Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

ASV izlasē zināmi deviņi spēlētāji; seši cīnīsies par trim atlikušajām vietām

Andrejs Siliņš

ASV izlasē zināmi deviņi spēlētāji; seši cīnīsies par trim atlikušajām vietām
Lebrons Džeimss, Kobe Braients un Džerijs Kolandželo
Foto: AFP/Scanpix

Londonas olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīra favorītes ASV valstsvienības ģenerālmenedžeris Džerijs Kolandželo pēc Lamāra Odoma atteikšanās kandidēt uz vietu komandā nosaucis tos deviņus spēlētājus, kuri jau iekļuvuši sastāvā, kā arī sešus, kuri cīnīsies par atlikušajām trim vietām tajā.

Lamāram Odomam izlases vadība bija nolēmusi dot vēl vienu iespēju pierādīt, ka uzbrucējs ir pietiekami labā formā, lai būtu valstsvienībā, taču nu Odoma aģents informējis, ka spēlētājs savu kandidatūru atsaucis. Sākotnēji bija paredzēts, ka Odoms līdz ar Entoniju Deivisu un Bleiku Grifinu šonedēļ dosies uz treniņiem pirms nometnes. Tā kā Deiviss guvis potītes savainojumu un Odoms atteicies, Grifinam nodarbībās pievienošoties bijušais Riharda Kuksika komandas biedrs Džeimss Hārdens no Oklahomsitijas "Thunder".

Nometne sāksies piektdien Lasvegasā, bet deviņi spēlētāji vietas Maika Kžiževska komandā jau nodrošinājuši - Kobe Braients, Kriss Pols, Derons Viljamss, Rasels Vestbrūkss, Lebrons Džeimss, Karmelo Entonijs, Kevins Durants, Kevins Lovs un Taisons Čendlers. Par atlikušajām trim vietām sacentīsies seši vīri - Bleiks Grifins, Andrē Iguodala, Rūdijs Gejs, Džeimss Hārdens, Eriks Gordons un Entonijs Deiviss.

Iepriekš izskanēja informācija, ka Deiviss gandrīz noteikti nevarēs pretendēt uz vietu savainotās potītes dēļ, tomēr Kolandželo norādīja, ka Deiviss varētu tikt iekļauts komandā, bet, ja līdz olimpiādei neizveseļosies, tiks aizvietots.

Janvārī Kolandželo nosauca 20 kandidātus, taču pavasarī sarakstam tika pievienoti arī Deiviss un Hārdens, jo no sākotnējā sastāva dažādu iemeslu dēļ izkrita septiņi spēlētāji - Dvaits Hovards, Deriks Rouzs, Čonsijs Bilapss, Lamarkuss Aldridžs, Dveins Veids un Kriss Bošs. Arī "Lakers" centrs Endrjū Bainams norādīja, ka olimpiāde neietilpstot viņa vasaras plānos.

Sastāvā būs tikai viens centrs pēc savas pamatpozīcijas - Taisons Čendlers no Ņujorkas "Knicks". ASV izlase gan pēdējos gados tik un tā bieži izmantojusi praksi spēlēt ar nosacīti mazo sastāvu - uzbrucējs Rūdijs Gejs pasaules čempionātā Turcijā veica nosacītus centra pienākumus. Tāpat Karmelo Entonijs un Lebrons Džeimss nereti spēlējuši ceturtā numura pozīcijās.

Starp citu, uz Lasvegasu nedosies arī aizsargs Džeremijs Lins, kurš gan nebija starp kandidātiem, bet bija starp tiem spēlētājiem, kuri uzaicināti aizvadīt treniņspēles ar valstsvienību.

ASV vīriešu basketbola valstsvienība 2012

SpēlētājsKomanda
Aizsargi:Kriss PolsClippers
Derons ViljamssNets
Rasels VestbrūkssThunder
Kobe BraientsLakers
Uzbrucēji:Lebrons DžeimssHeat
Kevins DurantsThunder
Karmelo EntonijsKnicks
Kevins LovsTimberwolves
Centri:Taisons ČendlersKnicks
Aizsargi:Eriks GordonsHornets
Džeimss HārdensThunder
Uzbrucēji:Bleiks GrifinsClippers
Rūdijs GejsGrizzlies
Andrē Iguodala76ers
Entonijs DeivissHornets

Zem svītras norādīti kandidāti uz atlikušajām trim vietām.

1 2 54 komentāri

 +10 [+] [-]

, 2012-07-03 09:30, pirms 12 gadiem
parejam komandām ir pipec...

  +3 [+] [-]

, 2012-07-03 09:34, pirms 12 gadiem
Grifins jāņem 100 % Kaut kā ar garo galu pašvaki, viens centrs un viens PF. Perimetra špīleru netrūkst tā kā Gordonam un Gejam uz redzīti. Cerams, ka Deiviss tomēr varētu spēlēt. Arī Hārdens lai kā viņš patīk tomēr neiederas komplektācijā

  +6 [+] [-]

, 2012-07-03 09:38, pirms 12 gadiem
Grūti būs citām komandām nosargāt savu grozu pret tādiem aizsargiem un uzbrucējiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-07-03 10:31, pirms 12 gadiem
itkaa tik daudzi atteicaas/traumu deelj netika, bet vienalga - sastaavs ir despostisks pret citaam komandaam. Salikt kopaa KD un LBJ + veel CP3 kaa add on. Zelts garanteets.

  -3 [+] [-]

, 2012-07-03 10:34, pirms 12 gadiem
Jāņem Gejs, Igouodala un Hārdens! Grifinu nafig...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-07-03 10:36, pirms 12 gadiem
hmm nez vai nav pa daudz 3 PG, varēja labāk Gordonu Vestbrūka vietā

  +4 [+] [-]

, 2012-07-03 10:52, pirms 12 gadiem
vispār jau pareizi latviski būtu Rasels Vestbruks/Vestrbrūks, bet nejau Vestbrūkss. piedodiet, ja kādu šī piezīme aizskāra

  +1 [+] [-]

, 2012-07-03 10:52, pirms 12 gadiem
Cerams, ka Igoudala būs izlasē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-07-03 11:03, pirms 12 gadiem
Visvaldis rakstīja: hmm nez vai nav pa daudz 3 PG, varēja labāk Gordonu Vestbrūka vietā
Vestbrūkam vispār 2. pozīcija nemaz nav sveša, viņš UCLA spēlēja kā SG. Tikai NBA sāka spēlēt kā PG!

Un Griffins ofic jāņem, citādi garais gals galīgi īss (spēlētāju daudzuma ziņā).
2 izteikti garie ir par maz. Es brīnos, ka starp kandidātiem nav vēl kāda centra spēlētāja, kā piemēram, Deandrē Džordans, Demarkuss Kazinss, Emeka Okafors.
Protams, šaubu nav, ka arī tie paši Džeimss, Entonijs var mierīgi spēlēt kā spēka uzbrucēji, ko viņi arī darīs, bet nu...ar 2 garajiem būs ievērojami grūtāk, nekā ar 3.

  +1 [+] [-]

, 2012-07-03 11:41, pirms 12 gadiem
Cik švaki garajā galā tik spēcīgi īsajā, aizsargu un SF pozīcijas vienkārši nenormālas. Pieļauju ka klāt paņems Bleiku un Hardenu (par cik SG tik Kobe tagad bez Veida). Ja nepieaicinās vēl kādu garo un Deiviss nevarēs spēlēt tad domāju ka Iguadalu ņems jo viņs vienkārši lieliski darbojās aizsardzībā pasaules čempionātā un var nosegt daudz lielākus eiropiešus. Žēl ka Rondo nepaaicināja. Garajā galā varēja Kazinsu no SAC tikpat labi paaicināt , pag. sezonu tīri labi nokapāja.

     [+] [-]

, 2012-07-03 11:48, pirms 12 gadiem
Iguodala un Hārdens jāņem, nu vēl Hārdena vietā Gejuci var paķert

  -2 [+] [-]

, 2012-07-03 11:49, pirms 12 gadiem
Zelta nebūs!!!!

