Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Latvijas ratiņbasketbola izlase ar uzvaru sāk Eiropas čempionātu B divīzijā

Rolands Eliņš

Latvijas ratiņbasketbola izlase ar uzvaru sāk Eiropas čempionātu B divīzijā
Foto: Basket.lv

LETA. Latvijas ratiņbasketbola izlase trešdien Sarajevā notiekošo Eiropas čempionāta B divīzijas turnīru uzsāka ar uzvaru.

Latvijas komanda pirmā posma C apakšgrupas pirmajā mačā ar 56:53 (13:16, 10:12, 15:8, 18:17) pieveica Slovēnijas izlasi.

Pēc pirmā puslaika slovēņi bija iekrājuši piecu punktu pārsvaru, bet otrajā spēles daļā Latvijas komanda darbojās precīzāk un pirms noslēdzošās ceturtdaļas jau atradās vadībā. Nedaudz vairāk kā trīs minūtes pirms pamatlaika beigām Latvijas izlases pārsvars sasniedza jau deviņus punktus 53:44, taču 15 sekundes pirms finālsvilpes slovēņi bija panākuši izlīdzinājumu 53:53. Septiņas sekundes līdz mača beigām Kaspars Turks realizēja divpunktu un soda metienu panākot beigu rezultātu 56:53.

Rezultatīvākie Latvijas izlases rindās ar 12 gūtiem punktiem bija Turks un komandas kapteinis Kārlis Podnieks, kura kontā arī 13 atlēkušās bumbas, bet pa 11 punktiem guva Raimunds Beginskis un Elvis Urga, kura rēķinā arī 15 bumbas zem groziem.

Rīt plkst.17 Latvijas komandai būs mačs ar Īrijas izlasi, bet piektdien - plkst.12 cīņa ar Serbijas vienību. Čempionāta spēļu tiešraides paredzētas "YouTube" kanālā "Streaming BA" (https://www.youtube.com/channel/UCsucU-nHZPArZ3SmmNoL0FQ).

Divas labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par pirmo vietu un divām ceļazīmēm uz A divīzijas turnīru. Divas pārējās turpinājumā cīnīsies par 9.-14.vietu. Pēdējās spēles paredzētas otrdien, 21.jūnijā.

A apakšgrupā spēlēs Lietuva, Beļģija un Portugāle, B apakšgrupā spēkosies Čehija, Grieķija un Turcija, bet D apakšgrupā spēkiem mērosies Horvātija, Bosnija un Hercegovina, Bulgārija un Ungārija.

Latvijas ratiņbasketbola izlasi Eiropas čempionātam otro reizi vadīs Lietuvas speciālists Nerijus Venckus.

Pieci ratiņbasketbolisti šosezon spēlējuši profesionālajās komandās Rietumeiropā: Raimunds Beginskis, Ralfs Bundziņš un Dmitrijs Rukavišņikovs Itālijā, Kārlis Podnieks Vācijā, Kārlis Gabranovs Francijā.

Eiropas čempionāta B divīzijā 2016.gadā Latvijas izlase izcīnīja piekto vietu, 2018.gadā - astoto vietu, bet pērn - trešo vietu. Beginskis tika atzīts par turnīra vērtīgāko spēlētāju, bet izlases kapteinis Podnieks tika iekļauts turnīra simboliskajā pieciniekā.

Latvijas ratiņbasketbola izlases sastāvs: Raimunds Beginskis, Kārlis Podnieks, Kārlis Gabranovs, Kaspars Turks, Agris Lasmans, Ansis Bērziņš, Andrejs Kirillovs, Dmitrijs Rukavišņikovs, Vladimirs Saņuks, Ralfs Bundziņš, Elvis Urga. Sporta ārsts Mārcis Jakovičs, menedžeris Aigars Miklāvs.