Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

FIBA atbild: "Eirolīga pati radīja problēmu un izlases uzskata par nevajadzīgām"

Agris Suveizda

FIBA atbild: "Eirolīga pati radīja problēmu un izlases uzskata par nevajadzīgām"
Eiropas čempione Slovēnija
Foto: imago/Eibner Europa/Scanpix

Starptautiskā basketbola federācija (FIBA) atbildējusi Eirolīgai pēc tās Komerciālās nodaļas (ECA) iesūtītā piedāvājuma starptautiskā kalendāra izmaiņu sakarā.

"Varam tikai pieņemt, ka šis piedāvājums ir diversijas taktika brīdī, kad Eiropas Komisija izmeklē ECA lēmumu radīt konfliktu kalendāru ziņā," teikts FIBA paziņojumā. "Šis piedāvājums seko divus mēnešus pirms Pasaules kausa kvalifikācijas sākuma, un tajā tiek mēģināts atlasi un izlašu galvenos turnīrus saspiest vēl īsākā laika periodā - četrās nedēļās jūlijā -, nekā tas ir tagad, finālturnīru no septembra pārcelt uz 2019. gada jūliju un pat mainīt olimpisko spēļu datumus. Tas vienkārši nav nopietni un tādējādi nav pieņemami."

"Papildus vēlamies uzsvērt, ka, ja šodien eksistē problēma, tā ir ECA nepamatoto un nesamērīgo darbību dēļ," paziņojumā turpināts. "Konsultāciju process par 2017.-2021.g. kalendāru beidzās 2014. gadā pirms FIBA pasaules kongresa. 213 nacionālās federācijas, kuras veido FIBA, pieņēma kalendāru, kas ir ilgu sarunu produkts, iesaistot vadošās amatpersonas visā pasaulē. 2015. gadā FIBA publiski informēja par visu turnīru konkrētiem datumiem, lai visas līgas varētu atbilstoši pielāgoties.

2016. gada rudenī pēc tās vienpusējas kalendāra paplašināšanas ECA gan mutiski, gan rakstiski Eiropas Komisijai un FIBA apstiprināja, ka tās noteikumi nekādā veidā neaizliedz vai neierobežo spēlētāju palaišanu uz nacionālo izlašu sacensībām. 2017. gada pavasarī arī Eiropas pašmāju līgas, kuras nepieciešams pastiprināt un aizstāvēt no ECA agresīvās un nepārtrauktās paplašināšanās, ar ULEB starpniecību paziņoja, ka tās pielāgos savus kalendārus, ko tās jau bija izdarījušas, par labu nacionālo izlašu kalendāram.

Tomēr pirms dažām nedēļām 2017. gada jūlijā ECA mainīja savu pozīciju un piedāvāja Eirolīgas veidojošajiem klubiem kalendāru, kas mākslīgi un apzināti pārklājas ar Pasaules kausa kvalifikāciju. ECA nepiemin pašu iespaidīgāko aspektu šajā sakarā: lai atrisinātu pašas radīto problēmu, tai pietiktu tikai pārcelt divas spēļu dienas regulārās sezonas laikā. Tas nemaz nav sarežģīti. ECA pagājušajā gadā izlēma no nulles pāriet uz piecām sapārotajām spēlēm vienas sezonas laikā, lai aizvadītu vairāk maču.

Šo sezonu perfekti varēja sākt vienu nedēļu agrāk, kā to dara daudzas pašmāju līgas, un pievienot tikai vienu sapāroto spēli. Arī citas alternatīvas noteikti būtu iespējamas. Realitāte ir tāda, ka ECA nacionālās izlases uzskata par nevajadzīgu un traucējošu basketbola ģimenes daļu un tādēļ ir piedāvājusi tās klātbūtni kalendārā samazināt vēl vairāk, iespiežot tās nelielā vasaras stūrītī, kas iekštelpu sacensībām noteikti nav ideāli un kas nevajadzīgi palielinātu spēlētāju noslodzi pēc smagas sezonas klubā."

Izmantotie resursi:
eurohoops.net

  +4 [+] [-]

, 2017-09-22 16:55, pirms 7 gadiem
reizi 4 gados,tas ir solis atpakaļ komandam!
Un pie tam vel rikot turniru julijā??!! ka NBA speletajs vares salikt grafiku darbam ar klubu un valstvienibas komandu? pilnigi nekadigi,jo nba regularais +/- beidzas ap aprila beigam,ja speletajs nav playoffos ticis tad uz maija beigam sis ir brivs,ja vins grib vel uz izlasi tikt tad junija sakumā jasak treneties ar izlasi-bet jautajums kad tad atpusties

  +1 [+] [-]

, 2017-09-22 17:36, pirms 7 gadiem
Man tas balsojums ieper.. pat ja viņi aizūtīs.. tiem tak otrā krastā pilnīgi vienalga kaukāda Eiropas organizācija..

     [+] [-]

, 2017-09-22 19:10, pirms 7 gadiem
Tā aptauja tiešām ir smieklīga...

  +3 [+] [-]

, 2017-09-22 20:07, pirms 7 gadiem
ja es pareizi saprotu, tad FIBA jau nav kāda privāta bodīte - tā ir valstu basketbola federāciju (tātad arī LBS, Latvija pat vieni no pirmajiem dibinātājiem) ievēlēta organizācija, kas realizē tām vēlamo politiku.

  +1 [+] [-]

, 2017-09-23 05:36, pirms 7 gadiem
Nu tiešām tai eirolīgai sakāpis urīns galvā!