Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Latvijas juniori saspringtā astotdaļfināla cīņā atzīst Grieķijas pārākumu

Emils Ozerinskis

Latvijas juniori saspringtā astotdaļfināla cīņā atzīst Grieķijas pārākumu
Edgars Kaufmanis
Foto: FIBA.com

Latvijas U18 vecuma basketbola izlase Eiropas čempionāta astotdaļfinālā Bratislavā saspringtā cīņā ar rezultātu 65:71 mača noslēdzošajās minūtēs piekāpās Grieķijas izlasei, tādējādi neiekļūstot kārotajā ceturtdaļfinālā. Latvijas izlases rindās rezultatīvākais ar 12 punktiem šajā mačā bija Anrijs Miška.

Starta piecinieks:
Atelbauers, Kaufmanis, Vītoliņš, Miška, Berķis

Spēles pirmajos uzbrukumos punktus izdevās gūt Grieķijas vienībai, kamēr latviešiem bija nepieciešama minūte lai sajustu spēles garšu. Pirmo trejaci spēlē realizēja Anrijs Miška, izvirzot latviešus vadībā ar 5:4, bet mirkli vēlāk Edgara Kaufmaņa tālmetiens panāca divu metienu pārsvaru Latvijas jaunajiem basketbolistiem. Tomēr patstāvīgu pārsvaru Uvja Helmaņa vadītajiem puišiem iegūt neizdevās un pirmās ceturtdaļas vidū grieķi jau bija izlīdzinājuši rezultātu, pārņemot arī nelielu vadību. Francis Lācis ar precīziem uzbrukumiem ceturkšņa otrajā pusē ļāva Latvijas izlasei turēt līdzi dienvidniekiem, bet līdz ar pirmo desmit minūšu beigu signālu, bumba pēc sarežģīta metiena ievēlās grozā par labu Grieķijas vienībai. Tādējādi pirmais spēles nogrieznis noslēdzās latviešiem atrodoties izdzinējos ar 17:21.

Otro ceturtdaļu Latvijas vienība uzsāka neatbildīgi, pieļaujot centra autu bumbas pirmajā izspēlē. Paliekošas iespaidu uz spēles ritējumu tas gan neatstāja, jo drīz vien Gustavs Kampuss izlīdzināja spēles rezultātu - 23:23. Otrās ceturtdaļas vidū izrāviens padevās grieķiem, kuri guva piecus punktus pēc kārtas, piespiežot treneri Helmani sasaukt sapulcīti uz sava rezervistu soliņa. Divas ar pusi minūtes līdz puslaika noslēgumam Konstantins Kampuridis ar brīvu trejaci panāca grieķu lielāko pārsvaru spēles pirmajā pusē - sešus punktus. Otrās ceturtdaļas noslēdzošo grozu guva Armands Berķis, pārtraukumā Latvijas izlasei dodoties ar četru punktu deficītu 31:35.

Spēles otro puslaiku labāk iesāka Grieķijas basketbolisti, ātri sasniedzot deviņu punktu pārsvaru. Latviešu atspēlēšanos ar precīzu tālmetienu ievadīja Kaufmanis, kurš ar tādu pašu darbību trešās ceturtdaļas vidū pietuvoja sarkanbaltsarkanos līdz minimālam atstatumam - 41:42. Vadību Latvijas junioriem izdevās iegūt pēc Lāča precīza metiena. Dienvidniekiem trešā ceturkšņa otrajā otrajā pusē izdevās uz brīdi pārņemt vadību, bet Miška ar realizētu tālmetienu ļāva pirms izšķirošās spēles daļas Latvijas komandai atrasties priekšā ar 51:49.

