Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Lēmanis: "NBA spēlētāji grib pārstāvēt Austrāliju, taču ne vienmēr varēs spēlēt"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Lēmanis: "NBA spēlētāji grib pārstāvēt Austrāliju, taču ne vienmēr varēs spēlēt"
Andrejs Lēmanis
Foto: fiba.com

Andreja Lēmaņa trenētie Austrālijas basketbolisti 2017. gada novembrī sāks Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas spēles. Finālturnīram kvalificēsies 7 komandas no Āzijas un Okeānijas reģiona.

Austrālija (10. vieta FIBA astoņu gadu rangā) tika ielozēta kvalifikācijas B grupā kopā ar trīs salu valstīm – Japānu, Taivānu (abas dala 48. vietu) un Filipīnām (27. vieta). Pret katru komandu būs jāspēlē mājās un izbraukumā. Trīs labākās valstsvienības iekļūs nākamajā kārtā.

Pirmā spēle Taivānā paredzēta 24. novembrī. Trīs dienas vēlāk mājās jāuzņem Japānas basketbolisti. Otrajā kvalifikācijas logā abas spēles būs savā laukumā – 2018. gada 22. februārī pret Filipīnām, bet 25. februārī pret Taivānu. Trešajā logā jāspēlē tikai izbraukumā – 29. jūnijā Japānā, savukārt 2. jūlijā Filipīnās.

“Tā būs apbrīnojama pieredze,” par spēlēm pret filipīniešiem teica Austrālijas valstsvienības galvenais treneris Andrejs Lēmanis. “Gaidu ar nepacietību. Domāju, ka cīnīšanās ar tādām komandām atklāj Austrālijas īsto garu, biedriskumu, kultūru.”

Paredzams, ka četros Pasaules kausa kvalifikācijas "logos" – un, iespējams, visos sešos – Austrālijai nāksies iztikt ar Nacionālās basketbola līgas (NBL) spēlētājiem.

Treneri tas nebaida. “Viens no mūsu galvenajiem spēka punktiem ir talanta dziļums – spēlētāju kvalitāte NBL pēdējās sezonās bijusi lieliska. Mums ir arī vairāki spēlētāji, kuri sacenšas Eiropā. Labi, ka arī viņi būs pieejami kvalifikācijas procesa laikā.”

Lēmanis domā, ka jaunā sistēma paver iespējas lielākam skaitam spēlētāju. “Tā ir jauka iespēja dažiem puišiem “pacelt rokas” gaisā un parādīt, ka viņi spēj dot pienesumu starptautiskā līmenī. Vispirms iegūt starptautisko pieredzi un, minēšu, pieteikt sevi Pasaules kausa un olimpiskajiem turnīriem.”

"Visi apzinās realitāti – ne katrs Austrālijas spēlētājs no NBA būs pieejams Pasaules kausa izcīņā vai Olimpiskajās spēlēs. To nosaka viņu līgumi. Viņi visi vēlas pārstāvēt valsti, taču tas ne vienmēr būs iespējams. Manuprāt, daļai puišu, kuri spēlēs kvalifikācijā, radīsies iespēja startēt Pasaules kausa finālturnīrā."

Vairāki pieredzējuši valstsvienības spēlētāji, piemēram, Breds Ņūlijs (Brad Newley) un Deivids Andersens (David Andersen) atgriezās mājās un šosezon spēlēja NBL. “Šo puišu klātbūtne ir viens no mūsu galvenajiem ieguvumiem – viņi pieraduši spēlēt nedraudzīgās vietās un saprot, ka mums jāturas kopā, lai tiktu tālāk.”

Lēmanim patīk ideja par valstsvienības biežāku spēlēšanu mājās. “Tā ir jauna sistēma jebkuram. Nacionālajām izlasēm būs vairāk vērtīgu spēļu mājās – tām jāpadara austrāliešu spēlētāju vārdus par labāk atpazīstamiem zīmoliem.”

“Austrālijas skatītājiem radīsies iespēja klātienē redzēt valstsvienības spēles pret komandām no Āzijas/Okeānijas reģiona, komandām, kuras viņi agrāk nav redzējuši. Viņiem jāatbalsta puišus, kuriem viņi, iespējams, jutuši līdzi NBL spēlēs. Paskatīsimies, kā tas notiks. Nešaubos, ka tas būs interesanti un, cerams, dzims jauni varoņi.”

Izmantotie resursi:
Lemanis: Australia's fighting spirit will be on...

     [+] [-]

, 2017-05-24 21:06, pirms 7 gadiem
Kuri austrāļi ir NBA?

     [+] [-]

, 2017-05-24 21:08, pirms 7 gadiem
kā tur īsti bija,viņš prata latviešu valodu?

     [+] [-]

, 2017-05-24 21:13, pirms 7 gadiem
mellupietis rakstīja: Kuri austrāļi ir NBA?
7 Spēlētāji bija austrālijai šogad NBA

     [+] [-]

, 2017-05-24 21:45, pirms 7 gadiem
mellupietis rakstīja: Kuri austrāļi ir NBA?
Eksums, Dellavedova, Ingls, Boguts, Mills.
Vairāk uz sitiena nevaru nosaukt.

     [+] [-]

, 2017-05-24 21:51, pirms 7 gadiem
Vēl Beinsu piemirsu un nezināju, ka Thon Maker, Milvoki rūkijs, arī ir austrālis. Likās, ka āfrikānis.. Tīri laba komanda sanāk. Boguts jau laikam tuvu karjeras beigšanai, bet nu tomēr spēcīga izlase sanāk. Žēl, ka Rio iznāca aplauzties pret serbiem.

     [+] [-]

, 2017-05-24 22:03, pirms 7 gadiem
Bens Simonss, 16.gada pirmais drafta numurs. Skaitās pie Sikseriem.

     [+] [-]

, 2017-05-24 23:19, pirms 7 gadiem
raiversons rakstīja: Vēl Beinsu piemirsu un nezināju, ka Thon Maker, Milvoki rūkijs, arī ir austrālis. Likās, ka āfrikānis.. Tīri laba komanda sanāk. Boguts jau laikam tuvu karjeras beigšanai, bet nu tomēr spēcīga izlase sanāk. Žēl, ka Rio iznāca aplauzties pret serbiem.
tas afrikas-austrālietis ir dzimis Sudānā