Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Latvijas U18 izlase zaudē Vācijai un nonāk soli no izkrišanas uz B divīziju

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Latvijas U18 izlase zaudē Vācijai un nonāk soli no izkrišanas uz B divīziju
Jēkabs Beks. Foto: FIBA

Eiropas U18 čempionātā basketbolā vīriešiem bez uzvarām turpina spēlēt Latvijas izlase. Latvieši spēlē par iespēju turpināt cīņu par 9. vietu ar rezultātu 57:95 piekāpās Vācijas vienaudžiem. Tādējādi Latvijas izlasei nākamais zaudējums atlikušajās divās spēlēs nozīmēs izkrišanu uz B divīziju.

Latvijas izlase astotdaļfinālā tikās ar Spānijas izlasi, bet pēc cerīga sākuma (18:18 pēc pirmās ceturtdaļas) cieta smagu sakāvi ar 52:87. Tādējādi latviešiem vajadzēja turpināt cīņu par 9.-16. vietu. Šodien bija iespēja garantēt minimālo uzdevumu - palikšanu A divīzijā. Pretī stājās Vācijas izlase, kas astotdaļfinālā zaudēja Krievijai ar 65:76.

Abas komandas spēli sāka līdzīgi, te vienai, te otrai izvirzoties minimālā vadībā. Spēle punkts punktā ritēja līdz pirmās ceturtdaļas vidum, kad vācieši divreiz piespieda kļūdīties Emīlu Krūmiņu un spēja veikt izrāvienu (15:9). Vācijas basketbolisti lielu uzmanību pievērsa Kristapa Ķilpa segšanai, kas deva vēlamo rezultātu. Arī uz maiņu nākušais Everts Ramza nespēja sekmīgi organizēt Latvijas izlases uzbrukumus. Vācieši lika samaksāt par katru kļūdu, kas lika nonākt iedzinējos ar rezultātu 9:23. Pēc ilgāka laika pirmos punktus Latvijai ar tālmetienu no stūra guva Nikolajs Atanasovs, bet tas arī bija viss līdz ceturtdaļas pašai izskaņai, ko ar precīzu tālmetienu noslēdza Roberts Bērze - 17:28.

Otrajā ceturtdaļā spēle atkal izlīdzinājās. Latvijas izlasei ar atspēlēšanos nesekmējās, jo bija grūtības uzlauzt pretinieku aizsardzību, kas ļoti kompakti darbojās soda laukumā. Ne uz brīdi rezultāta starpība nesadila zem 10 punktiem. Ceturtdaļas vidū vāciešiem ar ātrām pārējām uzbrukumā izdevās atrauties 17 punktu atstatumā (40:23). Turpmākajās minūtēs spēle atkal izlīdzinājās, bet Latvijas izlase nerādīja gana labu sniegumu, lai atspēlētos. Uz brīdi rezultāta starpība sasniedza 20 punktus, tad saruka līdz 16, bet puslaiks noslēdzās ar pārliecinošu Vācijas pārsvaru uz tablo - 52:31.

Otro puslaiku ar pieciem punktiem sāka Emīls Krūmiņš, bet turpinājuma nebija. Vācieši nepieļāva Latvijas izlases izrāvienu, saglabājot vismaz 20 punktu pārsvaru. Pēc piecām nospēlētām minūtēm rezultāts bija 65:43. Jau ierasti ceturtdaļas otrajā pusē Vācijas izlase veica izrāvienu, kas ļāva palielināt rezultāta starpību virs 30 punktiem, tādējādi pilnībā izšķirot šīs spēles likteni. Vācijas izlases galvenais treneris Patriks Femerlings, kurš ar Vācijas izlasi kā spēlētājs izcīnījis medaļas kā Pasaules, tā Eiropas čempionātā, jau nosēdināja malā savus līderus, pietaupot nākamajām spēlēm. Līdzīgi rīkojās arī Raimonds Feldmanis. Pēc 30 spēlētām minūtēm rezultāts bija 79:46.

Tāpat kā spēlē pret Spāniju, ceturtā ceturtdaļa vairs bija tikai formalitāte, kurā katrs kā nu mācēja sevi centās pierādīt vai izspēlēt trenera uzdotās kombinācijas līdz brīviem metieniem. Latvijas izlasei ar punktu gūšanu nesekmējās, paliekot tukšā mazliet vairāk nekā četras minūtes. Vācijas izlase darīja gana, lai tiktu arī pie 100 gūtiem punktiem, bet šo atzīmi tā arī nesasniedza. Tas Latvijas izlasei bija vājš mierinājums, jo galu galā vajadzēja piekāpties pretiniekiem ar rezultātu 57:95.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 24 punktiem bija Francs Vāgners, bet pa 14 guva Luks Vans Slotens un Ariels Hukporti, kura rēķinā arī astoņas atlēkušās bumbas. Latvijas izlases labā neviens nespēja gūt 10 punktus, rezultatīvākajam ar astoņiem esot Emīlam Krūmiņam.

