Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Ziedonis Jansons: "Par tālāko gatavošanos lemsim janvāra beigās"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Ziedonis Jansons: "Par tālāko gatavošanos lemsim janvāra beigās"
1993. gadā dzimušie kadeti šogad sāk iekļauties junioru izlasē
Foto: Oby

"Pirms turnīra savainojumu guva Jānis Timma, palikām deviņu spēlētāju sastāvā. Tallinā ieguvām labas spēles un esam apmierināti ar paveikto," izcīnot otro vietu Baltijas jūras kausa izcīņa, teica Latvijas U-18 junioru basketbola valstsvienības galvenais treneris Ziedonis Jansons.

„Sastāvā bija iekļauti pa diviem puišiem no Venspils un Ogres,” stāsta Jansons. „Apskatījāmies un novērtējām jaunos spēlētājus. Ļoti labi sevi parādīja Kārlis Apsītis, spēlē ar igauņiem labi nospēlēja ogrēnietis Magone. Spēlē ar zviedriem triecienu vēderā saņēma Svens Vilks. Aizvedām naktī puisi uz slimnīcu, izrādās gastrīts, viņam jāsakārto veselība.”

Turnīrā pieveikti somi un igauņi, bet pret zviedriem nav izdevies parādīt savu spēli, atzina treneris. „Tā nebija veiksmīgākā sacensība. Nostrādāja ne tikai meistarība, somu tiesneši nebija labvēlīgi noskaņoti. Par labāko spēlētāju komandā tika atzīts Edmunds Dukulis, kurš savāca daudz punktu un izcīnīja atlēkušās bumbas.”

Tālāko gatavošanos Eiropas čempionātam noteiks LBS valdes lēmumi par izlašu budžetiem un 16. janvārī Minhenē paredzētā izloze. „Par pārbaudes turnīriem varēs sākt lemt janvāra beigās, pagaidām tā ir zīlēšana kafijas biezumos. Skaidrs, ka ilgāk par mēnesi kopēja gatavošanās nebūs, sāksim treniņnometni pēc Jāņiem. Līdz maijam puiši iegūs labu spēļu praksi LBL un jaunatnes turnīros. Piemēram, komandas kodols 25. – 28. martā Čehovā, Maskavā sacentīsies pēdējā EYBL/NEYBL posmā. Plānojam iekļūt „Četru finālā”, kas notiks 21. – 23. maijā Maskavā.”

Treneris ir optimistiski noskaņots, vērtējot iespējas pastiprināt sastāvu ar šobrīd nesekmīgajiem spēlētājiem. „Ir izskanējis brīdinājums. Basketbolu spēlē gudri cilvēki. Neviens nav pats sev ienaidnieks, jāpieliek pavisam nedaudz, lai izlabotu nesekmīgo atzīmi.”

  +3 [+] [-]

, 2010-01-05 19:28, pirms 14 gadiem
man patiik Ziedonis!!

  -4 [+] [-]

, 2010-01-05 19:34, pirms 14 gadiem
Ziedoņa kungs,kapēc neuzaicinajāt Bērziņu no Valmieras?

  +2 [+] [-]

, 2010-01-05 19:41, pirms 14 gadiem
Diez gan dīvaini, ka labāk aizbraukt 9 cilvēku sastāvā, nevis paņemt vēl kādu uz pārbaudi līdzi...