Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:104, Did:0, useCase: 3

"Fenerbahce" divkauja - Linda pret Nevriji

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Eiropas 31. sieviešu basketbola meistarsacīkšu E grupas spēlē Vācijas valstsvienība tiksies ar Turcijas basketbolistēm. Spēles sākums plkst. 17:00 pēc Latvijas laika.


Vācietes sestdien izcīnīja pirmo uzvaru E grupā, spēles galotnē ar 11:2 izrāvienu salaužot Eiropas čempiones čehietes. Turcijas rēķinā uzvaru nav un, lai saglabātu cerības iekļūt ceturtdaļfinālos, šodien viņām obligāti jāuzvar.


Abu komandu līderes - Linda Frēliha un Nevrije Jilmaza - regulārās sezonas laikā ir kolēģes FIBA Sieviešu Eirolīgas klubā Stambulas "Fenerbahce". Frēliha laukumā bijusi visās četrās līdzšinējās spēlēs, vidēji spēlējot 33 minūtes, kuru laikā gūti 17,5 punkti, izcīnītas 9 bumbas zem groziem, 1,75 reizes rezultatīvi piespēlēts un 1,25 reizi atņēmusi bumbas pretiniecēm. Jilmaza līdz šim piedalījusies tikai divās spēlēs, vidēji izceļoties ar 14 punktiem, 8,5 atlēkušajām bumbām, vienu rezultatīvu piespēli un vienu pārtvertu bumbu. Īpaši čakli abas darbojušās zem sava groza - Frēlihas rēķinā katrā spēlē ir 7,5 izcīnītas bumbas aizsardzībā, Jilmaza to spējusi 6,5 reizes.


Nonākot zaudētājos ar septiņpadsmit punktu starpību jau pēc dažām nospēlētajām minūtēm un Jilmazai laukumā neizejot, Turcijas galvenais treneris Akdags visu liek uz spēlēm ar Vāciju un Lietuvu. Arī Vācijai nav kur atkāpties - ar vienu uzvaru tālāk nenokļūt.


Izmantotie resursi: www.fibaeurope.com