Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Par "Caja Laboral" treneri kļūst bijušais Freimaņa treneris Tabaks

Andrejs Siliņš

Par "Caja Laboral" treneri kļūst bijušais Freimaņa treneris Tabaks
Žana Tabaka karjera trenera arodā attīstās strauji - vēl pagājušajā sezonā strādāts Spānijas otrajā līgā, šogad jau Eirolīga...
Foto: 058sport.pl

Spānijas ACB līgas un ULEB Eirolīgas basketbola kluba Vitorijas "Caja Laboral" vadība nolēmusi galvenā trenera amatu uzticēt horvātu speciālistam Žanam Tabakam, kurš savulaik strādājis ar latviešu spēka uzbrucēju Rolandu Freimani.

Pēc vienas uzvaras izcīnīšanas sešās Eirolīgas spēlēs "Caja Laboral" no galvenā trenera amata atbrīvoja ilggadējo šī darba veicēju Duško Ivanoviču. Ilgi gan komanda bez trenera nav palikusi - klubs uzticējis komandu vadīt horvātu trenerim Žanam Tabakam, kurš sezonu iesāka Sopotas "Trefl" vienībā Polijā.

213 centimetrus garais Tabaks savulaik stiprināja vairāku Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) un Eiropas vadošo komandu centra pozīcijas, bet 2005. gadā noslēdza spēlētāja karjeru. Sākotnēji Tabaks strādāja Ņujorkas "Knicks" klubā par skautu, bet vēlāk atgriezās Vecajā kontinentā. Savulaik Tabaks strādāja Seviļas "Cajasol" komandā, kur pirmo reizi krustojās horvāta un Freimaņa ceļi.

Debiju galvenā trenera amatā Tabaks piedzīvoja pagājušajā sezonā, kad vadīja Spānijas otrās līgas vienību "Girona", kurā spēlēja arī Freimanis. Starpsezonā 42 gadus vecais Tabaks pameta Žironu un kļuva par Kārļa Muižnieka darba turpinātāju Polijas vicečempiones Sopotas "Trefl" sastāvā. Tabaks paspēja aizvest "Trefl" līdz Polijas superkausam un sešām uzvarām astoņos vietējā čempionāta mačos.

"Caja Laboral" sastāvā ULEB Eirolīgai pieteikts arī latviešu jaunais uzbrucējs Rinalds Mālmanis, tiesa, mačiem basketbolists vēl nav pieteikts ne reizi.

  +4 [+] [-]

, 2012-11-20 01:38, pirms 11 gadiem
No vienas puses skumiigi ka Ivanovicu atlaida, jo vinjs jau bija taads kaa sava veida Fergusons vai Vengers tajaa klubaa, cik atceros sevi skatamies basketbolaa shamais veel treneeja vinjus kad Tau Ceramika saucaas....Kas attiecas uz komandas neveiksmiigo startu, tad ACB liigaa nemaz tik slikti nava, bet nu visaa visumaa gan jau visu var norakstiit uz Teletovica aiziesanu, jo iists aizstaajees tomeer vinjam nav atrasts...Bij domaats laikam Nocioni, tomeer kaa pieraada sezona nav vinjs vilceejs...ja Teletovicam 30 +punktu speeles gadijaas biezi, kas prieks Eiropas basketbola ir milziigs retums, tad Nocioni samet savus 10-15 punktus, bet vienatnee machu liktenjus neizskir, kaa to nereti dariija Teletovics...Lampe, Olasons, San Emetario ir labi speeleetaaji, bet ne vairaak taa ka treneris laikam nespeeja adapteeties jaunajiem apstaakljiem speeleejot bez liidera, kas vienmeer shajaa komandaa ir bijis-Skola, Teletovics....