Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Kžiževskis: "Lietuva ir viena no dižajām basketbola valstīm"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Kžiževskis: "Lietuva ir viena no dižajām basketbola valstīm"
Martins Pocjus ir bijušais trenera Maika Kžiževska audzēknis "Duke" universitātē
Foto: AFP/Scanpix

"2006. gadā Grieķija mums iemācīja, kā jāspēlē starptautiski. Tas nozīmē spēlēt kā komandai, izmantot pieredzējušos spēlētājus un cīnīties ar pārliecību. Tieši to cenšamies paveikt ar šo jauno komandu," pēc iekļūšanas Pasaules kausa pusfinālā teica ASV vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Maiks Kžiževskis.

Četrkārtējais NCAA čempions (1991, 1992, 2001, 2010) ASV izlasi trenē kopš 2006. gada. Pirmajā iznācienā Japānā amerikāņi pusfinālā zaudēja Grieķijai. Kopš tā laika amerikāņi staptautiskajos turnīros cīnās bez zaudējumiem un tajā ir liels Kžiževska nopelns.

Pieredzējušais treneris pret sāncenšiem no citām valstīm vienmēr izturas ar cieņu. “Mūs var uzvarēt, par to nav jautājumu. Esam ļoti jauna komanda, tāpēc biju priecīgs par puišu sniegumu ceturtdaļfinālā pret Slovēniju. Jauna komanda parasti apjūk, ja neizdodas bumbu iespēlēt iekšā, turklāt cīņa pret slovēņiem izvērtās samērā fiziska.”

Kžiževskis norāda, ka jaunai komandai nav viegli uzvarēt starptautiskos turnīros. “Neesam nekāda superkomanda. Mums ir lieliski fiziskie dotumi, mēs smagi strādājam aizsardzībā, taču esam jauni. Starptautiskajās sacensībās gados jaunām komandām uzvarēt ir īpaši grūti.”

Treneris bija apmierināts ar bumbas kustību un mazo spēlētāju darbību. “Kairijs (Ērvings) mūs labi pavilka uz priekšu. Derikam (Rouzam) ceturtdaļfinālā izdevās līdz šim labākā spēle. Mūsu aizsargi spēlē iesaistīja ikvienu un tikām pie pārķertajām bumbām. Ja tiec pie pārķertajām bumbām un gūsti 40 punktus pēc pretinieku kļūdām, tavs uzbrukums izskatās labi.”

Pusfinālā amerikāņus gaida tikšanās ar Lietuvu. “Pret Lietuvu esmu vadījis komandu daudz reižu. Man patīk Lietuva. Domāju, ka tā ir viena no dižajām basketbola valstīm. Viņi mīl spēli, viņi spēlē kaislīgi, viņi spēlē kopā un smagi strādā.”

Kžiževska audzēknis Martins Pocjus ir viens no Lietuvas līderiem. “Viņš aizvadīja lielisku spēli pret Turciju. Lietuvieši spēlē no sirds. Renalds Seibutis ir atslēgas spēlētājs perimetrā un jāņem vērā viņu garie basketbolisti. Lietuva ir labi vadīta komanda, tāpēc zinām, ka mūs gaida grūta spēle. Ļoti cienām Lietuvu. Tā tiešām ir. Un viņu līdzjutēji, tāpat kā Slovēnijas fani, ļoti atbalsta savu valsti.”

Izmantotie resursi:
USA Basketball - Additional Quotes >> USA...

  +3 [+] [-]

, 2014-09-10 18:02, pirms 10 gadiem
Francija šovakar jau izjauks lielo sapņu finālu

  +3 [+] [-]

, 2014-09-10 18:14, pirms 10 gadiem
sandis444444 rakstīja: Francija šovakar jau izjauks lielo sapņu finālu
Francijai to izdarīt ir daudz mazākas iespējas kā Lietuvai, Serbijai vai Brazīlijai, manuprāt

  +5 [+] [-]

, 2014-09-10 18:15, pirms 10 gadiem
Ceru, ka fináls būs LT - FRA
Slēpts komentārs: madridrealfan

  +2 [+] [-]

, 2014-09-10 21:11, pirms 10 gadiem
madridrealfan rakstīja: finals Bra-ASV
Hahahahaha Piedod, ja tikko nebūtu beigusies BRA-SER spēle, tavs komentārs drošvien liktos sakarīgāks

  +1 [+] [-]

, 2014-09-10 22:28, pirms 10 gadiem
Leišiem būs smags zāģis, ļoti pat

     [+] [-]

, 2014-09-10 23:35, pirms 10 gadiem
Ar tādiem sporta veidiem, kā baskets arī ceļ to valsts popularitāti pasaulē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja