Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Zviedrija šokē Eiropas čempioni Krieviju, Lietuva brauc mājās

Jānis Pārums

Zviedrija šokē Eiropas čempioni Krieviju, Lietuva brauc mājās
Epizode no spēles starp Lietuvu un Čehiju
Foto: Herve Bellenger/ FIBA Europe

Šodien Eiropas sieviešu basketbola čempionāta A apakšgrupā pirmo panākumu izcīnīja Slovākijas basketbolistes, kas ar 75:68 pieveica Ukrainas valstsvienību. Otrā grupas spēlē Turcijai izdevās atspēlēties un pieveikt Melnkalni - 66:57. D grupas spēlē sagrāvi pret Čehiju piedzīvoja Lietuvas izlase (51:70), kurai rītdienas mačs būs pēdējais šajā čempionātā. Savukārt vakara pēdējā mačā Zviedrija parūpējās par čempionāta līdz šim lielāko pārsteigumu - 68:57 pret Krieviju.

A grupa

Dienu iepriekš Slovākija un Ukraina piekāpās grupas vadošajām komandām, attiecīgi, Melnkalnei un Turcijai. Šodien kādai no komandām bija iespēja tikt pie pirmās uzvaras.

Spēles sākums veiksmīgāks padevās ukrainietēm, kas pirmo ceturksni noslēdza ar astoņu punktu pārsvaru, tomēr nākamajā desmitminūtē krietni pārliecinošāku sniegumu demonstrēja jau Slovākija, kas šo spēles nogriezni uzvarēja ar 24:9 un pārtraukumā devās ar +7 – 44:37.

Trešajā ceturksnī slovākietēm izdevās vēl nedaudz atrauties (61:51), savukārt izšķirošajās desmit minūtēs Ukraina darīja visu, lai pretinieces panāktu. Četras minūtes līdz beigām ukrainietes izdevās pietuvoties vien četru punktu attālumā, tomēr tuvāk viņas netika pielaistas. Slovākija uzvarēja ar 75:68 un izcīnīja pirmo uzvaru čempionātā.

Uzvarētājām centra spēlētāja Klaudija Lukačovičova guva 23 punktus un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas, savukārt Lūsija Kupčikova atzīmējās ar 18 punktiem un astoņām bumbām zem groziem. Zaudētājām 17 punkti Alīnas Jagupovas rēķinā. Savukārt otrā spēlē Melnkalne, kas vakar ar 77:63 uzvarēja slovākietes, pret Eiropas vicečempioni Turciju sāka ar 12 punktiem pēc kārtas.

Pirmā ceturtdaļa beidzās ar 21:12 Melnkalnes labā, tomēr Turcija atguvās, otrās ceturtdaļas pēdējās septiņarpus minūtēs guva 11 punktus pēc kārtas un puslaiku pārtraukumā jau devās vadībā - 29:28. Melnkalne atkal atguva vadību (36:35), taču turcietes turpmākās četras minūtes un četras sekundes uzvarēja ar 12:2 - 47:38 pēc trešās ceturtdaļas. Turcijas uzvara vairs netika apšaubīta - 66:57. Uzvarētājām pa 12 punktiem guva Tugba Palazoglu un Esmerala Tunčluera, bet Melnkalnei 17 punkti Ivas Perovanovičas kontā.

SpēleRez
Slovākija - Ukraina75:68
Turcija - Melnkalne66:57

B grupa

Itālijas un Spānijas mača pirmajā ceturtdaļā neviena izlase neieguva vērā ņemamu pārsvaru (15:13 par labu spānietēm). Pārsvaru Spānija sāka krāt otrajā ceturtdaļā, kad pēc 8:0 izrāviena tika panākts 14 punktu pārsvars. Pēc pirmā puslaika abas komandas šķīra 13 punkti, bet otrā puslaika gaitā tika panākts pat +19. Itālietes pēdējās desmit minūtēs centās atspēlēties, taču pakaļdzīšanās izrādījās neveiksmīga, un uzvaru izcīnīja Spānijas valstsvienība ar 71:59, kuras rindās rezultatīvākā ar 19 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām bija Sančo Litle, bet Itālijas labā 13 punkti Džordžijas Sotanas kontā.

Grupas otrajā spēlē pašreizējā Eiropas čempione Krievija tikās ar Zviedriju. Mača favorītes krievietes piektajā minūtē ieguva piecu punktu pārsvaru (11:6) un vēl pirmās ceturtdaļas pēdējā minūtē bija vadībā ar sešiem punktiem (18:12), taču Zviedrija guva desmit punktus pēc kārtas un otrās ceturtdaļas trešajā minūtē jau bija vadībā (22:18). Pirmā puslaika galotni labāk aizvadīja Krievija, kas pārtraukumā devās ar divu punktu pārsvaru - 34:32.

Otrā puslaika trešajā minūtē Krievijai bija piecu punktu pārsvars (39:34), taču Zviedrija atkal saņēmās un veica izšķirošo triecienu - nākamās nepilnas astoņas minūtes uzvarētas ar rezultātu 17:2 (55:41). Krievija no šoka tā arī neatguvās - 57:68. Zviedrietēm ar 12 punktiem un astoņām bumbām pie groziem rezultatīvākā bija Frīda Eldebrinka, bet Krievijai 16 punktus guva Epifānija Prinsa. Atgādinām, ka Krievija vakar zaudēja arī Spānijai (72:77), līdz ar to Eiropas čempionēm rīt obligāti jāpieveic Itālija.

SpēleRez
Itālija - Spānija59:71
Krievija - Zviedrija57:68

D grupa

Svētdienas pēdējo spēli D grupā aizvadīja Čehija un Lietuva. Ja vēl pirmajā ceturtdaļā abas komandas spēlēja līdzīgi (14:14 pēc pirmajām desmit minūtēm), tad atlikušajā laikā laukumā dominēja Čehijas basketbolistes. Otrajā ceturtdaļā čehietes panāca vairāk kā desmit punktu pārsvaru, uzvarot visu ceturtdaļu ar 25:8. Trešajā ceturtdaļā pārsvars tika palielināts vēl par pieciem punktiem, un pēdējās desmit minūtes bija tikai formalitāte. Čehija visā spēlē triumfēja ar 70:51.

Petra Kuličova kaldināja Čehijas uzvaru ar 15 punktiem. Rezultatīvākā Lietuvas rindās bija Gintare Petronaite, kura izcēlās ar 13 punktiem. Jau pēc šīsdienas spēlēm ir zināms, ka D grupā pirmo vietu ieņems Baltkrievija, nākamajā posmā tiks arī Horvātija un Čehija, bet čempionāts ir beidzies lietuvietēm.

SpēleRez
Horvātija - Baltkrievija43:57
Čehija - Lietuva70:51

Izmantotie resursi:
EuroBasket Women 2013

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-06-17 00:10, pirms 11 gadiem
Jauns sastāvs šis čempionāts viņām bija pieredzes čempionāts

  +1 [+] [-]

, 2013-06-17 00:34, pirms 11 gadiem
Neviltots prieks par Zviedriju..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja