Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Džentile paziņo, ka nespēlēs Itālijas izlasē

Andrejs Siliņš

Džentile paziņo, ka nespēlēs Itālijas izlasē
Alesandro Džentile
Foto: AFP/Scanpix

Itālijas basketbola valstsvienībai rudenī gaidāmajā Eiropas čempionātā nāksies iztikt bez viena no potenciālajiem līderiem Alesandro Džentiles, kurš pieņēmis lēmumu šogad nepārstāvēt izlasi.

24 gadus vecajam Džentilem sezona izvērtās par murgu - lai gan bija iecelts par komandas kapteini, jau sezonas pirmajos mēnešos Džentile tika atskaitīts no Milānas "EA7 Emporio Armani". Džentile mēģināja turpināt Eirolīgas karjeru Atēnu "Panathinaikos", taču pēc četriem mēnešiem tika atbrīvots. Sezonas beigās Džentile pievienojās Jeruzalemes "Hapoel", tomēr arī tur nespēja tikt pie nozīmīgas lomas.

Džentilem vēl ir spēkā līgums ar Milānas superklubu arī uz nākamo sezonu, bet pagaidām nav skaidrs, vai klubs dos 200 centimetrus garajam aizsargam vēl vienu iespēju. Vēloties psiholoģiski tikt galā ar pilnībā izgāzto sezonu, Džentile nolēmis šovasar nepārstāvēt Itālijas valstsvienību.

"Itālijas izlasēs esmu spēlējis no 15 gadu vecuma. Man vienmēr bijis gods un lepnums vilkt Itālijas izlases formu. Man žēl, ka šovasar nevarēšu spēlēt izlasē. Šo lēmumu pieņemu kā motivāciju nākotnei pēc tik smagas sezonas. Jutīšu līdzi komandas biedriem, skatoties spēles televīzijā," savā "Instagram" profilā Džentile rakstīja zem bildes, kurā redzams Itālijas izlases formā.

Tiesības uz Džentili Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pieder Hjūstonas "Rockets".

Itālijai Eiropas čempionāts jāsāk B grupā Telavivā, tiekoties ar Ukrainas, Izraēlas, Lietuvas, Gruzijas un Vācijas izlasēm.

     [+] [-]

, 2017-06-21 21:48, pirms 7 gadiem
Nav nekāda lielā traģēdija Itālijai..nav ne tuvu pat Timmas līmenī šobrīd