Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Eirolīga piedāvā izmaiņas FIBA kalendārā, pārmaiņas pieprasa arī Francija

Rolands Eliņš

Eirolīga piedāvā izmaiņas FIBA kalendārā, pārmaiņas pieprasa arī Francija
Žans Pjērs Sjutā
Foto: AFP/Scanpix

ULEB Eirolīgas vadība nosūtījusi FIBA piedāvājumu pārveidot nacionālu izlašu kalendāru, kas ļautu izlašu spēlēs piedalīties arī Eirolīgas un NBA spēlētājiem. Savukārt tieši nesaistītā paziņojumā Francijas Basketbola federācija pieprasījusi FIBA pārskatīt pašreizējo kalendāru, norādot, ka tas radīs lielus finansiālos zaudējumus un negodīgu konkurenci.

FIBA jaunais izlašu kalendārs savā ziņā līdzinās FIFA piekoptajam futbolā, proti, izlases savas kvalifikācijas spēles aizvadīs sezonas gaitā noteiktos izlašu logos. Atšķirībā no FIFA, kuras izlašu logus ievēro visi lielie klubi, Eirolīga un NBA nav pienākuma pakārtot savu kalendāru FIBA vēlmēm vai atlaist spēlētājus izlašu vajadzībām. Līdz ar to pašreizējā situācija liecina, ka 2019. gada Pasaules kausa kvalifikācijā šī gada rudenī izlases, ieskaitot Latviju, būs spiestas nokomplektēt savu sastāvu bez Eirolīgas un NBA spēlētājiem.

ULEB vadība nosūtījusi FIBA savu piedāvājumu risināt situāciju – Eirolīga piedāvā izlašu spēles aizvadīt jūlijā un atteikties no izlašu logiem sezonas gaitā. Savukārt augustā nenotiktu nekādas basketbola aktivitātes, sniedzot basketbolistiem atvaļinājuma iespēju, bet septembrī sāktos sagatavošanās periods jaunajai klubu sezonai.
Eirolīgas piedāvājums ir ļoti līdzīgs tam, ko tā jau nosūtīja FIBA 2012. gadā, toreiz atbildi nesaņemot. Eirolīga arī šoreiz paudusi gatavību iesaistīties diskusijās, lai panāktu visiem izdevīgu rezultātu, kas sniegtu ilgtermiņa stabilitāti basketbolā.

Tikmēr Francijas Basketbola federācijas prezidents Žans Pjērs Sjutā preses konferencē šodien apliecināja, ka viņa vadītā organizācija pieprasījusi FIBA ieviest izmaiņas savos plānos un mainīt izlašu kalendāru. Tāpat Sjutā aicināja Eirolīgu mainīt savu nostāju un parūpēties par tās spēlētāju iespējām doties palīgā savām izlasēm.

„Mēs aicinām FIBA parūpēties par godīgu konkurenci, lai Francijas izlase nebūtu neparocīgās pozīcijās, piedaloties Pasaules kausa kvalifikācijā un nākamo olimpisko spēļu kvalifikācijā,” sacīja Sjutā. Francija ir starp tām izlasēm, kuru jaunais FIBA kalendārs ietekmēs īpaši skarbi – no „EuroBasket 2017” Francijas sastāva kvalifikācijā varētu piedalīties tikai trīs spēlētāji, no kuriem neviens Eiropas čempionātā nespēlēja vairāk par 17 minūtēm vidēji mačā. Tāpat Sjutā norādīja, ka FIBA ieviestās pārmaiņas nodara daudz sliktu jauno spēlētāju interesēm, jo arvien vairāk jauno spēlētāju izvēlas doties uz ASV, kas savukārt apgrūtina viņu dalību jauniešu izlasēs.

Tas bija Sjutā oficiālais paziņojums, taču franču mediji vēsta, ka Sjutā vadītā organizācija visu vasaru ar šiem jautājumiem vērsusies pie FIBA, cenšoties panākt izmaiņas. 18. septembrī Sjutā nosūtījis vēstuli, kurā ar skarbiem izteicieniem mudinājusi FIBA ieviest izmaiņas izlašu kalendārā, ļaujot spēlēs piedalīties arī NBA un Eirolīgas zvaigznēm, kamēr tiek sagaidīts Eiropas komisijas lēmums tiesas prāvā starp FIBA un ULEB.

