Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Jānis Blūms: "Latvijai, Serbijai un Turcijai jābūt favorītu vidū"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Jānis Blūms: "Latvijai, Serbijai un Turcijai jābūt favorītu vidū"
Ainars Bagatskis un Jānis Blūms
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

"Tā varētu būt viena no fantastiskākajām spēlēm – izlases līmenī spēlēt pret Turciju Turcijā. Manuprāt, izlašu līmenī tas ir katra basketbolista sapnis," Eiropas čempionāta izlozes rezultātus emocionāli komentēja Latvijas valstsvienības kapteinis Jānis Blūms.

Sekoji izlozes norisei mājās?
Braucot mašīnā. Dēls skatījās, pats klausījos.

Grupā ir vecās paziņas Serbija un Beļģija, kā arī Turcija, Krievija, Lielbritānija. Pirmie iespaidi?
Ļoti spēcīga grupa. Pēdējos gados esam spēlējuši pret visām nosauktajām komandām, vismaz draudzības spēlēs. Domāju, ka stiprākā grupa no visām. Nekas, interesanti. Serbiju un mājinieci Turciju kopā ar mums pieskaitītu grupas favorītēm. Vispirms cīnīsimies, lai izkļūtu no grupas.

Stambulā nav neviena komanda, kuru var norakstīt. Varbūt Lielbritānija, taču tas ir ļoti nosacīti. Nevar garantēt, ka briti netiks ārā. Melnie spēlētāji, ļoti atlētiska komanda. Beļģija – visi nenormāli kapātāji. Krievijai labu spēlētāju netrūkst. Katra spēle būs uz dzīvību un nāvi.

Spēlē pret Turciju būs daudz turku atbalstītāju. Manuprāt, pārējās spēlēs Latvija varētu panākt pārsvaru tribīnēs.
Treneris Bagatskis visu gadu ir Turcijā – tā būs mūsu priekšrocība! Bagijs un Dairis (Bertāns) kā komandas līderis visu zinās.

Vai tas ir labi spēlētājiem un faniem, ka visu finālturnīru iespējams pavadīt Stambulā?
No vienas puses, jā. Tiekot ārā no grupas, nav pārlidojumu. Ceru, ka fani varēs ieplānot lielo ceļojumu un atpūsties Stambulā.

Kur pats vēlējies spēlēt grupas turnīru?
Cerēju uz Izraēlas grupu. Eksotiskāk, kopā ar Lietuvu. Negribēju braukt uz Rumāniju.

Ir vēl viena nianse. Grupas turnīrs notiks “Fenerbahce” arēnā Āzijas pusē, savukārt izslēgšanas spēles no 9. septembra paredzētas “Sinan Erdem” arēnā Eiropas pusē. Kā patīk iespēja mēģināt uzspēlēt divās pasaules daļās?
Ļoti labi (atkārto), ar nepacietību gaidu!

Turcijai, iespējams, ir skaļākie fani Eiropā, ja ne pasaulē.
Tā varētu būt viena no fantastiskākajām spēlēm – izlases līmenī spēlēt pret Turciju Turcijā. Atmosfēras ziņā tas varētu līdzināties lielam finālam. Manuprāt, izlašu līmenī tas ir katra basketbolista sapnis.

Jādabū uz pārējām spēlēm turkus savā pusē.
Gan dabūsim. Bagatski un Bertānu turki būs iepazinuši, uzskatīs par savējiem. Redzēju, ka uz “Doguš” spēlēm nāk “Fenerbahce” un “Efes” fani. Turki ir karstasinīgi. Ja viņiem iepatiksies, atbalstīs mūs.

Izslēgšanas spēlēs pirmā pretī nāks C grupas komanda – Spānija, Čehija, Horvātija, Melnkalne, Ungārija vai Rumānija. Kā izskatās mūsu zars?
Ņemams. Galvenais sapulcēt spēlētājus – labākos, kādi pieejami attiecīgajā brīdī. Tie, kurus vajag.

  -2 [+] [-]

, 2016-11-22 18:52, pirms 7 gadiem
BLūms izlasē noteikti tiks iekļauts, jo rāda slimu sniegumu VEFiņā!

