Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Pau Gasols: "Es esmu izsalcis pēc jaunām medaļām"

Pau Gasols: "Es esmu izsalcis pēc jaunām medaļām"
Huans Karloss Navarro un Pau Gazols ar EuroBasket 2011 trofeju.
Foto: AFP

Aizvadītā Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) sezona Spānijas izlases līderim Pau Gasolam un viņa pārstāvētajai Losandželosas "Lakers" vienībai nebija tā veiksmīgākā, tomēr Gasols vairs nedomā par aizvadīto sezonu, bet koncentrējas Olimpisko spēļu turnīram, kas startēs jūlija nogalē.

Pau Gasols bija iesaistīts visās maiņas darījumu baumās, kuras apvija "Lakers" vienību sezonas garumā, tomēr spānis tā arī netika aizmainīts, lai arī šāda iespēja bija ļoti reāla. Savukārt izslēgšanas turnīrā viņu nebaidījās kritizēt "Lakers" līderis Kobe Braients.

Vecākajam no brāļiem Gasoliem sezona noslēdzās pēc play-off turnīra 2. kārtas, kad "Lakers" sērijā ar 1:4 piekāpās Oklahomsitijas "Thunder". Izslēgšanas turnīrā 213 centimetrus garais uzbrucējs vidēji mačā guva 12,5 punktus, izcīnīja 9,5 atlēkušās bumbas un nobloķēja 2,1 pretinieku metienus.

113,4 kilogramus smagajam Spānijas izlases veterānam NBA regulārajā sezonā izdevās nodemonstrēt produktīvāku sniegumu nekā izslēgšanas turnīra mačos, jo vidēji mačā viņš guva 17,4 punktus, pie groziem izcīnīja 10,4 atlēkušās bumbas, kā arī komandas biedriem izdalīja 3,6 rezultatīvas piespēles.

Plecu pie pleca ar Huanu Karlosu Navarro, Hosē Kalderonu, Rūdiju Fernandesu un savu brāli Marku 31 gadu vecais Spānijas izlases līderis vasarā cer savam sasniegumu sarakstam pievienot vēl vienu ierakstu, tādēļ šobrīd Pau aktīvi gatavojas Olimpiskajam turnīram.

Atskatoties uz aizvadīto NBA sezonu, Gasols atzīst, ka tā bija laba, taču tā būtu bijusi vēl labāka, ja tiktu piepildīts sezonas galvenais mērķis - iegūts čempionu tituls. "'Tā bija dīvaina sezona lokauta dēļ. Mums nebija iespēja aizvadīt pilnvērtīgu sagatavošanās posmu un spēļu grafiks bija ļoti saspringts," tā Pau.

Spānijas izlases uzbrucējs uzskata, ka Olimpiskajā turnīrā nevienai komandai neklāsies viegli, tomēr viņš ar nepacietību gaida turnīra sākumu. "Mēs ar komandas biedriem noteikti cīnīsimies par zelta medaļu. Es domāju, ka mēs varam izcīnīt uzvaru turnīrā. Mums ir daudz talantīgu spēlētāju, un viņi visi būs ārkārtīgi motivēti, lai atstātu visus spēkus laukumā. Mēs nebaidāmies ne no viena."

Pau neuzskata, ka tikai Spānijas un ASV izlases pretendēs uz zelta medaļām. "Katra komanda atdos visus spēkus, lai izcīnītu medaļas."

"Savas karjeras laikā esmu izcīnījis daudzus titulus un medaļas, taču es vienmēr tiecos pēc jauniem sasniegumiem. Es esmu izsalcis pēc jaunām medaļām. Zelta medaļas izcīnīšana būtu lielisks sasniegums Spānijas basketbolam."

Spānijas izlase priekšsacīkšu turnīra kārtā cīnīsies B apakšgrupā un turnīru tā uzsāks ar maču pret Brazīliju 29. jūlijā.

Izmantotie resursi:
FIBA.com

Kā Spānijas izlasei veiksies Olimpisko spēļu turnīrā?

  • 3

  • 3

  • 51

  • 13

  • 79


Slēpts komentārs: Ingman

  +2 [+] [-]

, 2012-06-04 01:28, pirms 12 gadiem
Patiešām,kāpēc pie aptaujas nav,ka zaudēs finālā,jo tas ir reālākais no variantiem. Vienīgi par iekļūšanu finālā vēl var iesaistīties Argentīna,kaut arī šaubos,ka viņiem sanāks iekļūt finālā.

  +4 [+] [-]

, 2012-06-04 07:09, pirms 12 gadiem
Gasols izsalcis pēc medaļām? Biedriņš un Co jau arī pēc kaut kā ir izsalkuši

     [+] [-]

, 2012-06-04 07:54, pirms 12 gadiem
LBL

  +3 [+] [-]

, 2012-06-04 09:40, pirms 12 gadiem
Ja kāds var skrieties ar amīšiem tad tie ir spāņu matedori.

  +2 [+] [-]

, 2012-06-04 11:23, pirms 12 gadiem
NBA play-offos gan neizskatījās izsalcis ne pēc kā...

  +3 [+] [-]

, 2012-06-04 12:40, pirms 12 gadiem
nu nezinu, man jau liekas, ka amīšiem pat spāņi neko nevarēs likt pretīm. lai arī asv ir tāda slimība, ka var zaudēt paši sev