Sjutā šajā vēstulē apgalvo, ka Francijas Basketbola federācija jau cietusi divu miljonu eiro vērtus zaudējumus FIBA kalendāra dēļ, jo nevar izlases sastāvā iekļaut savas NBA zvaigznes, attiecīgi ciešot zaudējumus reklāmu un biļešu pārdošanas ziņā.

2019. gada Pasaules kausa kvalifikācijas pirmās kārtas spēles, kurās 32 komandas sadalītas astoņās grupās, notiks šī gada novembrī, nākamā gada februārī, jūnijā un jūlijā. Latviju 23. novembrī sagaida spēle ar Turciju un 26. novembrī ar Zviedriju. Lai iekļūtu nākamajā kārtā, jābūt starp trim labākajām savā grupā, un pēc tam spēles tiks aizvadītas 2018. gada septembrī un novembrī, kā arī 2019. gada februārī.

Izmantotie resursi:
eurohoops.net
eurohoops.net

1 2 38 komentāri

  +3 [+] [-]

, 2017-09-21 16:59, pirms 7 gadiem
Ja FIBA (lasām mafija) nesāks apjaust tos s.ūdus, ko ir ievārījusi, tad saigādāms, ka basketbols būs diezgan iedragāts un izlasēm grūti ies + nauda samazināsies federācijām....Ja vēl tiesu zaudēs FIBA, tad praktiski ULEB būs izvirzījusies kā top organizācijā Eiropā un es nešaubos, ka ja FIBA nākotnē bridīs dziļāk purvā, SOK varētu sadarboties ar ULEB, lai no Eiropas izvirzītu komandas

  -4 [+] [-]

, 2017-09-21 17:00, pirms 7 gadiem
da kāda starpība, tāpat mums naudas apdrošināšanai nav

  +5 [+] [-]

, 2017-09-21 17:17, pirms 7 gadiem
FIBA nepiekāpsies.

  +4 [+] [-]

, 2017-09-21 17:34, pirms 7 gadiem
sandis444444 rakstīja: FIBA nepiekāpsies.
Kas vēla FIBA? Kāpēc visas nacionālās federācijas nevar vienoties? Nu tad jādibina jauna federācija...

  +2 [+] [-]

, 2017-09-21 17:53, pirms 7 gadiem
balts rakstīja: Kas vēla FIBA? Kāpēc visas nacionālās federācijas nevar vienoties? Nu tad jādibina jauna federācija...
Tieši tā, kaut kādi veci utainie strīdas un dēļ tā cieš baskatbola prestīžs un līdzjutēji!

  +3 [+] [-]

, 2017-09-21 17:55, pirms 7 gadiem
D1rsā to eiropas FIBU. Reālo grauj basketbolu eiropā. Nesaprotu kādēļ visas lielās un ne tik lielās komandas neprotestē, neraksta sūdzību kā FRA..

  +7 [+] [-]

, 2017-09-21 19:16, pirms 7 gadiem
Eirolīgai sakāpis galvā.Laikam visi Eiropā aizmirsuši ,ka tieši tādas pat kvalifikācijas izlašu spēles kā futbolā notika arī basketbolā 90 gados un 2000 sākumā.Un neviens Eiropas klubs nepīkstēja un atbrīvoja spēlētājus uz izlasi.

  -3 [+] [-]

, 2017-09-21 19:25, pirms 7 gadiem
coffijs rakstīja: Eirolīgai sakāpis galvā.Laikam visi Eiropā aizmirsuši ,ka tieši tādas pat kvalifikācijas izlašu spēles kā futbolā notika arī basketbolā 90 gados un 2000 sākumā.Un neviens Eiropas klubs nepīkstēja un atbrīvoja spēlētājus uz izlasi.
Ko tu tur murgo. Atbalsti FIBU, jo viņu turnīros spēlē tavs iecienītais klubels?

  +7 [+] [-]

, 2017-09-21 19:43, pirms 7 gadiem
eevelee rakstīja: Ko tu tur murgo. Atbalsti FIBU, jo viņu turnīros spēlē tavs iecienītais klubels?
Es ne ko neatbalstu tikai atgādinu ,ka vēl nesen izlašu atlases spēles notika sezonas laikā un visos Eiropas klubu kausos un nacionālajos čempionātos bija izlašu logi.Un domāju arī spēlētāji labāk spēlētu izlasē sezonas laikā nevis vasarā.