Noslēdzošās ceturtdaļas ievads Latvijas basketbolistiem neizdevās. Grieķijas vienība spēja gūt astoņus punktus pēc kārtas, trīs minūtēs pārņemot spēles kontroli. Ceturtā ceturkšņa vidusdaļā līdz četru punktu starpībai Latvijas izlasi pietuvoja Rainers Hermanovskis. Tomēr atspēlēt atlikušo deficītu neizdevās, jo grieķiem izdevās realizēt metienus no distances. Nepilnas trīs minūtes līdz mača beigām Kampuridis panāca grieķiem izdevīgo 66:57. Minūti pirms mača beigām Kaufmanis izprovocēja pārkāpumu tālmetiena brīdī un realizēja divus no trīs sodiņiem. Nedaudz vairāk kā pusminūti līdz beigām Niks Salenieks ar asu caurgājienu samazināja rezultāta starpību līdz viena tālmetiena tiesai, tomēr grieķi atbildēja ar realizētiem soda metieniem. Pēdējās cerības cīnīties par uzvaru latvieši zaudēja kļūdoties auta izmešanā. Ar beigu rezultātu 65:71 Uvja Helmaņa komandai nācās piedzīvot otro zaudējumu turnīrā.

Rezultatīvākais Latvijas izlases sastāvā ar 12 gūtiem punktiem bija uzbrucējs Anrijs Miška, kuram arī septiņas izcīnītas bumbas zem groziem. Aizsarga Edgara Kaufmaņa rēķinā 11 gūti punkti. Grieķijas izlases rindās ar 26 punktiem panākumu kaldināja Dimitris Moraitis. Savukārt Jorgis Kalaitzakis izcēlās ar 15 punktiem.

Tādējādi šīs spēles favorīte Grieķija iesoļoja Eiropas U18 čempionāta ceturtdaļfinālā, savukārt Latvijas valstsvienībai gaidāma cīņa par 9.-16. pozīciju. Piektdien Latvijas izlases pretiniece būs Ukraina.

Eiropas U18 čempionāts, astotdaļfināls, 2. augusts

Latvija - Grieķija 65:71 (17:21, 14:14, 20:14, 14:22)
Latvija: Miška 12 (7ab), Kaufmanis 11, Kampuss 9, Atelbauers 8, Lācis 7, Višņēvičs 5, Salenieks 5, Hermanovskis 4, Berķis 4, Ramanis, Vītoliņs

Latvijas izlase

Vārds un uzvārdsPoz.Dz.g.Aug.Sporta skola
Dāvids Atelbauers1.1999180Ogres BS2
Niks Salenieks1.2000180Rīga/DSN1
Edgars Kaufmanis2.1999185Valmiera2
Gustavs Kārlis Kampuss2.1999190Rīga/Rīdzene
Kristaps Vītoliņš2./3.1999177Rīga/Rīdzene
Niks Niklāvs Višņēvičs2./3.1999194BS Rīga1
Dāvids Vīksne2./3.2000191Sigulda-Cēsis-Valmiera
Rainers Hermanovskis2./3.2000190Valmiera1
Francis Gustavs Lācis3./4.1999200Rīdzene - VEF skola1
Anrijs Miška4.2000204Valmiera - Fuenlabrada2
Armands Berķis4./5.2000202Jelgava - VEF skola - St.James HS2
Māris Ramanis5.2000206Valmiera

Vadība

Vārds un uzvārdsAmats
Uvis HelmanisGalvenais treneris
Raimonds FeldmanisTreneris
Kristaps PetrovsTreneris
Ieva PelšeFizioterapeite
Emīls TomsMenedžeris

Izmantotie resursi:
International Basketball Federation (FIBA) -...