  -2 [+] [-]

, 2012-07-03 11:53, pirms 12 gadiem
Nu trūkst kārtīga snaipera, bet nu pieļauju ar to jaudu, kas ir iztiks bez tā, lai gan varbūt šī iemesla dēļ tiks paņemts Gordons. Lai arī varētu iztikt bez pastiprinājuma garajā galā tiks paņemts arī Grifins, tā ka izškiršanās notiks par starp Iguodalu un Geju.
Bet, kā pierādija pagājuša olimpiāde, parsvarā tiek spēlēts ar 8-9 cilvēkiem, tā ka pēdējie 3 pie spēlēšasnas tiks visai maz, ja protams nebūs traumas!

  +4 [+] [-]

, 2012-07-03 12:04, pirms 12 gadiem
gazxs rakstīja: Nu trūkst kārtīga snaipera, bet nu pieļauju ar to jaudu, kas ir iztiks bez tā, lai gan varbūt šī iemesla dēļ tiks paņemts Gordons. Lai arī varētu iztikt bez pastiprinājuma garajā galā tiks paņemts arī Grifins, tā ka izškiršanās notiks par starp Iguodalu un Geju.
Nu tu zagnul.Trūkst snaiperu?Durants, Kobe, Entonijs, Džeimss, Derons Pols, Lovs.Visi šie spēlētāji reāli vismaz pa 20+ punktiem spēlē met.

  +2 [+] [-]

, 2012-07-03 12:19, pirms 12 gadiem
PrinC1t rakstīja: Nu tu zagnul.Trūkst snaiperu?Durants, Kobe, Entonijs, Džeimss, Derons Pols, Lovs.Visi šie spēlētāji reāli vismaz pa 20+ punktiem spēlē met.
Ir starpība starp šūteri un skoureri.
Un Džeimss jau nekādā gadījumā nav nekāds snaiperis vairs.
Jā, izteiktu snaiperu komandā nav (kā Rejs Alens vai Čonsijs Bilapss), bet droši snaipera funkcijas izcili pildīt var arī Entonijs, Durants un pat Viljamss.
(Lai nerastos pārpratumi, es runāju par tīrām snaipera funkcijām, kad spēlētājs met uz grozu brīvs no pretspēlētāja, nevis pustālos pāri pretiniekam)

     [+] [-]

, 2012-07-03 12:20, pirms 12 gadiem
PrinC1t rakstīja: Nu tu zagnul.Trūkst snaiperu?Durants, Kobe, Entonijs, Džeimss, Derons Pols, Lovs.Visi šie spēlētāji reāli vismaz pa 20+ punktiem spēlē met.
Viņš noteikti bija domājis izteiktu 3pts metēju, kuram šis aspekts ir izlopts un stabils.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-07-03 12:40, pirms 12 gadiem
flanx rakstīja: Jāņem Gejs, Igouodala un Hārdens! Grifinu nafig...
grifinu vajag, viņš būs extra motivēts nodankot visus un pārdankot pāri visai krievijas izlasei varbūt pat viņu trenerim pārleks pāri ejot atpūtā uz soliņu

  +1 [+] [-]

, 2012-07-03 12:49, pirms 12 gadiem
Marchelitto rakstīja: Grifins jāņem 100 % Kaut kā ar garo galu pašvaki, viens centrs un viens PF. Perimetra špīleru netrūkst tā kā Gordonam un Gejam uz redzīti. Cerams, ka Deiviss tomēr varētu spēlēt. Arī Hārdens lai kā viņš patīk tomēr neiederas komplektācijā
Ko Grifins bez dankošanas vēl māk?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-07-03 14:03, pirms 12 gadiem
Cereal Guy rakstīja: Bez Dvaita Howarda un Derika Rouza?
Tas vairs nebūs interesanti. Viņi pat krieviem zaudēs.
bez variantiem! Kirilenko ir vecene salidzinajuma ar jebkuru speletaju no si saraksta

  +2 [+] [-]