  -3 [+] [-]

, 2017-09-21 19:47, pirms 7 gadiem
coffijs rakstīja: Es ne ko neatbalstu tikai atgādinu ,ka vēl nesen izlašu atlases spēles notika sezonas laikā un visos Eiropas klubu kausos un nacionālajos čempionātos bija izlašu logi.Un domāju arī spēlētāji labāk spēlētu izlasē sezonas laikā nevis vasarā.
Tad mums NBA neredzēt. Visi ir ieinteresēti, lai spēlēt tiek labākie..

  +4 [+] [-]

, 2017-09-21 20:21, pirms 7 gadiem
Visas nacionālās federācijas jau ir tās, kas ievēl FIBA darboņus, tā kā īsti nevar teikt, ka nav atbalsta no nacionālajām federācijām. Ne jau visi ir pretī karam ar Eirolīgu.

     [+] [-]

, 2017-09-21 20:46, pirms 7 gadiem
jositis rakstīja: Visas nacionālās federācijas jau ir tās, kas ievēl FIBA darboņus, tā kā īsti nevar teikt, ka nav atbalsta no nacionālajām federācijām. Ne jau visi ir pretī karam ar Eirolīgu.
lielākā federāciju daļa ir pret fiba

  +1 [+] [-]

, 2017-09-21 20:49, pirms 7 gadiem
coffijs rakstīja: Eirolīgai sakāpis galvā.Laikam visi Eiropā aizmirsuši ,ka tieši tādas pat kvalifikācijas izlašu spēles kā futbolā notika arī basketbolā 90 gados un 2000 sākumā.Un neviens Eiropas klubs nepīkstēja un atbrīvoja spēlētājus uz izlasi.
Nekas nav sakāpis, un tā ir normāla prasība...Kas saistās ar to vasaru, tad pauzes paildzina sezonu, paskaiti, cik lielas būs pauzes sezonas laikā un pieliec to sezonas beigām klāt, teiksim četras nedēļas ir pauzes, tad līgas, kurām fināli ir jūnija vidus, tie būs daudz vēlāk, vai otra galējība, ka līgas spiedīs savus kalendārus, lai būtu normāls finālu datums un starp citu, līdzīgas problēmas bija arī tavā nosauktajā laikā....Esošais piedāvājums no eirolīgas puses ir diezgan optimāls, gan spēles, gan brīvais laiks

P.s. Labi, ka Siliņš rakstu nav veidojis, viņam FIBA tik mīļa organizācija, ka neko sliktu nesaka

  +3 [+] [-]

, 2017-09-21 21:54, pirms 7 gadiem
balts rakstīja: Kas vēla FIBA? Kāpēc visas nacionālās federācijas nevar vienoties? Nu tad jādibina jauna federācija...
Doma jau ok dibināt jaunu, BET

Ja nemaldos tur ir tas pats variants, kas ar F1, kur komandas gribēja dibināt savu čemionātu nevis pakļauties FIA(basketbolā FIBA). Tas nebūtu atzīts turnīrs. Tā jau cīnīties un organizēt var, bet nebūtu atzīts. Un līdz ar to finansējums iet gar degunu. F1 to gribēja organizēt 3 bagātās komandas, kam par finansējumu nospļauties, bet basketbolā tomēr jārēķinās ar ļoti daudzām valstīm.

  +1 [+] [-]

, 2017-09-21 21:58, pirms 7 gadiem
jositis rakstīja: Visas nacionālās federācijas jau ir tās, kas ievēl FIBA darboņus, tā kā īsti nevar teikt, ka nav atbalsta no nacionālajām federācijām. Ne jau visi ir pretī karam ar Eirolīgu.
Un ne jau visi būs zaudētāji no jaunās sistēmas. Priekšroka būs tiem, kuriem ir labi sakārtota jaunatnes sistēma un vietējie čempionāti. Stimuls ieguldīt lielākus līdzekļus šājos virzienos? Izlasē būs iespēja uzkapāt tiem, kuriem citādi nebūtu cerību tajā tikt. Nezinu, vai tas ir labi vai slikti. Naudas ziņā slikti, bet basketbola attīstībai ir arī plusi.

