Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

"Žalgirim" pievienojas Lietuvas izlases veterāns Kaukēns

"Žalgirim" pievienojas Lietuvas izlases veterāns Kaukēns
Rimants Kaukēns šobrīd ar Lietuvas izlasi cīnās Londonas olimpiskajās spēlēs
Foto: AFP/Scanpix

Lietuvas čempionvienība basketbolā turpina gatavoties jaunajai sezonai, un ambiciozais klubs nupat vienojies par vienas sezonas līgumu ar lietuviešu pieredzējušo aizsargu Rimantu Kaukēnu, kurš kādam Lietuvas klubam pievienosies pēc vairāk nekā desmit gadu pārtraukuma.

"Žalgiris" turpina komplektēt sastāvu un, lai gan kluba īpašnieks Vladimirs Romanovs publiski izteicies, ka vēlas redzēt lielāku jauno spēlētāju iesaistīšanu komandā, kluba vadība pagaidām pieturas pieredzējušu vīru nolīgšanai. 35 gadus vecais Kaukēns esot bijis jaunā galvenā trenera Hoana Plazas primārais mērķis. "Runājām ar Rimantu par viņa fizisko formu, un viņš sacīja, ka jūtas labi, bet vēl ir vajadzīgs laiks, lai atgūtu optimālo formu," sacīja kluba ģenerālmenedžeris Vitols Masaļskis. Kaukēnam nesen tika veikta krustenisko saišu operācija.

194 centimetrus garais Kaukēns uz ASV devās jau vidusskolas laikā, bet 2000. gadā pabeidza "Seton Hall" universitāti (tur šobrīd mācās latviešu aizsargs Haralds Kārlis) un profesionāļa karjeru uzsāka Izraēlā, taču pēc sezonas pievienojās "Lietuvos Rytas". Vēlāk spēlēts Beļģijā "Oostende" vienībā un Vācijā "Telekom Baskets" komandā, bet kopš 2004. gada Kaukēns pārstāvējis tikai Itālijas un Spānijas klubus - "Cantu", Madrides "Real" un Sjēnas "Montepaschi". Sjēnā kopumā Kaukēns aizvadīja sešas sezonas.

Kaukēns ir Lietuvas un Ziemeļeiropas līgas čempions 2002. gadā, Vācijas Zvaigžņu spēles MVP 2004. gadā, divkārtējs Itālijas Superkausa ieguvējs (2007., 2008.), Itālijas finālsērijas MVP 2007. gadā un pieckārtējs Itālijas čempions. 2007. gadā Kaukēns ar Lietuvas izlasi ieguva bronzas medaļu Eiropas čempionātā. 2009. gadā Kaukēna 13. numuru "Montepaschi" godināja, uzvelkot pie arēnas griestiem kreklu ar šo numuru.

Klubs joprojām meklē papildinājumu pirmā un piektā numura pozīcijās. "Kamēr gaidījām Šarūna Jasikēviča atbildi (pievienojās "Barcelona" - A.S.), Ērls Kolovejs izvēlējās Malagas variantu, tāpēc meklējam citas iespējas pirmā numura pozīcijā," atklāja ģenerālmenedžeris Vitolds Masaļskis. "Joprojām nav zināms, vai varēs spēlēt Roberts Javtoks, tāpēc skatāmies arī lielos spēlētājus."

Izmantotie resursi:
Žalgiris.lt


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-08-06 13:22, pirms 12 gadiem
Varētu Kristapu paņemt, tad būtu interesanti dueļi - Blūms pret Valteru - Rytas pret Žalgiri.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-08-06 15:15, pirms 12 gadiem
Nu nezinu, Kaukens Olimpiādē izskatās ļoti švaks. Pēc ilgās traumas ārstēšanas nespēj atgūt formu un viņa vecumā nemaz tik vienkārši nav atgriezties augstā līmenī. Domāju, ka šis Žalgirim nav labs pirkums. Vienīgi cena varētu būt zema, jo Eirolīgas klubi Rimantu neriskētu ņemt.
TTT basketbolistes 2024. gada 29. martā Palangā. Foto: Matas Baranauskas

FIBA Eirolīga izsludina jaunu formātu, TTT pēc valstu ranga jāspēlē kvalifikācijā

"EuroLeague Women" 2024.-2025. gada sezonā pāries uz starptautiskajā basketbolā vēl nebijušu formātu ar jaunu izslēgšanas spēļu sistēmu, liecina Sacensību komisijas ierosinātie un "FIBA Europe" valdes maijā apstiprinātie noteikumi.
Maiks Džeimss. Foto: AFP/Scanpix
1

Pirmo reizi karjerā par Eirolīgas sezonas MVP atzīts Maiks Džeimss

LETA. "Monaco" saspēles vadītājs Maiks Džeimss atzīts par ULEB Eirolīgas šīs sezonas vērtīgāko spēlētāju, amerikāņu basketbolistam šo atzinību izpelnoties pirmo reizi karjerā.
Markuss Hovards. Foto: Baskonia

''Baskonia'' ilgtermiņā pagarina līgumu ar uzbrukuma līderi Hovardu

Spānijas ACB līgas klubs ''Baskonia'' paziņojis, ka līdz 2027./2028. gada sezonas beigām ir pagarinājis līgumu ar uzbrukuma līderi Markusu Hovardu.