Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Maļkovičs neturpinās darbu ar Slovēnijas izlasi

Andrejs Siliņš

Maļkovičs neturpinās darbu ar Slovēnijas izlasi
Božidars Maļkovičs
Foto: AFP/Scanpix

Viens no Eiropas veiksmīgākajiem treneriem Božidars Maļkovičs neturpinās darbu ar Slovēnijas valstsvienību, paziņojusi Slovēnijas Basketbola federācija. Līdz ar to slovēņiem pirms nākamgad gaidāmā Pasaules kausa jāmeklē jauns galvenais treneris.

Serbu speciālists Maļkovičs par Slovēnijas izlases treneri strādāja no 2010. gada nogales, kad amatā stājās pašreizējā Irānas izlases galvenā trenera Memi Bečiroviča vietā. Maļkoviča vadībā slovēņiem 2011. gada Eiropas čempionātā izdevās tikt pie 7. vietas, bet šogad notikušajā "EuroBsket 2013" savās mājās slovēņi ierindojās piektajā pozīcijā.

61 gadu vecais Maļkovičs bija devītais treneris Slovēnijas izlases vēsturē. Astoņdesmito gadu beigās, deviņdesmito gadu ievadā Maļkovičs divas reizes tika atzīts par Eiropas labāko treneri, "FIBA Basket Magazine" piešķīra Maļkovičam tādu pašu titulu arī 1993. un 1996. gadā, bet par labāko valsts treneri divreiz speciālists atzīts arī Dienvidslāvijā un Francijā. Ar horvātu "Split", franču "Limoges" un Atēnu "Panathianikos" Maļkovičs kopumā izcīnījis četrus Eirolīgas čempiontitulus.

Karjeras laikā Maļkovičs strādājis arī tādos klubos kā "Barcelona", Malagas "Unicaja", Madrides "Real", Vitorijas "Tau Ceramica", Krasnodaras "Lokomotiv Kuban" un citos.