  +2 [+] [-]

, 2017-09-21 22:08, pirms 7 gadiem
Janis2404 rakstīja: Un ne jau visi būs zaudētāji no jaunās sistēmas. Priekšroka būs tiem, kuriem ir labi sakārtota jaunatnes sistēma un vietējie čempionāti. Stimuls ieguldīt lielākus līdzekļus šājos virzienos? Izlasē būs iespēja uzkapāt tiem, kuriem citādi nebūtu cerību tajā tikt. Nezinu, vai tas ir labi vai slikti. Naudas ziņā slikti, bet basketbola attīstībai ir arī plusi.
Vispār jau ieguvēji ir tie, kam tieši nav īsti sakārtots un nav top līmeņa, respektīvi vidus slāņa un zemākas komandas, kam neizkrīt top spēlētāji, tieši tiem, kuriem ir sakārtot, kā Spānija, Lietuva, daļēji arī mums, ir nopietni iztrūkumi izlasē

  +1 [+] [-]

, 2017-09-21 22:12, pirms 7 gadiem
Janis2404 rakstīja: Un ne jau visi būs zaudētāji no jaunās sistēmas. Priekšroka būs tiem, kuriem ir labi sakārtota jaunatnes sistēma un vietējie čempionāti. Stimuls ieguldīt lielākus līdzekļus šājos virzienos? Izlasē būs iespēja uzkapāt tiem, kuriem citādi nebūtu cerību tajā tikt. Nezinu, vai tas ir labi vai slikti. Naudas ziņā slikti, bet basketbola attīstībai ir arī plusi.
Un cik ir runāts par tēmu, ka tie jaunie nevarīgie izcīna vietu uz EČ un tad viņiem uzliek mīksto un saka, ka reku taču nāk NBA un Eirolīgas džeki un čempī jums nav ko darīt?

  +4 [+] [-]

, 2017-09-21 23:02, pirms 7 gadiem
būšu nepopulārs, bet esmu FIBA pusē. Eirolīga ir slēgta organizācija,kam atšķirībā no ČL nav normālas atlases,lai katras valsts klubs varētu uztaisīt savu pelnrušķītes stāstu un aizķerties. NBA ir vispār cits kosmoss, kam viss ir bizness.
FIBA plāns,ka sezonas laikā visi spēlē ir ļoti labs. Spēlētāji varēs vasarās trenēties, atpūsties- da jebko, neziedojot veselību un panākumus klubos (algas darabā!).
Diemžēl konliktu dēļ visi nevar vienoties par šo shēmu un cieš visi. Un Fiba ir visstulbākajā situācijā, kur organizācija ar 40% no pasaules TOP izlasēm (un no Eiropas olimpiādē būtu jāspēlē daaaudz vairāk komandām) nevar pat nevar panākt,ka pei viņiem izcīna ceļazīmi uz PČ..
Protams, FIBA arī ir āži un ir pierādījuši,ka pelnīt viņi nemāk, bet iniciatīva taisīt izlases logus sezonā ir pilnīgi pareiza. Tik jāspēj panākt,ka arī NBA un Eirolīga to respektē.

  +1 [+] [-]