  -3 [+] [-]

, 2016-11-22 19:13, pirms 7 gadiem
bārda un sifons rakstīja: BLūms izlasē noteikti tiks iekļauts, jo rāda slimu sniegumu VEFiņā!
Jā, jo spēlēt VEFā jau ir baigi "milzīgā" konkurence un profesionalitāte, tas būtu tikai stulbi, ja viņš lupatu komandā nebūtu labākais (neskaitot Meieri, jo tas arī ir stabilākais un labākais garais spēlētājs)

     [+] [-]

, 2016-11-22 19:19, pirms 7 gadiem
taspatspuisis rakstīja: Jā, jo spēlēt VEFā jau ir baigi "milzīgā" konkurence un profesionalitāte, tas būtu tikai stulbi, ja viņš lupatu komandā nebūtu labākais (neskaitot Meieri, jo tas arī ir stabilākais un labākais garais spēlētājs)
Kas viņam sastāda konkurenci citur no latviešu mazajiem? Kāda starpība, konkurence, vai nekonkurence, viņš lādē pa 7 trīņiem da vienalga kurā līmenī un pret kuru komandu. Galvenais, ka ir atguvis metienu, kāds nav nevienam no citiem LV kandidātiem. viņa pozīcijā šobrīd ir tikai Bertāns un viss. Nav citu konkurentu, kas viņu var izstumt no izlases.

     [+] [-]

, 2016-11-22 19:28, pirms 7 gadiem
Ja būs KP un Dāvis, varam pacīnīties. Bet būs ļoti grūti

  -3 [+] [-]

, 2016-11-22 19:42, pirms 7 gadiem
KP nebūs tak beidzat ,sapņot, ceresim uz Dāvi... KP tak bus vasaras darbs jaajiegulda, Latvijas basketbola naktone tas bus labak, nja pieaugušo izlase saks spēlet pec 30 ...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-11-22 19:50, pirms 7 gadiem
Blūms būs izlase 100% procenti,ka viņš spēle šijā sezonā ir vienkārši fantasktika

  +3 [+] [-]

, 2016-11-22 19:51, pirms 7 gadiem
bārda un sifons rakstīja: Kas viņam sastāda konkurenci citur no latviešu mazajiem? Kāda starpība, konkurence, vai nekonkurence, viņš lādē pa 7 trīņiem da vienalga kurā līmenī un pret kuru komandu. Galvenais, ka ir atguvis metienu, kāds nav nevienam no citiem LV kandidātiem. viņa pozīcijā šobrīd ir tikai Bertāns un viss. Nav citu konkurentu, kas viņu var izstumt no izlases.
Turklāt ne tikai met trīņus, bet iet caurgājienos, provocē piezīmes un met sodiņus, kā arī ar lieliskām piespēlēm apgādā partnerus.

  +1 [+] [-]

, 2016-11-22 19:53, pirms 7 gadiem
taspatspuisis rakstīja: Jā, jo spēlēt VEFā jau ir baigi "milzīgā" konkurence un profesionalitāte, tas būtu tikai stulbi, ja viņš lupatu komandā nebūtu labākais (neskaitot Meieri, jo tas arī ir stabilākais un labākais garais spēlētājs)
Latvijā visas basketbola komandas tātad ir lupatas?

  +2 [+] [-]

, 2016-11-22 20:00, pirms 7 gadiem
Ceru,ka būs intresantas cīņas tāja Stambulā

  +1 [+] [-]

, 2016-11-22 20:00, pirms 7 gadiem
Būs iespējams jābrauc un jāatbalsta

  -2 [+] [-]

, 2016-11-22 20:58, pirms 7 gadiem
Ļoti Nikns Jenots rakstīja: Manuprāt vienīgā komanda ko varam paņemt ir tieši Beļģija, vēl varam arī pret britiem spēlēt, bet pret pārējām pretiniecēm nav variantu.
Jebkuru varam vinnēt un jebkuram arī zaudēt, atkarīgs cik labi metīs troikas. Var gan Serbus pārsteigt ar +30, gan britiem pakāst ar -30. Viss iespējams

     [+] [-]

, 2016-11-22 22:47, pirms 7 gadiem
Lielbritānija, Beļģija, divas komandas, kuras skaitās kategorijā "obligāti jāņem", ar pārējām ir nopietnas cīņas, nebūs viegli ar turkiem pie viņiem mājās spēlēt, kā arī krievi var beidzot saņemties un nospēlēt savā līmenī, bet serbi vispār komentārus neprasa.

