Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Latvijas ratiņbasketbola izlase uzvar arī otrajā Eiropas čempionāta spēlē

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvijas ratiņbasketbola izlase uzvar arī otrajā Eiropas čempionāta spēlē
Foto: Basket.lv

LETA. Latvijas ratiņbasketbola izlase ceturtdien izcīnīja uzvaru arī otrajā mačā Sarajevā notiekošajā Eiropas čempionāta B divīzijas turnīrā un pēc divām spēlēm apakšgrupā ieņem pirmo vietu. Latvijas komanda pirmā posma otrajā cīņā ar rezultātu 66:40 (16:12, 15:8, 11:8, 24:12) uzvarēja Īrijas izlasi.

Rezultatīvākais ar 19 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām bija Raimunds Beginskis, 15 punktus guva Kārlis Podnieks, bet 11 punkti bija Dmitrijam Rukavišņikovam. Latvijas izlase rotācijā izmantoja visus pieteiktos desmit spēlētājus.

Īriem 15 punktus guva un 15 bumbas zem groziem izcīnīja Tiarnans O'Donels.

Jau ziņots, ka trešdien Latvija ar 56:53 uzvarēja Slovēnijas izlasi.

Ar divām uzvarām divās spēlēs Latvija ieņem pirmo vietu C apakšgrupā, pa uzvarai ir Serbijai un Slovēnijai, bet Īrija piedzīvojusi divus zaudējumus.

Piektdien latvieši plkst.12 tiksies ar ar Serbijas vienību. Čempionāta spēles tiek translēts tiešraidē "YouTube" kanālā "Streaming BA".

Divas labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par pirmo vietu un divām ceļazīmēm uz A divīzijas turnīru. Divas pārējās turpinājumā cīnīsies par 9.-14. vietu. Pēdējās spēles paredzētas otrdien, 21.jūnijā.

A apakšgrupā spēlēs Lietuva, Beļģija un Portugāle, B apakšgrupā spēkosies Čehija, Grieķija un Turcija, bet D apakšgrupā spēkiem mērosies Horvātija, Bosnija un Hercegovina, Bulgārija un Ungārija.

Latvijas ratiņbasketbola izlasi Eiropas čempionātā otro reizi vada Lietuvas speciālists Nerijus Venckus.

Pieci ratiņbasketbolisti šosezon spēlējuši profesionālajās komandās Rietumeiropā: Raimunds Beginskis, Ralfs Bundziņš un Dmitrijs Rukavišņikovs Itālijā, Kārlis Podnieks Vācijā, Kārlis Gabranovs Francijā.

Eiropas čempionāta B divīzijā 2016.gadā Latvijas izlase izcīnīja piekto vietu, 2018.gadā - astoto vietu, bet pērn - trešo vietu. Beginskis tika atzīts par turnīra vērtīgāko spēlētāju, bet izlases kapteinis Podnieks tika iekļauts turnīra simboliskajā pieciniekā.

Latvijas ratiņbasketbola izlases sastāvs: Raimunds Beginskis, Kārlis Podnieks, Kārlis Gabranovs, Kaspars Turks, Agris Lasmans, Ansis Bērziņš, Andrejs Kirillovs, Dmitrijs Rukavišņikovs, Vladimirs Saņuks, Ralfs Bundziņš, Elvis Urga. Sporta ārsts Mārcis Jakovičs, menedžeris Aigars Miklāvs.

     [+] [-]

, 2022-06-17 03:51, pirms 2 gadiem
LV basketbola zeme!