, 2017-09-21 23:19, pirms 7 gadiem
sapnis rakstīja: būšu nepopulārs, bet esmu FIBA pusē. Eirolīga ir slēgta organizācija,kam atšķirībā no ČL nav normālas atlases,lai katras valsts klubs varētu uztaisīt savu pelnrušķītes stāstu un aizķerties. NBA ir vispār cits kosmoss, kam viss ir bizness.
FIBA plāns,ka sezonas laikā visi spēlē ir ļoti labs. Spēlētāji varēs vasarās trenēties, atpūsties- da jebko, neziedojot veselību un panākumus klubos (algas darabā!).
Diemžēl konliktu dēļ visi nevar vienoties par šo shēmu un cieš visi. Un Fiba ir visstulbākajā situācijā, kur organizācija ar 40% no pasaules TOP izlasēm (un no Eiropas olimpiādē būtu jāspēlē daaaudz vairāk komandām) nevar pat nevar panākt,ka pei viņiem izcīna ceļazīmi uz PČ..
Protams, FIBA arī ir āži un ir pierādījuši,ka pelnīt viņi nemāk, bet iniciatīva taisīt izlases logus sezonā ir pilnīgi pareiza. Tik jāspēj panākt,ka arī NBA un Eirolīga to respektē.
Neinteresējos par Eirolīgu, bet NBA saprotu pietiekami labi... jautājums: Kur NBA atradīs to logu? Viņi paši tagad cīnās ar to, lai pagarinātu sezonu, lai būtu neliela atpūta spēlētājiem. Un jau tagad sezona sāksies nedēļu ātrāk kā ierasts. Tu saki, ka viņiem būtu jātaisa divi logi uz divām nedēļām, kas pagarinātu sezonu vēl par mēnesi? Būtībā Lebronam, kas ir 7 vai 8 vai cik tur gadus bijis finālā, ir jau oktobra sākumā jābūt komandā, tad jākaplējās līdz jūnija(jūlija, ja ievieš logus) beigām. Tad seko vēl FIBA viens vai divi logi un jau pēc knapas atpūtas atkal jākapā 82 spēles ar 30+ minūtēm spēlē? Pasaki, kā NBA kam tādam vispār var piekrist (ņemot vērā, ka, kā jau teici, NBA ir bizness).

  +1 [+] [-]

, 2017-09-21 23:21, pirms 7 gadiem
sapnis rakstīja: būšu nepopulārs, bet esmu FIBA pusē. Eirolīga ir slēgta organizācija,kam atšķirībā no ČL nav normālas atlases,lai katras valsts klubs varētu uztaisīt savu pelnrušķītes stāstu un aizķerties. NBA ir vispār cits kosmoss, kam viss ir bizness.
FIBA plāns,ka sezonas laikā visi spēlē ir ļoti labs. Spēlētāji varēs vasarās trenēties, atpūsties- da jebko, neziedojot veselību un panākumus klubos (algas darabā!).
Diemžēl konliktu dēļ visi nevar vienoties par šo shēmu un cieš visi. Un Fiba ir visstulbākajā situācijā, kur organizācija ar 40% no pasaules TOP izlasēm (un no Eiropas olimpiādē būtu jāspēlē daaaudz vairāk komandām) nevar pat nevar panākt,ka pei viņiem izcīna ceļazīmi uz PČ..
Protams, FIBA arī ir āži un ir pierādījuši,ka pelnīt viņi nemāk, bet iniciatīva taisīt izlases logus sezonā ir pilnīgi pareiza. Tik jāspēj panākt,ka arī NBA un Eirolīga to respektē.
Ar ULEB varbūt vēl kaut kā būtu iespējams vienoties, bet ar NBA tas būtu gandrīz nereāli. Ja jau NHL nevar palaist hokejistus reizi 4 gados uz olimpiādi, tad neticu, ka NBA laidīs spēlētējus vairākas reizes vienas sezonas laikā. Futbolā FIFA var ietekmēt jebkuru čempionātu, bet basketbolā NBA kā neatkarīgai organizācijai ir nospļauties par kaut kādām FIBA vēlmēm.

  +1 [+] [-]

, 2017-09-21 23:29, pirms 7 gadiem
gohardorgohome rakstīja: Ar ULEB varbūt vēl kaut kā būtu iespējams vienoties, bet ar NBA tas būtu gandrīz nereāli. Ja jau NHL nevar palaist hokejistus reizi 4 gados uz olimpiādi, tad neticu, ka NBA laidīs spēlētējus vairākas reizes vienas sezonas laikā. Futbolā FIFA var ietekmēt jebkuru čempionātu, bet basketbolā NBA kā neatkarīgai organizācijai ir nospļauties par kaut kādām FIBA vēlmēm.
Nu jā... tas arī labs arguments. FIBAi nav nekāda teikšana pār NBA. Un NBA no viņiem neko nevajag.

p.s. FIBA nevar atstāt USA aiz līnijas uz čempionātiem? Gan jau ka var.