     [+] [-]

, 2017-08-02 23:09, pirms 7 gadiem
Laba spēle, nedaudz nepaveicās, bet džekiem neko pārmest nevar, cīnījās cik varēja

     [+] [-]

, 2017-08-02 23:31, pirms 7 gadiem
Real Rebel rakstīja: Laba spēle, nedaudz nepaveicās, bet džekiem neko pārmest nevar, cīnījās cik varēja
Pietrūka tik, cik...LV autoritātes pasaules sportā. Neteiktu, ka tiesāšana būtu korekta - pārāk daudz tomēr tās strīdīgās situācijas notraktēja par labu grieķiem, īpaši jau cīņas situācijās pie groza. par to varēšanu - sastāva ziņā jau tāds nekomplekts ir, īpaši garajā galā - PF un C pozīcijās tikai četri spēlētāji, kuri ar saviem cm praktiski visoās spēlēs atpaliek no pretiniekiem. Lācis ir labs spēlētājs, gudrs un pietiekami tehnisks, bet - ja spēlēs pie večiem, tad tikai kā SF, bet šeit - nepārtraukti jātur pusgalvu lielāki "bārdainie pionieri". Var padiskutēt par spēles vadīšanu - skaidrs, ka turnīra gaitā komanda nepārgurs, līderi netiek pārslogoti, bet - spēles laika samērā īsie nogriežņi jauniešiem bišķi iedragā pārliecību, izšķirīgajos brīžos neuzrodas neviens, kurš paņems un nokārtos. Katrā ziņā - pārmest te kādam tiešām negribas.

  -1 [+] [-]

, 2017-08-02 23:38, pirms 7 gadiem
Valmierieši, īstenie nevis biezāka krējuma meklētāji, šajā mačā savu paveica, pa diviem trešdaļu komandas punktu savāca. Ko tad pārējie? Nu, kopumā jau nav slikti. Ja nebūtu tas uberkāsiens frančiem, viss varēja būt citādāk. Varbūt. Bet Valmieras puikas malači, tie īstie valmierieši!

     [+] [-]

, 2017-08-02 23:43, pirms 7 gadiem
brunoje rakstīja: Pietrūka tik, cik...LV autoritātes pasaules sportā. Neteiktu, ka tiesāšana būtu korekta - pārāk daudz tomēr tās strīdīgās situācijas notraktēja par labu grieķiem, īpaši jau cīņas situācijās pie groza. par to varēšanu - sastāva ziņā jau tāds nekomplekts ir, īpaši garajā galā - PF un C pozīcijās tikai četri spēlētāji, kuri ar saviem cm praktiski visoās spēlēs atpaliek no pretiniekiem. Lācis ir labs spēlētājs, gudrs un pietiekami tehnisks, bet - ja spēlēs pie večiem, tad tikai kā SF, bet šeit - nepārtraukti jātur pusgalvu lielāki "bārdainie pionieri". Var padiskutēt par spēles vadīšanu - skaidrs, ka turnīra gaitā komanda nepārgurs, līderi netiek pārslogoti, bet - spēles laika samērā īsie nogriežņi jauniešiem bišķi iedragā pārliecību, izšķirīgajos brīžos neuzrodas neviens, kurš paņems un nokārtos. Katrā ziņā - pārmest te kādam tiešām negribas.
kā naglai uz galvas, man izskatījās, ka dažam grieķim vecumu vajadzēja pārbaudīt

Protams, ir jau vēl cits jautājums - Kalnītis un viņa darbs, jo mēs labi zinām, ko Helmanis pateica par Kuruca nespēlēšanu

     [+] [-]

, 2017-08-02 23:44, pirms 7 gadiem
wolmar rakstīja: Valmierieši, īstenie nevis biezāka krējuma meklētāji, šajā mačā savu paveica, pa diviem trešdaļu komandas punktu savāca. Ko tad pārējie? Nu, kopumā jau nav slikti. Ja nebūtu tas uberkāsiens frančiem, viss varēja būt citādāk. Varbūt. Bet Valmieras puikas malači, tie īstie valmierieši!
12+11+4=27
27 no 65 = 41% galīgi nav 2/3. Miška ir rūjienietis.

  -2 [+] [-]

, 2017-08-03 00:18, pirms 7 gadiem
Kārtējais ānuss