnus jauno basketbolistu vietā. Pamainīsies prioritātes.
Daudz kam nepiekrītu, beidz, kurš klubs aizliedz spēlēt šitiem diletantiem? Par to jau vienreiz tēma gāja, ka kluba vadība var palūgt, ieteikt, bet ne aizliegt, ja tikai nav līgumā ielikuši īpaši debīlu punktu uz kuru neviens neparakstīsies! Tā ir ļoti izplatīta atruna, noņemt no sevi atbildību un nekādas sakritības te nebija, traumas nebija visiem 9 spēlētājiem, vienkārša banāla nevēlēšanās. Un te jau ir jārunā par to, kādu piemēru viņi rāda jaunajiem basketbolistiem. Par tām sankcijām, nu tā jau laikam nevajag, tā patiešām ir izvēle, bet ir kautkas jāizdomā, lai tā sērga neiet tālāk!!!

  +2 [+] [-]

, 2017-07-24 21:21, pirms 7 gadiem
Daniel rakstīja: Kalnītis, Jaunups, Lauva, Porziņģi, Šneps, Lembergs, Klinstons, Buļš utttttt - neviens no šiem kadriem basketbolā nav aiz plikas mīlestības un labdarības - visiem ir savas intereses, galvenokārt materiālās.

un ja kādiem no viņiem šīs intereses krustojās, tad rodas konflikts, kurā tiek ievilkti arī spēlētāji un publika. tāpēc aicinu visus domāt līdzi, kas kuram ir izdevīgi, un nekļūt par šo darboņu akliem sekotājiem..
Šo sarakstu varētu papildināt ar vēl vairākiem darboņiem (par dažu labu liela daļa pat nenojauš) un šis ir pilnīga taisnība.
1 2 62 komentāri