Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1458, Did:0, useCase: 3

Galināri atgriežas Milānā, Fernandess pārceļas uz "Real Madrid"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Galināri atgriežas Milānā, Fernandess pārceļas uz "Real Madrid"
EuroBasket 2009 un EuroBasket 2011 čempions Rūdijs Fernandess spēlē ar Franciju "Žalgirio Arena" Kauņā
Foto: www.fibaeurope.com Castoria/Matthaios

Itālijas vīriešu basketbola valstsvienības un "Denver Nuggets" snaiperis Danilo Galināri ir panācis vienošanos par spēlēšanu dzimtās Milānas klubā "Emporio Armani Milano", kuru jaunajā sezonā trenēs divkārtējais Eiropas čempions Serdžo Skariolo. Līgums noslēgts līdz NBA lokauta beigām.

Galināri iepriekšējās trīs sezonās spēlēja Ņujorkā un Denverā, 2011. gada sezonā 62 spēlēs vidēji gūstot 15,6 punktus un izcīnot 4,9 atlēkušās bumbas. Vasarā viņš spēlēja nacionālajā izlasē, Eiropas čempionātā piecās spēlēs atzīmējoties ar 15,2 punktiem un 6,4 savāktām bumbām zem groziem.

Pirms pārcelšanās uz Ziemeļameriku basketbolists spēlēja dzimtajā Milānā, septiņpadsmit gadu vecumā debitējot Eirolīgā, bet 2008. gadā tiekot atzīts par Eirolīgas uzlecošo zvaigzni. Savā pēdējā sezonā Eiropā jaunais Galināri 11 spēlēs savāca 14,9 punktus un 4,2 atlēkušās bumbas, kļūstot par Milānas rezultatīvāko spēlētāju.

Galināri tēvs Vitorio 1987. gadā kopā ar Milānas klubu uzvarēja Eirolīgā.

"Nebijām plānojuši piesaistīt vēl kādu spēlētāju, taču Galināri gadījumā nolēmām izdarīt izņēmumu," notikušo komentēja Skariolo.

Divkārtējais Eiropas čempions un Pasaules čempions, Spānijas valstsvienības aizsargs Rūdijs Fernandess pēc trīs gadiem “Portland Trail Blazers” sastāvā pieņēmis karaliskā kluba “Real Madrid” piedāvājumu.

26 gadus vecais un 197 centimetrus garais spēlētājs aizvadītajā NBA sezonā 78 spēlēs vidēji savāca 8,6 punktus un 2,5 reizes rezultatīvi piespēlēja. Trīs sezonu laikā viņam 218 spēles, 9.1 punkts un 2.2 rezultatīvas piespēles.

Fernandess gadu pirms Galināri tika atzīts par Eirolīgas uzlecošo zvaigzni, 2007. gadā 19 spēlēs vidēji gūstot 15,8 punktus. “Joventut Badalona” sastāvā viņš izcīnīja 2006. gada FIBA Eiropas kausu un 2008. gada ULEB Kausu, otrajā gadījumā tiekot atzīts par “Astoņu Fināla” vērtīgāko spēlētāju. Fernandesa 2008. gada rēķinā ir arī Spānijas Karaļa kauss un MVP balva.

2009. gadā Fernandess tika iekļauts Eiropas čempionāta simboliskajā piecniekā.

Izmantotie resursi:
Home - Welcome to EUROLEAGUE BASKETBALL

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-09-21 07:15, pirms 13 gadiem
Es kūtī ievilku Ātrgaitas internetu rakstīja: Vispār kurva !.besī ārā .Žalgiris pastiprinās ar Keimanu un Lavsonu ,tas skaidrs.ar kur VEF pastiprinājumi?No kurienes lietuviešiem vairāk naudas kā latviešiem,blin.
Žalgiris pieder krievam.

  -1 [+] [-]

, 2011-09-21 11:36, pirms 13 gadiem
Sagribējās noskatīties kādu NBA Denveras spēli kur Galinari spēlē!