     [+] [-]

, 2016-11-22 23:51, pirms 7 gadiem
Lin#7 rakstīja: KP nebūs tak beidzat ,sapņot, ceresim uz Dāvi... KP tak bus vasaras darbs jaajiegulda, Latvijas basketbola naktone tas bus labak, nja pieaugušo izlase saks spēlet pec 30 ...
Neseko laikam informacijai. KP NyKnicks majas lapaa 18.nov ir teicis, ka nakamvasar spelees izlasee, nevar sagaidit eksploziju Latvijaa, kad visi labakie izies laukumaa. Tas ka LV zhurnalisti gulj ziemas miegaa ir cits staasta

  +2 [+] [-]

, 2016-11-23 00:14, pirms 7 gadiem
Beidziet laikam skriet pa priekšu, priecāšos ja Blūms būs vesels, un palīdzēs izlasei tāpat par citiem, Bagija darbam un izvēlēm var uzticēties. Nevajag jau tagad taisīt spiedienu ka GB un Beļģi ir 100 % jāņem, Izlase zin ka viņiem jāņem katra spēle, un kā saka katra būs kā svarīgākā spēle, jo nedrīkst izkļūt kā 4 arā, lai būtu pret Spāņiem, tas ir sports, Šeit visi māk spēlēt, un uzvarēt var jebkurš.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-11-23 01:54, pirms 7 gadiem
Ar labāko sastāvu iziesim vismaz kā 3.. Nevajaga būt piezemētiem, ir jāiet pēc visa, uz pilnu banku!

  -2 [+] [-]

, 2016-11-23 09:02, pirms 7 gadiem
eevelee rakstīja: Ar labāko sastāvu iziesim vismaz kā 3.. Nevajaga būt piezemētiem, ir jāiet pēc visa, uz pilnu banku!
Tagad vai nekad!!

     [+] [-]

, 2016-11-23 09:05, pirms 7 gadiem
bārda un sifons rakstīja: BLūms izlasē noteikti tiks iekļauts, jo rāda slimu sniegumu VEFiņā!
Tev, ar veselību vāji?

     [+] [-]

, 2016-11-23 09:09, pirms 7 gadiem
bārda un sifons rakstīja: Neseko laikam informacijai. KP NyKnicks majas lapaa 18.nov ir teicis, ka nakamvasar spelees izlasee, nevar sagaidit eksploziju Latvijaa, kad visi labakie izies laukumaa. Tas ka LV zhurnalisti gulj ziemas miegaa ir cits staasta
Pagaidām tās ir klusas cerības un "bombu" no tā taisīt nevajag! Neviens nezina, kas kuram darās galvā, kā iegrozīsies sezona, kā būs ar veselību, kā Stambolā būs ar terorismu u.t.t.
Nāks vasara, tad arī redzēs, kuras zvaigznes kurai komandai būs, kuras nebūs.

     [+] [-]

, 2016-11-23 09:47, pirms 7 gadiem
Svarīgi iekļūt 3niekā, lai nav jāspēlē pret Spāniju. Protams, var teikt, ka sākumā ir jāizkļūst no grupas, bet tomēr mērķiem jābūt visaugstākajiem. Jātiek pusfinālā! Un tas vairs nepavisam nav nekas utopisks!

     [+] [-]

, 2016-11-23 11:10, pirms 7 gadiem
Būs Porziņģis ir varianti, bez Kristapa švaki, no grupas varbūt vēl tiks ārā bet tad jākapājas ar spāniem visticamāk.
Tagad tā tāda zīlēšana kafijas biezumos. Citām izlasēm viens spēlētājs nav tik būtiski, bet Latvijai Porziņģis ir svarīga persona.
Kāpēc lai viņš atteiktu? Nezin kāpēc daži tā ir noskaņoti un saka lai?!

     [+] [-]

, 2016-11-23 11:47, pirms 7 gadiem
aizermans rakstīja: Tev, ar veselību vāji?
Man patīk tavs komatu lietojums!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-11-23 20:25, pirms 7 gadiem
bārda un sifons rakstīja: Neseko laikam informacijai. KP NyKnicks majas lapaa 18.nov ir teicis, ka nakamvasar spelees izlasee, nevar sagaidit eksploziju Latvijaa, kad visi labakie izies laukumaa. Tas ka LV zhurnalisti gulj ziemas miegaa ir cits staasta
Plīz, iemācies lasīt.
""And I know next summer [if] I play with the national team, it’s going to explode."
Porzingis A Rising Star From NYC to Latvia...

     [+] [-]

, 2016-12-08 13:24, pirms 7 gadiem
Ir NBA nav Porziņģa. Kas tur nesaprotams? Viņš jau sen pateica ko domā par Latviju. Es Porziņģi nemaz izlasē negribu redzēt, lai trenē sevi NBA sezonai un ar Vujačiču gultā 1 vs 1 uztrenē