, 2012-07-03 14:09, pirms 12 gadiem
Valjerko rakstīja: īsti neko, tāpēc labāks variants ir iguadala, mak i mest i dankot un aizsardzībā ļoti labs, pēdējais čempis jau to parādīja!
Jā, tikai Griffins vidēji ņem 10RB spēlē, kamēr Igudala ir īss vieglais uzbrucējs! Jā, viņš noder, ja pretī ir individuāli spēcīgs SG/SF, tad nav jātērē Lebronam/Durantam spēkus viņu sedzot aizsardzībā, bet tā kā nav daudz tādu komandu pasaulē, kur ir izteikts SG/SF līderis, ar ko būtu grūti tikt galā, tad viņš pildītu tikai enerģijas pienešanu laukumā no soliņa.
Griffins vismaz vāks tās pašas atlēkošās, kamēr Lavs būs uz soliņa, viņš ir diezgan agresīvs un bez noteikumu pārkāpuma viņu ir grūti apturēt, kas parasti nozīmē vieglus 1-2 punktus no soda līnijas.
Viņš ir atlētisks garais, kas nozīmē, ka ar viņu var strādāt. Viņš varētu būt arī lielisks aizsardzības spēlētājs, viņam tikai jāiemāca spēlēt taktiski pareizi aizsardzībā.

  +1 [+] [-]

, 2012-07-03 14:37, pirms 12 gadiem
Ar visu to, ka ASV nevarēs palīdzēt dauži līderi.
Izskatās ka ar šādu sastāvu vienalga Tai pretinieku nebūs.

  +1 [+] [-]

, 2012-07-03 15:37, pirms 12 gadiem
Hārdena, Vestbrūka un Gordona vietā tiešām nevarēja atrast kādu labāku? Tāpat es neesmu sajūsmā par Grifina piesaistīšanu. Es uzskatu, ka ASV izlase varēja nokomplektēt sastāvu no daudzpusīgākiem spēlētājiem, it sevišķi PF pozīcijā, kura NBA ir tik piesātināta.

     [+] [-]

, 2012-07-03 15:40, pirms 12 gadiem
ansis15 rakstīja: Ar visu to, ka ASV nevarēs palīdzēt dauži līderi.
Izskatās ka ar šādu sastāvu vienalga Tai pretinieku nebūs.
Nu nezinu, garais gals ir stipri pašvaks uz šīm spēlēm. Spānijai, Francijai, Vācijai groza apakša uz papīra ir vismaz vienlīdzīga, ja ne pat spēcīgāka.

  +1 [+] [-]

, 2012-07-03 15:48, pirms 12 gadiem
esk8er rakstīja: Jā, tikai Griffins vidēji ņem 10RB spēlē, kamēr Igudala ir īss vieglais uzbrucējs! Jā, viņš noder, ja pretī ir individuāli spēcīgs SG/SF, tad nav jātērē Lebronam/Durantam spēkus viņu sedzot aizsardzībā, bet tā kā nav daudz tādu komandu pasaulē, kur ir izteikts SG/SF līderis, ar ko būtu grūti tikt galā, tad viņš pildītu tikai enerģijas pienešanu laukumā no soliņa.
Griffins vismaz vāks tās pašas atlēkošās, kamēr Lavs būs uz soliņa, viņš ir diezgan agresīvs un bez noteikumu pārkāpuma viņu ir grūti apturēt, kas parasti nozīmē vieglus 1-2 punktus no soda līnijas.
Viņš ir atlētisks garais, kas nozīmē, ka ar viņu var strādāt. Viņš varētu būt arī lielisks aizsardzības spēlētājs, viņam tikai jāiemāca spēlēt taktiski pareizi aizsardzībā.
Vāks 10rebus spēlē... paskatīsimies! Griffins ir izcils atlēts, kuru tiešām nav viegli apturēt bez pārkāpuma, bet ar to arī viss beidzas Nevar iemest no distances, no soda līnijas, bieži ķļūdas, pazūd spēļu galotnē, bija vājš play off (ne jau grupu turnīrs interesē ASV izlasi) utt.

Iggijs būtu jāņem Gordona/Hārdena vietā kā aizsargs. Tu teici, ka neesot daudz komandu, kur ar rezultatīviem SG/SF, bet vai tad visām top 8 izlasēm tur nav kāds dūzis? Prātā nāk Kireļenko, Batums, Fernandezs, Kleiza, Džinobli...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 54 komentāri