Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Ojārs Siliņš: "Augam kā komanda, esam uz pareizā ceļa"

Edgars Beļakovs
Edgars Beļakovs

Ojārs Siliņš: "Augam kā komanda, esam uz pareizā ceļa"
Ojārs Siliņš
Foto: Romāns Kokšarovs / F64

Ar lielisku rezultātu svētdienas vakarā, Viļņā, Latvijas vīriešu izlase noslēdza gatavošanās ciklu FIBA 2019. gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīram, izcīnot uzvaru pār Lietuvas izlasi. Pēc spēles savus komentārus Sportacentrs.com pastāstīja Mārtiņš Meiers un Ojārs Siliņš.

Mārtiņš Meiers, kurš Viļņas "Siemens Arena" grozos salādēja 18 punktus, stāsta: "Emocijas ļoti labas, jo, kā jau zinām, ar Lietuvu mums vienmēr tāds kašķis ir bijis un vienmēr spēles ir bijušas ļoti smagas un ļoti agresīvas. Šodien kaut kā likās, ka tiesneši gribēja, lai lietuvieši uzvarētu, bet mēs labi nocīnījāmies un noturējām pārsvaru. Es domāju, rezultāts ir diezgan iespaidīgs - plus 17. Ļoti patīkami.

Mazliet uzlabojam spēli. Pret Somiju, kā jau redzējām, mums diezgan čābīgi gāja. Somiem gan arī ir laba komanda, bet mēs ar katru dienu kļūstam labāki. Visi esam viena vesela komanda, un tagad, protams, arī ļoti daudzas lietas ir jāpieslīpē. Patīkami, ka šodien mums tik labi izdevās, viens otru labi sapratām. Bet atlikušajā nedēļā vēl ļoti daudz jāpieslīpē, lai mēs būtu labā kondīcijā un tehniskāki."

Arī Ojārs Siliņš par spēles rezultātu bija ļoti priecīgs, taču, tāpat kā Meiers, norādīja, ka vēl kārtīgi jātrenējas: "Liels prieks uzvarēt Latvijas-Lietuvas spēlē. Tā tomēr ir īpaša spēle jebkurā brīdī. Man pašam ar lielo izlasi tā bija pirmā spēle pret Lietuvu, tā kā liels prieks. Var redzēt, ka mēs augam arī kā komanda. Ja salīdzinām ar pirmajiem diviem mačiem, tagad ir pilnīgi cita spēle. Arī fiziski labāk jūtamies, tā kā jāturpina trenēties un jāgatavojas svarīgākajām spēlēm.

Rīt jāatpūšas, jāsakopo atkal emocijas un tad kārtīgi jātrenējas. Jāliek klāt gan fiziskajā, gan taktiskajā ziņā, bet domāju, ka esam uz pareizā ceļa."

Nākamā spēle Latvijas izlasei paredzēta piektdien, kad savā laukumā jātiekas ar esošajiem Eiropas čempioniem slovēņiem.