Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2880, Did:0, useCase: 3

Furnjē netiek diskvalificēts, bet būs spiests maksāt naudas sodu FIBA

Rolands Eliņš

Furnjē netiek diskvalificēts, bet būs spiests maksāt naudas sodu FIBA
Evans Furnjē
Foto: Ponikvar/Sportida/SIPA/Scanpix

Francijas izlases basketbolists Evans Furnjē Eiropas čempionāta spēlē pret Slovēniju saņēma piecas personīgās piezīmes, par ko asi protestēja, kliedzot tiesneša virsū un agresīvi dodoties viņa virzienā. Par šo izgājienu viņš saņēmis 2500 eiro lielu naudas sodu, taču papildu diskvalifikācija par nesportisku uzvedību viņam nav piespiesta.

Francijas izlasei vakar neizdevās izcīnīt pirmo vietu A grupā, jo tika ciesta sakāve pret Slovēniju. Slovēnija bija vadībā mača lielāko daļu un apslāpēja visus Francijas atspēlēšanās mēģinājumus. Ceturtās ceturtdaļas vidū Orlando „Magic” spēlētājs Evans Furnjē saņēma savu piekto piezīmi un, emocijām virmojot, asi vērsās pie spēles tiesneša Takaki Kato no Japānas, kurš viņam fiksēja piezīmi.

Furnjē kliedza tiesneša virzienā, agresīvi žestikulēja, un tikai komandas biedru iejaukšanās neļāva viņam aizskart tiesnesi, lai gan Furnjē izskatījās uzņēmis kursu uz šādu rīcību. Arī tad, kad partneri aizvadīja viņu līdz rezervistu soliņa, Furnjē turpināja atskatīties un skaļi izteikt savu viedokli par tiesneša lēmumu.

Jāpiezīmē, ka šīs spēles trīs tiesnešu vidū bija arī Latvijas arbitrs Mārtiņš Kozlovskis.

Francijas mediji pēc spēles pauda bažas, ka par savu nesportisko uzvedību Furnjē varētu saņemt FIBA disciplinārsodu, iespējams, pat diskvalifikāciju, kas liegtu viņam piedalīties astotdaļfināla spēlē pret Vāciju. FIBA gan lēma citādi, nosakot viņa pārstāvētajai Francijas Basketbola savienībai (FFBB) 2500 eiro lielu naudas sodu. FFBB apliecināja, ka soda nauda tiks iekasēta no spēlētāja.

Furnjē šajā Eiropas čempionātā ir Francijas otrs rezultatīvākais spēlētājs, vidēji mačā gūstot 13.6 punktus. Lielāku pienesumu uzbrukumā sniedzis tikai Nando de Kolo, kuram 15.4 punkti.


Izmantotie resursi:
https://sport.sfr.fr/basket/eurobas...

  -3 [+] [-]

, 2017-09-07 17:05, pirms 7 gadiem
"Kliedza virsú"... Autor, kur tu šito rávi? No káda ceturtás klases skoléna domraksta?
Iedod taču kádam ístam žurnálistam izlasít, pirms publicé...

  -2 [+] [-]

, 2017-09-07 17:23, pirms 7 gadiem
Vispār visai interesanta situācija - piespriest spēlētājam naudas sodu, kurš bez atalgojuma pārstāv savas valsts izlasi! Ok, es saprotu sodīt FIBA, kas soda federāciju, nevis spēlētāju pa taisno, taču federācijai to piedzīt no spēlētāja?! Un, jā, saprotu - viņam tā ir kabatas nauda. Taču es pieņemu, ka ir spēlētāji turnīrā, kuriem tā varētu būt arī kāda 1/4 vai 1/3 no mēnešalgas (kuriem tā varbūt nav gluži "kabatas nauda")... Jebkurā gadījumā, runa par principu, kurš ir jocīgs - Furniē pārstāv izlasi un valsti bez atalgojuma un izlase vēl viņam paprasa piķi pēc tam

  +1 [+] [-]

, 2017-09-07 18:14, pirms 7 gadiem
MOTHERF.UCKER labi bija nolasāms no lūpām

     [+] [-]

, 2017-09-07 18:21, pirms 7 gadiem
autor, nepārspīlē lietas.. ja vēlētos sist tur uzreiz būtu tiesnesis norāvies.. Savā ziņā neizdarija neko savādāku kā bieži vien notiek, kad tiesneši ir nepareizās kvalitātes...

  +2 [+] [-]

, 2017-09-07 18:29, pirms 7 gadiem
Noskatijos pilnībā to epizodi zinat, mēs te komentāros domātu kā tam tiesnesim draudu vēstules sūtīt, ja šādi noņemtu no laukuma KP vai Dāvi

     [+] [-]

, 2017-09-07 18:36, pirms 7 gadiem
Hmm, domāju 2500 Eur basketbolisti var mierīgi atļauties. Tad jau sanāk, ka var uz tiesnešiem izlikt visu kas sakrājies

     [+] [-]

, 2017-09-07 19:44, pirms 7 gadiem
Japānis tiesā Eiropas čempi.PZD. Finālu tiesās Madaskaras vai Nepālas? Nesaprotu kāpēc šo FIBA vadībi nacionālās federācijas nemet nost? Kāds labums Eiropai nošādas FIBA???

  -1 [+] [-]

, 2017-09-07 19:54, pirms 7 gadiem
Tagad VISI Latvijas pārgudrie tiesneši, lai padomā cik viņi ir profesionāli Tas ir uz delnas ka otrā ešelona tiesneši ir kompleksaini jefiņi,kas no basketbola neko nejēdz bet tēlo Einšteinus.

  +1 [+] [-]

, 2017-09-07 20:00, pirms 7 gadiem
Nedarbs rakstīja: Vispār visai interesanta situācija - piespriest spēlētājam naudas sodu, kurš bez atalgojuma pārstāv savas valsts izlasi! Ok, es saprotu sodīt FIBA, kas soda federāciju, nevis spēlētāju pa taisno, taču federācijai to piedzīt no spēlētāja?! Un, jā, saprotu - viņam tā ir kabatas nauda. Taču es pieņemu, ka ir spēlētāji turnīrā, kuriem tā varētu būt arī kāda 1/4 vai 1/3 no mēnešalgas (kuriem tā varbūt nav gluži "kabatas nauda")... Jebkurā gadījumā, runa par principu, kurš ir jocīgs - Furniē pārstāv izlasi un valsti bez atalgojuma un izlase vēl viņam paprasa piķi pēc tam
Situācija varbūt ir interesanta, bet nekādā ziņā ne nepareiza. Pirms filozofēt, sāksim ar to, ka neviens sodus nepiešķir tāpat "aiz neko darīt". Sods ir reakcija uz paša spēlētāja tupu rīcību. Būtu dumji pēc pārkāpuma sākt skaitīt "cik tad mēs no šī varētu piedzīt, lai nebūtu nezolīdi" Sods ir sods - varēja mierīgi iztikt bez tā sava "f#*@ y@%".