Nākamās divas spēles Latvijas U18 izlasei būs izšķirošas, lai saglabātu vietu A divīzijā. Tā kā uz B divīziju pārcelsies trīs vājākās izlases, tad atļauties zaudēt vairs nevar. Latviešu nākamie pretinieki būs Serbijas vai Somijas basketbolisti.

FIBA Eiropas U18 čempionāts, par 9.-16. vietu

Vācija - Latvija 95:57 (28:17, 24:14, 27:15, 16:11)

Vācija: Vāgners 24, Hukporti 14 (8 ab, 3 bl), Slotens 14 (3 pb), Samare 8, Begē 7, Delovs 7 (3 pb), Hercogs 7, Zdravevskis 7, Bagetī 3 (9 rp, 3 pb), Kaisins 2, Rapikē 2.
Latvija: Krūmiņš 8, Beks 7, Brencāns 6, Vuciņš 6, Atanasovs 6, Bērze 6, Šteinbergs 6, Strautmanis 6, Ķilps 4 (5 rp), Ramza 2, Salmiņš.

Latvijas U18 izlase

SpēlētājsDzimisAug.Poz.Sporta skolaKlubs'2019EČ+PČ
Emīls Krūmiņš20011821.Rīga/DSN-VEF skolaVEF skola1
Valters Vuciņš20011841.LiepājaLiepāja/LSSS1
Everts Ramza20011811.BS RīgaLU/BS Rīga1
Kristaps Ķilps20011932.VentspilsBK Ventspils2
Ralfs Kristaps Bensons20011942.Rīga/RīdzeneLiepāja/LSSS
Kristofers Strautmanis20011903.SaldusVanoli Cremona (ITA)1
Roberts Bērze20011943.SiguldaLU/BS Rīga
Nikolajs Atanasovs20011974.Rīga/RīdzeneGBA Prague (CZE)1
Mārcis Šteinbergs20012024./5.Ogres BSGran Canaria (ESP)1+1
Pēteris Salmiņš20012024./5.Rīga/Jugla - VEF skolaVEF skola
Mikus Brencāns20012024./5.OgreBK Ogre
Jēkabs Beks20012075.TSV Troster (GER)TSV Troster (GER)1

Vadība

Raimonds FeldmanisGalvenais treneris
Uvis HelmanisTreneris
Kaspars MājenieksTreneris
Dāvis FeiknersFiziskās sagatavotības treneris
Santa MatrozaFizioterapeite
Rolands MauriņšMenedžeris

  +9 [+] [-]

, 2019-08-01 16:19, pirms 5 gadiem
Lielākā šīs komandas problēma ir saspēles vadītāja trūkums. Diemžēl, bet Krūmiņš, Vuciņš un Ramza kā SASPĒLES vadītāji izskatās ļoti bēdīgi. Bet kā zināms komandas spēle sākas ar labu saspēles vadītāju. Līdz ar to Ķilps ir spiests uzņemtos šos pienākumus (un kā redzams statistikā, arī tur viņš ir vismaz galvas tiesas labāks par jebkuru no nosauktajiem), kas savukārt traucē viņam pilnībā izpausties lietās kuras viņš prot vislabāk (pirmkārt jau punktu gūšanu). Tāpat ar labu saspēles vadītāju daudz lietderīgāki būtu Šteinbergs un Beks, kuriem neviens nemāk iedot labās pozīcijās (izņemot Ķilpu). Tad man ir jautājums kāpēc komandā nav Skuja, kurš labi spēlēja Spānijas junioru čempionātā (pie šī paša vecuma) Fuenlabrada komandas rindās un tieši ir lielisks piespēlētājs un spēles veidotājs. Tāpat redzot cik nepārliecinoši izskatās Strautmanis un Atanasovs 4 nummura pozīcija (par Salmiņu pat nerunāsim, viņš vispār praktiski netiek laukumā) vai tiešām Helmanis un Mačoha, kuri arī rezultatīvi spēlēja Spānijas junioru čempionātā un kopā ar Skuju pērn U16 čempionātā spēlēja 1/4 finālā, nebūtu pelnījuši vismaz iespēju būt kandiātos? Nav ko skatīties pasē, bet izlasē ir jāspēlē labākajiem. Tas ta pārdomām un, lai nākotnē izvairītos no šādām kļūdām (saprotu, ka liela kārts tika likta uz Ojāru un Robertu Bērziņu, bet no savainojumiem neviens nav pasargāts un nodrošināties tomēr vajadzēja)....P.S Ceru, ka tomēr notiks brīnums un uzvarēsim atlikušās divas spēles, lai talantīgajam 2002.gadam nākamgad nav jāspēlē B divīzijā.

