Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Turkoglu zaudējumā atkal vaino tiesnešus: "Viņi nozaga mūsu U18 puišu zeltu"

Rolands Eliņš

Turkoglu zaudējumā atkal vaino tiesnešus: "Viņi nozaga mūsu U18 puišu zeltu"
Hidajets Turkoglu. Foto: SIPA / Scanpix

Bijušais NBA spēlētājs un pašreizējais Turcijas Basketbola federācijas prezidents Hidejats Turkoglu jau vairākkārt izcēlies ar publiskiem apvainojumiem FIBA virzienā par Turcijas komandu un izlašu spēļu tiesāšanu. Šoreiz Turkoglu pārmeta FIBA tās tiesnešu rīcību Eiropas čempionāta U18 izlasēm finālā, kurā Turcija ar 53:57 vakar piekāpās Spānijai.

Turcijas U18 puišu izlase vakar finālspēlē uz brīdi bija vadībā pat ar 13 punktiem (36:23), taču līdz ceturtās ceturtdaļas sākumam šis pārsvars bija jau izzudis. Pašās spēles beigās abām komandām ļoti grūti klājās ar punktu gūšanu, Turcija guva tikai trīs punktus pēdējās četrās minūtēs un zaudēja ar 53:57.Turcijai šajā mačā tika fiksētas 20 personīgās piezīmes, bet Spānijai – 18, turklāt trīs Turcijas piezīmes bija spēles pēdējās 14 sekundēs, kad nācās sist sodu pēc nesavāktas atlēkušās bumbas.

Pēc zaudējuma Hidejats Turkoglu sociālajā tīklā „Twitter” izplatīja vēsti, ka viņa komanda bija pelnījusi uzvarēt, taču tās zelta medaļa tika nozagta. Pie tā visa Turkoglu vainoja tiesnešus, uzrunājot FIBA: „Šī spēle bija apkaunojums. FIBA, jūsu tiesneši nozaga manas komandas zelta medaļas. Tas ir nepiedodami, tas ir apkaunojuši, ka ir šāda tiesāšana.”

Šī nebūt nav pirmā reize, kad Turkoglu pēc savas federācijas pārstāvētās komandas zaudējumiem asi vēršas pret FIBA nozīmēto tiesnešu darbu. Pagājušajā gadā Turkoglu saskatīja daudzas tiesnešu kļūdas arī Turcijas vīriešu izlases spēlē pret Latviju, bet šajā pavasarī asi pārmeta par FIBA Čempionu līgas astotdaļfinālā starp „Banvit” un „Brose” pieredzēto.

Pēc savas publiskās apsūdzības izteikšanas FIBA Turkoglu apsveica Turcijas U18 izlasi ar izcīnīto medaļu. Turcijas U18 izlasei šī ir jau piektā medaļa Eiropas čempionātos kopš 2011. gada, turklāt šajā intervālā ceturto reizi tika spēlēts finālā.

Izmantotie resursi:
https://www.eurohoops.net/en/fiba/9...

     [+] [-]

, 2019-08-05 10:24, pirms 5 gadiem
Bet viņam ir taisnība-pēdējā minūtē, pie -2 ,Spāņiem ,metra attālumā no tiesneša,konkrēts centra auts un tiesneša svilpe klusē + beigās turkam sodu iedeva...
Ja nemaldos,tiesnesis no Latvijas...

     [+] [-]

, 2019-08-05 10:47, pirms 5 gadiem
Kurš tautietis tad tas bija?

  +1 [+] [-]

, 2019-08-05 11:18, pirms 5 gadiem
Tā ir karma. Kaut kad divtūkstošo sākumā EČ notika Turcijā. Turkoglu tolaik spēlēja izlasē, kura "pilnīgi bez tiesnešu palīdzības" visa čempionāta garumā aizkļuva līdz finālam. Finālā viņiem pretim nāca jugi, kuri tolaik bija Eiropas superkomanda un kurus pat tiesneši nespēja norakt.

  +1 [+] [-]

, 2019-08-05 11:26, pirms 5 gadiem
Referees
Mazzoni, Manuel Italy
Kozlovskis, Martins Latvia
Cici, Gentian Albania

  +1 [+] [-]

, 2019-08-05 11:27, pirms 5 gadiem
juha rakstīja: Tā ir karma. Kaut kad divtūkstošo sākumā EČ notika Turcijā. Turkoglu tolaik spēlēja izlasē, kura "pilnīgi bez tiesnešu palīdzības" visa čempionāta garumā aizkļuva līdz finālam. Finālā viņiem pretim nāca jugi, kuri tolaik bija Eiropas superkomanda un kurus pat tiesneši nespēja norakt.
Un gandrīz pad..sa Latvijai pirmajā spēlē, kad Kambala ārdījās... Varens mačs bija!

     [+] [-]

, 2019-08-05 11:58, pirms 5 gadiem
Nu visi labākie tiesneši ULEB tak, ja jau pat albānie finālu tiesāja, tas kaut ko nozīmē!!