Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Orenga atkāpjas no Spānijas izlases trenera amata

Orenga atkāpjas no Spānijas izlases trenera amata
Huans Orenga
Foto: AFP/Scanpix

Spānijas Basketbola federācija paziņojusi par vīriešu valstsvienības galvenā trenera Huana Orengas atkāpšanos. Spānijas izlase nesen notikušajā Pasaules kausa izcīņā negaidīti palika ārpus pusfināla.

48 gadus vecais spāņu basketbola speciālists Huans Antonio Orenga pie Spānijas vīriešu valstsvienības stūres stājās 2012. gada izskaņā, nomainot itāli Serdžio Skariolo. Nesen aizvadītajā Pasaules kausa izcīņā spāņi piedzīvoja fiasko, pēc pārliecinoša grupu turnīra izstājoties jau ceturtdaļfinālā.

Pagājušajā gadā Orengas vadītā Spānija tika pie bronzas medaļām Eiropas čempionātā. Zīmīgi, ka abos gadījumos spāņu ceļu uz augstākiem panākumiem aizšķērsoja Francija – Slovēnijā notiekošā Eiropas čempionāta pusfinālā francūži uzvarēja ar 75:72 (pagarinājumā), bet Pasaules kausa izcīņā pirms nepilnas nedēļas Francija triumfēja ar 65:52.

Pirms darba pieaugušo izlasē Orenga strādāja ar Spānijas jauniešu valstsvienībām. Ar jauno basketbolistu izlasēm Orenga izcīnīja visu kalumu Eiropas čempionātu godalgas. Kopš 2009. gada viņš bija arī Skariolo asistents lielajā izlasē.

Izmantotie resursi:
Federacion Española de Baloncesto

     [+] [-]

, 2014-09-16 20:09, pirms 10 gadiem
Treneris jau labs, bet zāģis Francijai šo lēmumu padarīja pašsaprotamu. Ja pakāstu USA finālā, tad nebūtu daudz ko pārmest. Laikam jau tas viss hajs ap Spāniju šogad kā mājinieci atstāja negatīvu ietekmi uz sniegumu.

     [+] [-]

, 2014-09-16 20:23, pirms 10 gadiem
budamank rakstīja: Treneris jau labs, bet zāģis Francijai šo lēmumu padarīja pašsaprotamu. Ja pakāstu USA finālā, tad nebūtu daudz ko pārmest. Laikam jau tas viss hajs ap Spāniju šogad kā mājinieci atstāja negatīvu ietekmi uz sniegumu.
Tik jācer, ka tas nenotiks ar mums EČ par ko jau Blūmam prasīja...