Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

LBS "Twitter" čalas: prēmiju un ziedojumu skandāls

Rolands Eliņš

LBS "Twitter" čalas: prēmiju un ziedojumu skandāls
Edgars Šneps
Foto: Vladislavs Proškins/F64

Latvijas basketbola un sporta saimi šodien pāršalca aģentūras LETA ziņotais par bijušā izlašu direktora Māra Jučmaņa vēršanos KNAB ar apsūdzībām LBS virzienā par šantāžu un prēmijas izspiešanu. Kamēr LBS vadība notikušo paskaidro kā neadekvātu Jučmaņa reakciju uz prasību par LBS budžeta pārtērēšanas paskaidrošanu, sociālajā tīklā "Twitter" netrūka neizpratnes par to, kā LBS pieļāvusi šādu situāciju un kurš galu galā būs par to atbildīgs.

Latvijas Basketbola savienība, lai arī pavisam nesen rudenī aizvadīja labāko Eiropas čempionātu kopš neatkarības atgūšanas, pieredzējusi, kā tās pārvaldes sistēmas un pārstāvju kritiķi šodien ieguvuši jaunu elpu. Vēršanās KNAB par šantāžu un prēmijas izspiešanu nav lieta, ko sporta federācijas Latvijā pieredz ikdienā.

Sociālajā tīklā "Twitter" Latvijas sporta apskatnieku, līdzjutēju un funkcionāru ierakstos dominē viedoklis, ka LBS šī situācija nevar būt patīkama un par spīti piedāvātajam skaidrojumam, kādēļ LBS vērsusies pie Jučmaņa, vēloties iegūt paskaidrojumu par pārtērētajiem līdzekļiem, kamēr viņš ieņēma izlašu direktora amatu, joprojām ir aklāti vairāki jautājumi.

Tāpat arī tiek pievērsta uzmanība citam jautājumam, proti, vai Jučmanis vispār bija pelnījis prēmiju par 3x3 basketbola izlases uzvaru Eiropas čempionātā, kas gan jau ir pavisam cits stāsts. Tāpat nav ticis nepamanīts fakts, ka LBS, reaģējot uz izvērsušos skandālu, sasaukusi ārkārtas valdes sēdi, taču tā notiks tikai pēc piecām dienām, mīkstinot vārda "ārkārtas" nozīmi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 +10 [+] [-]

, 2018-03-09 15:01, pirms 6 gadiem
Šneps mierīgi varētu atrasties aiz restēm un turpināt būt LBS ģenerālsekretārs. Šitiem purniem viss ir OK

  +6 [+] [-]

, 2018-03-09 15:31, pirms 6 gadiem
Ta nekas tur nebūs ''pabļaustīsies '' , viens otru apvainos visvisādos ''grēkos'' pēc kāda laika beigs'' šūmēties ''visi .... šneps un & ''rullēs'' tik tālāk .... Spilgts piemērs mums tak ir rimšēvics

  +6 [+] [-]

, 2018-03-09 15:45, pirms 6 gadiem
AB rakstīja: Šneps mierīgi varētu atrasties aiz restēm un turpināt būt LBS ģenerālsekretārs. Šitiem purniem viss ir OK
Kas tad vinš ir par purnu? Parasts ex-basketbolists, kas pieslidinājies pāris cilvēkiem. Vienu dienu viņš ir, otru dienu ir kāds cits (te es nerunāju par to, ka kkas slikts ar viņu notiks, drīzāk tik to, ka tādu Šnepveidīgu cilvēku, kuru ielikt amatā, ir pusmiljons).

  +6 [+] [-]

, 2018-03-09 15:47, pirms 6 gadiem
japeiņem likums ka valdēs nedrīkst sedet tie paši purni vairak par 4 gadiem.. ne pārvēlēšana ne pietuvinātie.. vajag mums savu Trampu lai zimēstu šo purvu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2018-03-09 17:17, pirms 6 gadiem
LBS darbiniekiem..nerunājot par augšu, ir ļoti zems atalgojums, nebrīnos, ka tik foršu darbu kā Jučmanim kads vispār gribētu pamest un kāpēc vietā neraujas simtiem basketbolam tuvu cilvēku/ekspertu...un prēmiju saņēma, jo bija piesaistīts komndai, kam neviens neticēja...kad tā pēkšņi vinēja, tad pie siles visi klāt. Kā jau parasti.

  +5 [+] [-]

, 2018-03-09 18:04, pirms 6 gadiem
gatera priekshnieks rakstīja: Kas tas par 2.šķiras dibenlaižu- Mārtiņš Lācis??!! Kāda pie velna vēl prēmija Elbakjanam???!
Lai lielāku džipu var nopirkt, ko noparkot teātra vestibilā

  +5 [+] [-]

, 2018-03-09 18:41, pirms 6 gadiem
Kaut kad dzirdēju baumas, ka 'Šnepam ir savādaka orientācija... Nu tas nu tā, bet man ir versija: LBS caur politiķiem izkārtoja, ka Jučmanim piešķir prēmiju ar nerakstītu vienošanos, ka šis vēlāk padalīsies...

  +4 [+] [-]

, 2018-03-09 19:23, pirms 6 gadiem
izlase ar visu laiku labāko sastāvu palika bez medaļām pēdējā čempī, jau tad vajadzēja šnepam pašam atkāpties, bet no tāda glumekļa jau to nesagaidīsi

     [+] [-]

, 2018-03-09 21:00, pirms 6 gadiem
mirage59 rakstīja: LBS darbiniekiem..nerunājot par augšu, ir ļoti zems atalgojums, nebrīnos, ka tik foršu darbu kā Jučmanim kads vispār gribētu pamest un kāpēc vietā neraujas simtiem basketbolam tuvu cilvēku/ekspertu...un prēmiju saņēma, jo bija piesaistīts komndai, kam neviens neticēja...kad tā pēkšņi vinēja, tad pie siles visi klāt. Kā jau parasti.
Valdei nav algas, viņi nesaņem neko

     [+] [-]

, 2018-03-09 21:21, pirms 6 gadiem
Lauvam ekstāze!!!! Atkal var pakulstīt ūdeni un mēģināt atgādināt par sevi izlases kontekstā. Vairāk gan viņš atgādina čivauvu nevis lauvu, rej, bet iekost nespēj.

     [+] [-]

, 2018-03-10 01:15, pirms 6 gadiem
DainisU rakstīja: Kas tad vinš ir par purnu? Parasts ex-basketbolists, kas pieslidinājies pāris cilvēkiem. Vienu dienu viņš ir, otru dienu ir kāds cits (te es nerunāju par to, ka kkas slikts ar viņu notiks, drīzāk tik to, ka tādu Šnepveidīgu cilvēku, kuru ielikt amatā, ir pusmiljons).
Nav tik parsts vinja Tévs bij bik ietekmiigs viirs ,un kaa sak aizgaajis paaudzee un vietu atradis un nevar tik vnk izsist aaraa

  +1 [+] [-]

, 2018-03-10 01:17, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Valdei nav algas, viņi nesaņem neko
un TU tam tici??? aamen

     [+] [-]

, 2018-03-10 09:16, pirms 6 gadiem
sandons85 rakstīja: un TU tam tici??? aamen
Deklarācijas ir publiski pieejamas, tur visu var redzēt...Nav jau akmens laikmets
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja