Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2880, Did:0, useCase: 3

Bagatskis: "Galvenais, lai tiktu ievēroti godīgas spēles principi"

Andrejs Siliņš

Bagatskis: "Galvenais, lai tiktu ievēroti godīgas spēles principi"
Ainars Bagatskis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

"Jābūt gataviem, ka viņi daudz uzbruks no tālienes - trīspunktniekus viņi labi atrod tieši pārejas uzbrukumā pēc pretinieku kļūdām," pēdējo D grupas pretinieci Turciju Eiropas čempionātā Stambulā raksturoja Latvijas valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis.

"Šī vakara treniņš vairāk bija tāda kā izkustēšanās, nedaudz pārrunājām pamatlietas, kas rītdien būs svarīgas. Nosacīti šī ir tā pati rutīna, tas pats ikdienas darbs. Šajā čempionātā dzīvosim bez brīvdienām," treneris raksturoja treniņu, kas aizvadīts dienu pirms pēdējās grupu turnīra spēles.

"Turki šajā čempionātā ir labākie gūtajos punktos pēc pretinieku kļūdām - ar agresīvu aizsardzību, pat presingu, viņi daudz piespieduši pretiniekiem kļūdīties. Ja neesi gatavs šādam spiedienam un meklē ekstra piespēles, tad turki tās labi nolasa un pārtver," vienu no pretinieku ieročiem atzīmēja Bagatskis. "Jābūt gataviem, ka viņi daudz uzbruks no tālienes -
trīspunktniekus viņi labi atrod tieši pārejas uzbrukumā pēc pretinieku kļūdām."

"Pats svarīgākais - piespiest turkiem spēlēt pieci pret pieci, uzbrukumā spēlēt pacietīgi, bet pret viņu presingu būt agresīviem - nenogaidīt, bet uzbrukt uzreiz. Galvenais, lai tiktu ievēroti godīgas spēles principi, ja jūs saprotat, par ko es runāju. Tad viss būs kārtībā," sacīja treneris. "No horvātiem jau esmu saklausījies dažādus brīnumus, par ko nebiju pat iedomājies."

"Esam redzējuši visas turku spēles. Katrai komandai ir savi akcenti. Mums par viņiem ir pilnīga informācija, tāpat kā viņiem par mums. Turki kā tauta varbūt ir agresīvāki, mēs savukārt mierīgāki, flegmatiskāki. Galvenais, lai šīs emocijas, kas spēles laikā parādās, tiktu transformētas basketbola kvalitātēs," norādīja Bagatskis.

Slēpts komentārs: cobham

  +1 [+] [-]

, 2017-09-06 23:25, pirms 7 gadiem
Diemžēl, bet ir jāgaida, ka būs ārprātīgas piezīmes par labu turkiem, jābūt pacietīgiem.

 +17 [+] [-]

, 2017-09-06 23:49, pirms 7 gadiem
cobham rakstīja: Es ļoti ceru, ka KP beidzot atvēries, jo tieši no viņa visa LV gaida, jo pa lielam turkiem garie lēni, arī 4os numurus var mierīgi paņemt.
20+ punkti spēlē tev nav gana? pat nerunājot par to, cik daudz viņš izdara citos rādītājos! KP nevarēs samest 40 punktus, pat neceri. Viņš tiek pieskatīts pa diviem vismaz un tieši tāpēc mūsu uzbrukums ir labs - pārējiem ir brīvākas rokas un plašāks laukums. Krievi jau aplauzās sedzot KP kamēr Timma vienkārši darīja ko gribēja. To ļoti labi var redzēt pick and roll sadarbībās, kur uzmet līko uz saspēles vadītāju un seko vnk seko KP. Strēlniekam un co brīvas līnijas lai darītu to, ko vēlas

  +1 [+] [-]

, 2017-09-06 23:54, pirms 7 gadiem
ja kp liks spēlēt par 5o tad viņam jāvelk tas ārā lai groza apakša tīrāka un timma un šmits var spiest postā vai strēlnieks ar dairi iet caurgājienos

nevis kā pret krieviem pirmā puslaikā kad groza apakšā tusē gandrīž visi un mūsējie vēl tur lien...

  +5 [+] [-]

, 2017-09-07 00:09, pirms 7 gadiem
Neuzvarēs te viens KP vai viens Timma, spēle pret RUS spilgti parādīja ka ja grib izcīnīt lielas uzvaras tad to var izdarit tikai un vienīgi kā komanda un citu variantu nav un nebūs!

Pat Spānija kurai sastāvā ir spilgtākās NBA un Eiropas zvaigznes nespēlē uz vienu Pau vai Marku, bet spēlē kā komanda!

  +2 [+] [-]

, 2017-09-07 00:11, pirms 7 gadiem
Domāju,ka šo spēli pa lielam izšķirs tiesneši,lai cik bēdīgi tas nebūtu!!!Ja nesvilps mistiskus sodus,uzvarai nevajadzētu izpalikt!ja svilps pa labu Turcijai,it īpaši pret mūsu līderiem,tad neko darīt!Lieliski to redzējām pirmajā puslaikā pret Krieviju!!!

     [+] [-]

, 2017-09-07 00:11, pirms 7 gadiem
to heh

Tieši groza apakašā tika apspēlēta un salauzta RUS izlase otrajā puslaikā kā pēc notīm!

 +11 [+] [-]

, 2017-09-07 00:22, pirms 7 gadiem
ja Latvija grib augstas vietas tad šāda Turcija jāuzvar, nav ko pat diskutēt

  +2 [+] [-]

, 2017-09-07 00:44, pirms 7 gadiem
Ar tiesnešiem vai bez, Latvija ir daudz spēcīgāka komanda par Turkiem, par noskaņošanos nevar būt ne runas! Tikai un vienīgi uzvaru gaidam! Mūsu zeme - LATVIJA!!!!

     [+] [-]

, 2017-09-07 01:15, pirms 7 gadiem
KaprīzaisVienradzis rakstīja: 20+ punkti spēlē tev nav gana? pat nerunājot par to, cik daudz viņš izdara citos rādītājos! KP nevarēs samest 40 punktus, pat neceri. Viņš tiek pieskatīts pa diviem vismaz un tieši tāpēc mūsu uzbrukums ir labs - pārējiem ir brīvākas rokas un plašāks laukums. Krievi jau aplauzās sedzot KP kamēr Timma vienkārši darīja ko gribēja. To ļoti labi var redzēt pick and roll sadarbībās, kur uzmet līko uz saspēles vadītāju un seko vnk seko KP. Strēlniekam un co brīvas līnijas lai darītu to, ko vēlas
tu i varen gudrs zellis

  +1 [+] [-]

, 2017-09-07 07:17, pirms 7 gadiem
Svarīgi būs nenolaist rokas pie kaut kādām neadekvātām tiesnešu svilpēm.
Otrs,pretinieku rezultātā nevar atlaist pārāk tālu,ja nu gadījumā scenārijs virzās kā LV-RUS,jo līdz spēles beigām var nesasmelt izlieto ūdeni! Pret Rus izdevās,Bagatskis pamainīja dažas lietas un arī veči saņēmās. Disciplīna būs ļoti svarīga!

     [+] [-]

, 2017-09-07 07:25, pirms 7 gadiem
Pret mājniekiem pēdējo spēli grupā neviens negrib spēlēt. Kur nu pret Turkiem ar viņu agresīvo basketbolu un šī līmeņa tiesnešiem. Veikmi čaļiem- plejofs nu ir sācies!

  +3 [+] [-]

, 2017-09-07 07:45, pirms 7 gadiem
Galvenais lai Dāvim nervi iztur!

  +3 [+] [-]

, 2017-09-07 11:56, pirms 7 gadiem
Tiesneši drošvien būs labvēlīgāki turkiem, bet Latvija šogad ir klasi augstāka par turkiem un ja domā par lieliem mērķiem, tad nav pat ko šaubīties un diskutēt!
Protams, ka jāspēlē visiem un nevar paļauties tik uz Porziņģi, bet ceru, ka viņš kārtīgi noplosīsies un savāks vismaz 30 acis. Jā, te nav NBA, kur dod samērā lielu brīvību un vairāk spēlē individuāli!

  +2 [+] [-]

, 2017-09-07 13:23, pirms 7 gadiem
Skrabars rakstīja: Galvenais lai Dāvim nervi iztur!
Konkursa jautājums- Dāvis šodien izkausies (+) vai nē (-)?

     [+] [-]

, 2017-09-07 17:20, pirms 7 gadiem
Ģenerālim obloms, LV vinnēs, tak samierinies, ka no trenera karjeras Tev čiks vien sanāca, te gan neiet runa par spēlētāja karjeru....

     [+] [-]

, 2017-09-07 18:30, pirms 7 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Tiesneši drošvien būs labvēlīgāki turkiem, bet Latvija šogad ir klasi augstāka par turkiem un ja domā par lieliem mērķiem, tad nav pat ko šaubīties un diskutēt!
Protams, ka jāspēlē visiem un nevar paļauties tik uz Porziņģi, bet ceru, ka viņš kārtīgi noplosīsies un savāks vismaz 30 acis. Jā, te nav NBA, kur dod samērā lielu brīvību un vairāk spēlē individuāli!
Kurā vietā mēs esam klasi augstāka komanda? No kurienes vispār rodas tie salīdzinājumi?