     [+] [-]

, 2017-09-21 23:32, pirms 7 gadiem
sapnis rakstīja: būšu nepopulārs, bet esmu FIBA pusē. Eirolīga ir slēgta organizācija,kam atšķirībā no ČL nav normālas atlases,lai katras valsts klubs varētu uztaisīt savu pelnrušķītes stāstu un aizķerties. NBA ir vispār cits kosmoss, kam viss ir bizness.
FIBA plāns,ka sezonas laikā visi spēlē ir ļoti labs. Spēlētāji varēs vasarās trenēties, atpūsties- da jebko, neziedojot veselību un panākumus klubos (algas darabā!).
Diemžēl konliktu dēļ visi nevar vienoties par šo shēmu un cieš visi. Un Fiba ir visstulbākajā situācijā, kur organizācija ar 40% no pasaules TOP izlasēm (un no Eiropas olimpiādē būtu jāspēlē daaaudz vairāk komandām) nevar pat nevar panākt,ka pei viņiem izcīna ceļazīmi uz PČ..
Protams, FIBA arī ir āži un ir pierādījuši,ka pelnīt viņi nemāk, bet iniciatīva taisīt izlases logus sezonā ir pilnīgi pareiza. Tik jāspēj panākt,ka arī NBA un Eirolīga to respektē.
kāpēc, lai eirolīgā katrs valsts klubs spēlētu? Tas nebūtu labi un jau tā ir laba sistēma uz eirolīgu, uzvari turnīru un kvalificējies augšā, uz eirokausu Ulebam ir pēc reitinga, un to pašu izmanto ČL, atšķirība ir tikai tā, ka uleb neizmanto šantāžu un kopumā ir izdevīgāks turnīrs nekā čl....Un atceraties, ka pauzes nozīmē vai nu garāku sezonu vai saspringtāku kalendāru + pašu klubu dīkstāve....Es nesaprotu, kāpēc FIBA grib FIFA līdzināties, cits sporta veids, citas slodzes utt.

     [+] [-]

, 2017-09-21 23:33, pirms 7 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Nu jā... tas arī labs arguments. FIBAi nav nekāda teikšana pār NBA. Un NBA no viņiem neko nevajag.

p.s. FIBA nevar atstāt USA aiz līnijas uz čempionātiem? Gan jau ka var.
tas jau tikai dotu to, ka FIBA tiktu grauta kā basketbola galvenā asociācija un tās vietu varētu kāds cits ieņemt

     [+] [-]

, 2017-09-21 23:38, pirms 7 gadiem
Real Rebel rakstīja: kāpēc, lai eirolīgā katrs valsts klubs spēlētu? Tas nebūtu labi un jau tā ir laba sistēma uz eirolīgu, uzvari turnīru un kvalificējies augšā, uz eirokausu Ulebam ir pēc reitinga, un to pašu izmanto ČL, atšķirība ir tikai tā, ka uleb neizmanto šantāžu un kopumā ir izdevīgāks turnīrs nekā čl....Un atceraties, ka pauzes nozīmē vai nu garāku sezonu vai saspringtāku kalendāru + pašu klubu dīkstāve....Es nesaprotu, kāpēc FIBA grib FIFA līdzināties, cits sporta veids, citas slodzes utt.
Man nepatīk tā visa ULEB padarīšana ar licenžu iedošanu uz vairākām sezonām, jo man patīk, ka klubi izcīnītu tiesības spēlēt Eirolīgā pēc rezultātiem, nevis dēļ kluba vārda. Patika, ka agrāk kādu laiku bija kvalifikācija ULEB Eirolīgai, es būtu tikai par to, lai kvalifikācijā piedalītos pēc iespējas vairāk valstu. Šajā ziņā man ļoti patīk tas, kas notiek UEFA Čempionu līgā futbolā

     [+] [-]

, 2017-09-21 23:55, pirms 7 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Man nepatīk tā visa ULEB padarīšana ar licenžu iedošanu uz vairākām sezonām, jo man patīk, ka klubi izcīnītu tiesības spēlēt Eirolīgā pēc rezultātiem, nevis dēļ kluba vārda. Patika, ka agrāk kādu laiku bija kvalifikācija ULEB Eirolīgai, es būtu tikai par to, lai kvalifikācijā piedalītos pēc iespējas vairāk valstu. Šajā ziņā man ļoti patīk tas, kas notiek UEFA Čempionu līgā futbolā
Bet pēc būtības tā kvalifikācija ir tas pats, kas tagad eirokauss, kāpēc otru taisīt un lieki tērēt gan savus gan klubu līdzekļus? Neviens taču neliedz spēlēt caur eirokausu vai to pašu VTB, ja nekas nav izmainījies, tad man šķiet, ka Adrijas līga arī deva vienu vietu

