Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

"LU" galotnē izrauj uzvaru pret "DU"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"LU" galotnē izrauj uzvaru pret "DU"
"DU" basketbolistes minūtes pārtraukumā
Foto: Mārtiņš Sīlis

"LU" basketbolistes sestdien izcīnīja trešo uzvaru Latvijas Sieviešu Basketbola līgas jaunajā sezonā, izbraukumā ar 66:64 pieveicot "DU" vienību, kam trešais zaudējums tikpat spēlēs.

Kultūras un sporta pilī šodien valdīja lieliska basketbola atmosfēra, jo uz pirmo "Daugavpils Universitātes" mājas spēli ieradās prāvs skatītāju pulks. Pati spēle iesākās ar nelielu "LU" pārsvaru. Rīdzinieces ļoti precīzi uzbruka no tālās distances (ļoti precīzi meta Ieva Krastiņa), bet mājinieču snaiperes ilgu laiku nespēja atrast savu metienu. "LU" droši turējās vadībā ar 5-7 punktiem, bet daugavpilietes visiem spēkiem centās nepieļaut vēl lielāku pretinieču atrāvienu. Pēc pirmā puslaika 36:32 viešņu labā.

Ja pirmajā puslaikā rīdzinieces diezgan droši kontrolēja mača ritējumu, pēc pārtraukuma viss mainījās. Daugavpilietes beidzot sāka mest iekšā no tālās distances (puslaika sākumā uzspīdēja Evelīna Zīle), kā arī vairākkārt veiksmīgi nospēlēja aizsardzībā. Abu komandu spēlētājas cīnījās visiem spēkiem, tādēļ nereti tiesnesis fiksēja strīdus, kā arī piezīmes.

Otrajā divdesminūtē daugavpilietes biežāk atradās vadībā, bet iegūtais pārsvars bija minimāls. Ceturtajā ceturtdaļā savainojumu guva "DU" aizsardze Evelīna Zīle, kas vēl vairāk samazināja iespējas variēt ar sastāvu (šodien laukumā "DU" tika vien septiņas spēlētājas). Viss izšķīrās ļoti emocionālā galotnē. Apmēram pusotru minūti līdz finālsirēnai "DU" atradās vadībā ar 64:61, pie tam bija iespējas šo pārsvaru vēl vairāk palielināt, taču tas netika izdarīts. "LU" pretinieces nekavējoties sodīja, ātri vien panākot neizšķirtu. Turpinājumā "DU" izspēlēja labu uzbrukumu, kuram bija jānoslēdzas ar Kristīnas Egles salīdzinoši viegliem diviem punktiem, bet "DU" līderei šodien nebija tā veiksmīgākā diena - Egle aizmeta garām no groza apakšas, bet "LU" atbildēja ar diviem punktiem - 66:64.

Pēc šāda notikumu pavērsiena daugavpiliešu aizbildnis Nikolajs Romaņenko pieprasīja minūtes pārtraukumu. Acīmredzot, izdomāt drošu punktu gūšanas uzbrukumu neizdevās, un Olga Lakomko apmēram sešas sekundes līdz mača beigām izmeta ļoti nesagatavotu un neprecīzu metienu. "LU" ieguva atlēkušo bumbu, nodrošinot sev trešo uzvaru.

Uzvarētājām 15 punktus, lielāko daļu no tiem pirmajā puslaikā, guva Ieva Krastiņa, Laura Puriņa pievienoja 14, savukārt Anete Vorma bija rezultatīvākā ar 16 punktiem. Zaudētājām ļoti produktīvu spēli aizvadīja kapteine Oļesja Jevsejeva, kurai 15 punkti un 16 atlēkušās bumbas (astoņas pie pretinieču groza). Viņa bija arī rezultatīvākā komandā

LSBL

Daugavpils Universitāte - Latvijas Universitāte 64:66 (11:20, 21:16, 21:19, 11:11)
DU: Jevsejeva 15 (16 atl.b.), Kr.Egle 13, Kazakeviča 12 (5 rez.p., 5 pārķ.b.), Zīle 10, Lakomko 8, Baltace 4, Ka.Egle 2.
LU: Vorma 16, Krastiņa 15 (5 rez.p.), Puriņa 14, Pumpure 6, Zariņa 6, Pagrode 4, Lapsiņa 4, Knekse 1.

Slēpts komentārs: Rexis95

     [+] [-]

, 2010-10-30 16:31, pirms 14 gadiem
Rexis95 rakstīja: kas pie velna ir DU
Daugavpils Universitāte