Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Mūžībā aizgājušā Baumaņa vietā par FIBA ģenerālsekretāru kļūst Zagklis

Rolands Eliņš

Mūžībā aizgājušā Baumaņa vietā par FIBA ģenerālsekretāru kļūst Zagklis
Andrea Zagklis (pa labi). Foto: FIBA

Starptautiskā basketbola federācija (FIBA) paziņojusi, ka tās valde vienbalsīgi nolēmusi ģenerālsekretāra pienākumus uzticēt grieķim Andrea Zagklim, kurš ar FIBA organizāciju tiešā veidā ir saistīts kopš 2007. gada.

38 gadus vecais grieķis Andrea Zagklis FIBA divus gadus strādāja kā juridiskās daļas direktors, bet pirms tam deviņus gadus bija FIBA juridiskais padomnieks. Ģenerālsekretāra amatā viņš oficiāli stāsies rītdien. FIBA paziņojumā norādīts, ka Zagklis ir aktīvs basketbola dzīves dalībnieks kopš 18 gadu vecuma.

Zagklis Grieķijā bijis basketbolists, basketbola treneris un funkcionārs, viņš runā piecās valodās – angļu, spāņu, vācu, franču un grieķu. Zagklim ir liela pieredza Basketbola arbitrāžas tiesā, kurā viņš palīdzēja izskatīt vairāk nekā 1000 lietas, kā arī viņš bijis Sporta arbitrāžas tiesas (CAS) asistents.

„Pateicos FIBA valdei par man izrādīto uzticību,” FIBA paziņojumā citēts Zagklis. „Mana misija ir skaidra, turpināt palīdzēt mūsu sportam attīstīties un apvienot basketbola sabiedrību.”

Zagklis FIBA ģenerālsekretāra pienākumus pārņēmis no Patrika Baumaņa, kurš oktobra vidū aizgāja mūžībā sirdslēkmes dēļ. Baumanis bija FIBA ģenerālsekretārs kopš 2002. gada, bet Zagklis ir tikai ceturtais šajā amatā FIBA vēsturē. Borislavs Stankovičs šajā amatā bija no 1976. līdz 2002. gadam, bet pirms viņa Viljamss Džounss šo amatu ieņēma 44 gadus.

Izmantotie resursi:
https://www.eurohoops.net/en/fiba/7...

  +1 [+] [-]

, 2018-12-07 22:16, pirms 5 gadiem
Eliņš atkal līmenī Bet piektdiena - var jau piedot. Tas Baumanis latvietis? Vai tomēr Baumans...