  +2 [+] [-]

, 2017-09-21 23:56, pirms 7 gadiem
Real Rebel rakstīja: tas jau tikai dotu to, ka FIBA tiktu grauta kā basketbola galvenā asociācija un tās vietu varētu kāds cits ieņemt
Nedomāju, ka kāds var ieņemt FIBA oficiālo vietu. Manuprāt, visos sportos lielajai organizācijai (FIBA, FIFA, FIA, IIHF) ir monopols (vai monopoliska domāšana, monopolisks statuss), ka nav jāuztraucas par jaunas organizācijas konkurenci un līdz ar to viņus nevar uzmest. Es kļūdos?

     [+] [-]

, 2017-09-21 23:58, pirms 7 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Nedomāju, ka kāds var ieņemt FIBA oficiālo vietu. Manuprāt, visos sportos lielajai organizācijai (FIBA, FIFA, FIA, IIHF) ir monopols (vai monopoliska domāšana, monopolisks statuss), ka nav jāuztraucas par jaunas organizācijas konkurenci.
It kā ja, bet kā jau minēju, tad liels svars ir SOK, ja viņi, teiksim, nolemj, ka no Eiropas izlases jāizvirza Uleb, tad līdz ar to, Uleb rīko savu turnīru utt. kas pēc būtības nozīmē, ka fiba europa netiek atzīta kā vadošā organizācija eiropā un visa tā ķēde sāk lēnā garā brukt, jo tad jau uleb var veidot satelītorganizācijas un celt savu tīklu, tādejādi ieņemot fiba vietu

  +1 [+] [-]

, 2017-09-22 00:01, pirms 7 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Doma jau ok dibināt jaunu, BET

Ja nemaldos tur ir tas pats variants, kas ar F1, kur komandas gribēja dibināt savu čemionātu nevis pakļauties FIA(basketbolā FIBA). Tas nebūtu atzīts turnīrs. Tā jau cīnīties un organizēt var, bet nebūtu atzīts. Un līdz ar to finansējums iet gar degunu. F1 to gribēja organizēt 3 bagātās komandas, kam par finansējumu nospļauties, bet basketbolā tomēr jārēķinās ar ļoti daudzām valstīm.
Nu tieši tā. FIBA ir starpvalstu/starpfederāciju organizācija, kuru nevar tā vienkārši pamest malā, mjo tā sastāv no dalībvalstīm. Var pārvēlēt vadību. Šeit var salīdzināt ar ANO, kas arī ir izkortējusi, korumpēta, novecojusi organizācija, bet tā kā tā ir starpvalstu organizācija, tad arī to nevar kāda iniciatoru grupa tā vienkārši likvidēt un taisīt ko jaunu.

  +2 [+] [-]

, 2017-09-22 00:02, pirms 7 gadiem
Real Rebel rakstīja: Bet pēc būtības tā kvalifikācija ir tas pats, kas tagad eirokauss, kāpēc otru taisīt un lieki tērēt gan savus gan klubu līdzekļus? Neviens taču neliedz spēlēt caur eirokausu vai to pašu VTB, ja nekas nav izmainījies, tad man šķiet, ka Adrijas līga arī deva vienu vietu
ULEB kauss šosezon iedeva pat veselas 5 wild card, protams, tās saņēma lielvalstu klubi. Runa ir par to, ka ULEB Eirolīgā ar sportiskajiem rezultātiem tiek izcīnītas ļoti maz vietas. Redzu, ka Tev viss, ko dara ULEB, ir labi. Nekad nenoliksi šos, gluži tāpat kā Jaunupa klubu

     [+] [-]

