Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Federācijas prezidents: "Lepojos ar sešiem horvātiem NBA, bet izlašu kalendāra dēļ viņi mums neko nenozīmē"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Federācijas prezidents: "Lepojos ar sešiem horvātiem NBA, bet izlašu kalendāra dēļ viņi mums neko nenozīmē"
Saša Džordževičs
Foto: imago/Scanpix

FIBA Pasaules kausa kvalifikācijā aiz muguras četras spēles, bet valstsvienību vadītāji, treneri un spēlētāji turpina paust neapmierinātību par lietu kārtību, kad izlasēm nevar palīdzēt paši labākie. Ar radikālu piedāvājumu klajā nācis Serbijas izlases galvenais treneris Saša Džordževičs, kamēr Horvātijas Federācijas vadītājs Stojko Vrankovičs norādīja, ka šāda situācija palīdz lielajām valstīm.

"Kā Horvātijas Basketbola federācijas prezidents ļoti lepojos ar mūsu sešiem spēlētājiem Nacionālajā basketbola asociācijā, taču FIBA un kvalifikācijas dīvaino datumu dēļ viņi mums neko nenozīmē, jo nevaram viņus piesaistīt palīgā komandai," teica Stojko Vrankovičs. "Šāda kvalifikācija neiet kopā ar veselo saprātu. Mazajām valstīm, ieskaitot Horvātiju, atšķirībā no Spānijas vai Itālijas nav spēcīgas pašmāju līgas, un tā ir liela problēma. It īpaši, ja daži spēlētāji ir savainoti, bet vēl daži nevar ierasties FIBA un ULEB konflikta rezultātā."

"Ļoti žēl, ka FIBA kvalifikācijas spēles nerīko vasarā, piemēra, jūlijā un augustā, kad kalendārs ir pilnīgi brīvs. Esmu ļoti dusmīgs," pauda Vrankovičs. Pašlaik NBA spēlē Bojans Bogdanovičs (Indianas "Pacers"), Mario Hezonja (Orlando "Magic"), Dario Šaričs (Filadelfijas "76ers"), Dragans Benders (Fīniksas "Suns"), Ivica Zubacs (Losandželosas "Lakers") un Ante Žižičs (Klīvlendas "Cavaliers"). Turklāt tikai Bogdanovičs draftēts pirms 2014. gada.

Līdzīgās domās bija arī Serbijas izlases galvenais treneris Saša Džordževičs: "Kopš FIBA sāktā aukstā kara, kad pie Eirolīgas rīkles tika pielikts nazis, ieguvējs nav neviens. Gribam, lai izlasē spēlētu paši labākie, jo tikai tā augs basketbola popularitāte. Kad laukumā ir labākie, visiem ir interesanti. Bet šobrīd paši labākie nespēlē NBA un Eirolīgas dēļ. Mūsu komandā ir spēlētāji ar lielām sirdīm, taču viņi nav labākie. Viņi parāda, ka mīl savu valsti, bet spēles ne vienmēr ir labākās kvalitātes."

"Uzskatu, ka bumba pašlaik atrodas federāciju prezidentu rokās. Viņiem jāsanāk kopā un jāvienojas. Andrejs Kiriļenko (Krievija), Horhe Garbahosa (Spānija), Saša Danilovičs (Serbija), Stojanka Vrankovičs (Horvātija), Raša Nesterovičs (Slovēnija), Hedo Turkoglu (Turcija) – viņiem jāapsēžas pie viena galda. Ja neizdodas panākt vēlamo kalendāru, tad vajag rīkot streiku," kategoriski noskaņots bija Džordževičs.

Horvātijas izlase iepriekšējā spēlē savā laukumā ar 82:78 pieveica Nīderlandi, bet serbi viesos tikai ar viena punkta pārsvaru apspēlēja Austrijas izlasi. Pirms tam abas komandas piedzīvoja zaudējumus – horvāti mājās ar 56:58 piekāpās Rumānijai, bet serbi viesos ar 74:79 atzina Vācijas izlases pārākumu.

Izmantotie resursi:
https://basketball.hr/vijesti/vrank...

  -1 [+] [-]

, 2018-03-02 16:36, pirms 6 gadiem
Есть только два способа платить меньше за электроэнергию, первый - уменьшать потребление, второй - сделать вот так ЛЕГАЛЬНАЯ ЭКОНОМИЯ ЭЛЕКТРОЭНЕРГИИ - РЕАЛЬНА! и ограничивать себя ни в чем. Отличная вещь, плачу на половину меньше, очень доволен, рекомендую!z

  +2 [+] [-]

, 2018-03-02 16:42, pirms 6 gadiem
Pareizi ir, kas ta par izlasi, ja spele k-kadi 3sie sastavi...

  +1 [+] [-]

, 2018-03-02 18:04, pirms 6 gadiem
Vajag pārvēlēt FIBA vadību!!!