  +1 [+] [-]

, 2019-08-01 16:21, pirms 5 gadiem
Vakar pietrūka 35 punkti, šodien 38. Tīrais sīkums.

  +5 [+] [-]

, 2019-08-01 16:25, pirms 5 gadiem
makšķernieks1000 rakstīja: Lielākā šīs komandas problēma ir saspēles vadītāja trūkums. Diemžēl, bet Krūmiņš, Vuciņš un Ramza kā SASPĒLES vadītāji izskatās ļoti bēdīgi. Bet kā zināms komandas spēle sākas ar labu saspēles vadītāju. Līdz ar to Ķilps ir spiests uzņemtos šos pienākumus (un kā redzams statistikā, arī tur viņš ir vismaz galvas tiesas labāks par jebkuru no nosauktajiem), kas savukārt traucē viņam pilnībā izpausties lietās kuras viņš prot vislabāk (pirmkārt jau punktu gūšanu). Tāpat ar labu saspēles vadītāju daudz lietderīgāki būtu Šteinbergs un Beks, kuriem neviens nemāk iedot labās pozīcijās (izņemot Ķilpu). Tad man ir jautājums kāpēc komandā nav Skuja, kurš labi spēlēja Spānijas junioru čempionātā (pie šī paša vecuma) Fuenlabrada komandas rindās un tieši ir lielisks piespēlētājs un spēles veidotājs. Tāpat redzot cik nepārliecinoši izskatās Strautmanis un Atanasovs 4 nummura pozīcija (par Salmiņu pat nerunāsim, viņš vispār praktiski netiek laukumā) vai tiešām Helmanis un Mačoha, kuri arī rezultatīvi spēlēja Spānijas junioru čempionātā un kopā ar Skuju pērn U16 čempionātā spēlēja 1/4 finālā, nebūtu pelnījuši vismaz iespēju būt kandiātos? Nav ko skatīties pasē, bet izlasē ir jāspēlē labākajiem. Tas ta pārdomām un, lai nākotnē izvairītos no šādām kļūdām (saprotu, ka liela kārts tika likta uz Ojāru un Robertu Bērziņu, bet no savainojumiem neviens nav pasargāts un nodrošināties tomēr vajadzēja)....P.S Ceru, ka tomēr notiks brīnums un uzvarēsim atlikušās divas spēles, lai talantīgajam 2002.gadam nākamgad nav jāspēlē B divīzijā.
Piekrītu. Vēl tas U19 PČ nospēlēja par sliktu. Satraumēja Ojāru Bērziņu un nokausēja Šteinbergu, tomēr liels spēles laiks tur bija un tagad pie sava vecuma varētu būt formas kritums. Kas ir normāli spēlējot divos čempionātos. Arī U20 izlase ar labākajiem 2000 gadiem būtu palikusi elitē. Jāsaka kā ir, tas Pasaules Kauss mums loti smagi iegrieza šovasar

  +1 [+] [-]

, 2019-08-01 16:44, pirms 5 gadiem
diplomaats rakstīja: Piekrītu. Vēl tas U19 PČ nospēlēja par sliktu. Satraumēja Ojāru Bērziņu un nokausēja Šteinbergu, tomēr liels spēles laiks tur bija un tagad pie sava vecuma varētu būt formas kritums. Kas ir normāli spēlējot divos čempionātos. Arī U20 izlase ar labākajiem 2000 gadiem būtu palikusi elitē. Jāsaka kā ir, tas Pasaules Kauss mums loti smagi iegrieza šovasar
Taisnība kkur ir jau tev ir, bet tomēr Pasaules Kauss ir Pasaules kauss. Varbūt tā daudz džekiem ir vienīga iespēja piedalīties tāda forumā un samērot spēkus pret to pašu ASV. Nepārmetu džeku raušanos un vēlmi piedalīties tur, ne tikai čempionātā pie sava dzimšanas gada. Par U18 lielākā škrobe ir, ka uz EČ nav aizvests potenciāli spēcīgākais sastāvs. Pārāk daudz tūristu ir izlasē, un no 2002. gadiem tiešām ir vairāki spilgti spēlētāji, kuri spētu palīdzēt šai izlasei.

     [+] [-]

, 2019-08-01 16:47, pirms 5 gadiem
Skatos sastāvus un jau otra U izlase bez valmieriešiem ... Krīze Valmieras basī,vai vienkārši velk citus?

