Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Zībarts: "Vilciens aizgāja jau pavasarī"

Zībarts: "Vilciens aizgāja jau pavasarī"
Mārtiņš Zībarts. Foto: Renārs Koris

Iespēja strādāt ar sieviešu basketbola klubiem ārzemēs latviešu trenerim Mārtiņam Zībartam bija jau pavasarī, sarunā ar Sportacentrs.com norādīja speciālists. Tiesa, tobrīd viņš vēl bija "TTT Rīga" stūrmanis, bet trīs gadus ilgusī sadarbība tika pārtraukta vasarā.

Zībarts vairākus gadus bija arī Latvijas sieviešu basketbola izlases galvenais treneris, taču tagad, kā pats saka, atgriezies pie saknēm. "Šobrīd strādāju savā pirmajā basketbola klubā, kurā sāku trenēt, - "Kolibri" un spēlējam "Douglas" Baltijas līgas Starptautiskajā grupā. Palīdzu trenerei Mudītei Gūtmanei, ar kuru kopā sāku savu trenera karjeru. Komanda šādās sacensībās spēlē pirmo reizi. Man šī pieredze ir citādāka nekā iepriekšējos gadus, bet ir interesanti."

"Tagad atkal sācies periods, ka komandas nevar trenēties, tāpēc ir neziņa, cik ilgi tas turpināsies. Bet pirms tam bija labs periods, ar jaunietēm strādājām ar lielu entuziasmu," apmierinātību pauda Zībarts.

Trenera arodā Zībarts strādājis arī klubos Krievijā, un sarunā ar portālu viņš neslēpa, ka pavasarī bijuši piedāvājumi no ārzemēm, tomēr tobrīd viņš vēl bija "TTT Rīga" galvenais treneris.

"Šī sezona ir īpatnēja, jo valstīs ir neziņa, vai izdosies pabeigt sāktos čempionātus un kādas būs iespējas spēlēt. Līdz ar to ārzemju varianti ir ļoti maz, un vilciens aizgāja jau pavasarī, kad treneri meklēja nopietnas komandas. Līdz ar to paliek tikai tas, kas šobrīd ir. Mani apmierina arī situācija, kāda ir šobrīd – varu dot savas zināšanas spēlētājām, kuras to vēl nav izbaudījušas," izteicās Zībarts.

Zībarta vadībā Latvijas sieviešu izlase labāko rezultātu sasniedza 2017. gada Eiropas čempionātā, kad izcīnīja sesto vietu un pirmo reizi guva iespēju piedalīties Pasaules kausā. Savukārt "TTT Rīga" komandu speciālists aizveda līdz trim Latvijas čempiontituliem, kā arī Latvijas – Igaunijas un Baltijas līgu trofejām. FIBA Eirolīgā vienība speciālista pārraudzībā 2019. gadā tika līdz ceturtdaļfinālam, bet iepriekšējā sezonā rīdzinieces neizkļuva no grupas, taču vienā no mačiem sarūpēja sensacionālu zaudējumu Vecā kontinenta flagmanim Jekaterinburgas UGMK.