Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2880, Did:0, useCase: 3

Turku treneris: "Zaudējām, taču svinu, ka esam starp Eiropas 16 labākajām komandām"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Turku treneris: "Zaudējām, taču svinu, ka esam starp Eiropas 16 labākajām komandām"
Ufuks Sariča
Foto: AFP/Scanpix

2017. gada Eiropas čempionāta basketbolā D grupā otro vietu ieguva Latvijas izlase, kas ar 89:79 apspēlēja laukuma saimniekus turkus. 1/8 finālā mūsējiem svētdien pulksten 12:30 pretī stāsies Melnkalne. Tikmēr turki cīnīsies ar spāņiem, un komandas galvenais treneris Ufuks Sariča norādīja, ka neuzvaramu komandu nav.

"Aizvadījām līdzīgu maču kā pret serbiem un krieviem, kurus arī zaudējām. Laukumā valdīja cīņa un emocijas, bet prātā paturējām basketbolu," teica Turcijas izlases galvenais treneris Ufuks Sariča.

"Pretī bija labs pretinieks un pieredzējuši spēlētāji, kuri demonstrē labu basketbolu, taču laukumā devāmies ar domu par uzvaru. Beigās bija divas kļūdas un nesportiskā piezīme, kas patraucēja," turpināja laukuma saimnieku vadītājs.

"Cīnījāmies, bet nepietika spēka. Esam atšķirīga izlase no visām iepriekšējām, taču tas mūs padara īpašus. Diemžēl izšķirošajos brīžos pielaidām kļūdas, par kurām samaksājām ar zaudējumiem," pauda Sariča, kurš septiņas reizes kļuvis par Turcijas čempionu – sešas kā spēlētājs, bet 2015. gadā arī kā treneris.

Sariča arī norādīja, ka ikviens spēlētājs, kurš atrodas komandā, laukumā demonstrē visu, ko spēj. "Komanda ir populāra un cīnās. Diemžēl šodien zaudējām un grupā palikām ceturtajā vietā, taču svinu faktu, ka esam starp iekļuvuši starp 16 labākajām izlasēm Eiropā."

"Nedrīkstējām pieļaut tādas kļūdas, jo pretī bija komanda, kas par to sodīja. Tomēr tikai nākamā spēle būs pati svarīgākā turnīrā. Spānija – uz papīra tā ir turnīra galvenā favorīte. Komanda ar spēcīgu sastāvu. Taču uzvarama komanda. Priekšā divas brīvdienas, kuru laikā varam sagatavoties," teica 45 gadus vecais speciālists.

"Sākums bija miegains, taču saņēmāmies un uzlabojām sniegumu. Pieļāvām kļūdas un aizmetām garām svarīgus metienus. Tāpat bija nozīmīgas kļūdas, kuras pielaidām arī divos iepriekš zaudētajos mačos," teica Turcijas izlases basketbolists Sinans Gilers.

Izmantotie resursi:
Sarżca "Takżmżmż kutluyorum" – Fotomaē – 07...
Zor ama imkansız değil - Spor Haberleri

  +1 [+] [-]

, 2017-09-08 10:17, pirms 7 gadiem
Novēlam Turkiem velreiz ar mums tikties!

  +3 [+] [-]

, 2017-09-08 10:26, pirms 7 gadiem
Es arī to novēlu,jo tas būtu pusfināls.

  +2 [+] [-]

, 2017-09-08 10:46, pirms 7 gadiem
Tas būtu sapnis!

  +1 [+] [-]

, 2017-09-08 13:17, pirms 7 gadiem
Tiešām rādīja lielisku kapiņu, bet izšķirošās galotnes nevar vinnēt spēlējot tik agresīvi uz soda robežas, vajag tomēr ar prātu.
Tiešām ceru, ka ar nākamo spēli pārsteigs šajā čempī.

     [+] [-]

, 2017-09-09 08:29, pirms 7 gadiem
Turkiem play-off beigsies tik pat ātri , cik sāksies. Ar sagrāvi pret Spāņiem