  -1 [+] [-]

, 2019-08-01 18:35, pirms 5 gadiem
diplomaats rakstīja: Piekrītu. Vēl tas U19 PČ nospēlēja par sliktu. Satraumēja Ojāru Bērziņu un nokausēja Šteinbergu, tomēr liels spēles laiks tur bija un tagad pie sava vecuma varētu būt formas kritums. Kas ir normāli spēlējot divos čempionātos. Arī U20 izlase ar labākajiem 2000 gadiem būtu palikusi elitē. Jāsaka kā ir, tas Pasaules Kauss mums loti smagi iegrieza šovasar
PČ ir unikāla iespēja samērot spēkus ar labākajiem sava vecuma spēlētājiem no visas pasaules un. ja paveicas, ielikt pamatu turpmākajai karjerai!

U-19 izlases starts nedrīkst kalpot par attaisnojumu visu U izlašu katastrofālajam sniegumam, tur cēloņi jāmeklē dziļāk!

     [+] [-]

, 2019-08-01 18:54, pirms 5 gadiem
makšķernieks1000 rakstīja: Lielākā šīs komandas problēma ir saspēles vadītāja trūkums. Diemžēl, bet Krūmiņš, Vuciņš un Ramza kā SASPĒLES vadītāji izskatās ļoti bēdīgi. Bet kā zināms komandas spēle sākas ar labu saspēles vadītāju. Līdz ar to Ķilps ir spiests uzņemtos šos pienākumus (un kā redzams statistikā, arī tur viņš ir vismaz galvas tiesas labāks par jebkuru no nosauktajiem), kas savukārt traucē viņam pilnībā izpausties lietās kuras viņš prot vislabāk (pirmkārt jau punktu gūšanu). Tāpat ar labu saspēles vadītāju daudz lietderīgāki būtu Šteinbergs un Beks, kuriem neviens nemāk iedot labās pozīcijās (izņemot Ķilpu). Tad man ir jautājums kāpēc komandā nav Skuja, kurš labi spēlēja Spānijas junioru čempionātā (pie šī paša vecuma) Fuenlabrada komandas rindās un tieši ir lielisks piespēlētājs un spēles veidotājs. Tāpat redzot cik nepārliecinoši izskatās Strautmanis un Atanasovs 4 nummura pozīcija (par Salmiņu pat nerunāsim, viņš vispār praktiski netiek laukumā) vai tiešām Helmanis un Mačoha, kuri arī rezultatīvi spēlēja Spānijas junioru čempionātā un kopā ar Skuju pērn U16 čempionātā spēlēja 1/4 finālā, nebūtu pelnījuši vismaz iespēju būt kandiātos? Nav ko skatīties pasē, bet izlasē ir jāspēlē labākajiem. Tas ta pārdomām un, lai nākotnē izvairītos no šādām kļūdām (saprotu, ka liela kārts tika likta uz Ojāru un Robertu Bērziņu, bet no savainojumiem neviens nav pasargāts un nodrošināties tomēr vajadzēja)....P.S Ceru, ka tomēr notiks brīnums un uzvarēsim atlikušās divas spēles, lai talantīgajam 2002.gadam nākamgad nav jāspēlē B divīzijā.
Par 2002 gada līderiem Helmanis Mačoha, cik zināms viņi pat nepredentēja uz vietu U18. Izlasē, bet varbūt ko nezinu! Un ja 2002 gadiem bus jaspēlē B.divizijā bus žel. Jo tur ir stabila top 8.komanda nakošsezon. Skuja , Helmanis , Mačoha , tas pats Bajārs .
Bet cerams puikas saņemsies un uzvares atlikušas spēles.

     [+] [-]

, 2019-08-01 18:59, pirms 5 gadiem
Paskataties kāda ir jaunatnes sistēma, neviens treneris vairs nedeg strādāt dēļ tā ka basketbola aģenti jauc visiem gaisu. Tad vel tā sistēma ir pilnīgi nekāda, novēcojusi un sapuvusi. Katrā ziņā ja nekas nemainīsies tad būs pilnīgs pagrimums pāris gadus. Bet uz doto brīdi LBS un LJBL ir kkas jāmaina lietas laba.

     [+] [-]

, 2019-08-01 19:30, pirms 5 gadiem
Rezultāti pa ceturtdaļām ir daiļrunīgi... Puikas ir uz Zeida ceļa.

     [+] [-]

, 2019-08-01 19:32, pirms 5 gadiem
Jawa rakstīja: Skatos sastāvus un jau otra U izlase bez valmieriešiem ... Krīze Valmieras basī,vai vienkārši velk citus?
Nav valmieriešu, nav uzvaru. Un tā ir aksioma!

     [+] [-]

, 2019-08-01 20:02, pirms 5 gadiem
Jāsāk meklēt un smagi jātrenē garie spēlētāji to trūkums ir redzams