, 2017-09-22 00:08, pirms 7 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: ULEB kauss šosezon iedeva pat veselas 5 wild card, protams, tās saņēma lielvalstu klubi. Runa ir par to, ka ULEB Eirolīgā ar sportiskajiem rezultātiem tiek izcīnītas ļoti maz vietas. Redzu, ka Tev viss, ko dara ULEB, ir labi. Nekad nenoliksi šos, gluži tāpat kā Jaunupa klubu
cik tipiski, biju domājis, ka esi gudrāks....Bet ČL ir pilnīgi tas pats, tāpēc, es nenolieku uleb, jo viņu turnīri no organizatoriskā viedokļa nav sliktāki, kas saistās ar vef, tad ir jābūt totāli aklam vai ar sliktu atmiņu, ka es esmu teicis, kas mani tur neapmierina, bet ja vēlies dziļāk diskutēt, lūdzu, pm vaļā ir, atmet vēstuli, to var darīt šeit, vai fb, man ir pajāt, tikai tos s.ūdu skaitīšanu pie sevis atstāj, pieriebušies esiet, ka neko citu nejēdzat, kā vienu lietu atkārtot, kas pat patiesība nav

     [+] [-]

, 2017-09-22 00:13, pirms 7 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: ULEB kauss šosezon iedeva pat veselas 5 wild card, protams, tās saņēma lielvalstu klubi. Runa ir par to, ka ULEB Eirolīgā ar sportiskajiem rezultātiem tiek izcīnītas ļoti maz vietas. Redzu, ka Tev viss, ko dara ULEB, ir labi. Nekad nenoliksi šos, gluži tāpat kā Jaunupa klubu
vēlreiz atkārtošu, ČL nav pilnīgi nekāda sportiskā principa, no organizatoriskā viedokļa skatoties, pat viss sliktāk ir, kā tika klubi lasīti utt. nemaz nerunāsim, ka paši sapratuši to, ka līmeni tādēļ netur līdzi, nauda arī mazāka, vidusmēra kluba ar attiecīgu rezultātu, piedaloties ULEB saņem vairāk kā ČL

     [+] [-]

, 2017-09-22 00:16, pirms 7 gadiem
Real Rebel rakstīja: cik tipiski, biju domājis, ka esi gudrāks....Bet ČL ir pilnīgi tas pats, tāpēc, es nenolieku uleb, jo viņu turnīri no organizatoriskā viedokļa nav sliktāki, kas saistās ar vef, tad ir jābūt totāli aklam vai ar sliktu atmiņu, ka es esmu teicis, kas mani tur neapmierina, bet ja vēlies dziļāk diskutēt, lūdzu, pm vaļā ir, atmet vēstuli, to var darīt šeit, vai fb, man ir pajāt, tikai tos s.ūdu skaitīšanu pie sevis atstāj, pieriebušies esiet, ka neko citu nejēdzat, kā vienu lietu atkārtot, kas pat patiesība nav
Kāpēc man rakstīt vēstules? Es izsaku savu viedokli komentāru sadaļā.

     [+] [-]

, 2017-09-22 08:47, pirms 7 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Kāpēc man rakstīt vēstules? Es izsaku savu viedokli komentāru sadaļā.
tad izsaki, kas atbilst realitātei, nevis pliko demagoģiju skaiti, kā liela daļa šeit, kuriem patīk aizmirst, ko esmu rakstījis, vai sagrozīt, vai izdomāt savas versijas

     [+] [-]

, 2017-09-22 08:53, pirms 7 gadiem
Futbolā, kur apgrozās vēl lielākas naudas, nez kāpēc nav problēmu spēlētājus palaist uz izlasēm sezonas laikā..
FIBA rīcība ir tālu no loģiskā saprāta, bet iespējams savādāk nemaz nevar, jo kaut kāds izredzētais un slēgtais bagātnieku klubiņš ir iedomājies, ka spēlētāji, kas izaudzināti n-to klubu sistēmās visā Eiropā, tagad pieder tikai viņiem..

     [+] [-]

, 2017-09-22 13:44, pirms 7 gadiem
jositis rakstīja: Visas nacionālās federācijas jau ir tās, kas ievēl FIBA darboņus, tā kā īsti nevar teikt, ka nav atbalsta no nacionālajām federācijām. Ne jau visi ir pretī karam ar Eirolīgu.
Tur jau tā lieta, ka tās nacionālās federācijas, kuru valstu klubi spēlē Eirolīgā, ir opozīcijā FIBA. Piemēram, tā pati Spānija, Turcija, Grieķija, arī Lietuva. Nekas cits neatliek kā gaidīt ET lēmumu. Jaunais kvalifikācijas formāts ir galīgi irsā. Kādam būs jāpiekāpjas enīvei.
1 2 38 komentāri