Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Baltkrievijas zvaigznei Ļevčankai piespriež 15 dienas aiz restēm, aicina sportistus boikotēt sacensības

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Baltkrievijas zvaigznei Ļevčankai piespriež 15 dienas aiz restēm, aicina sportistus boikotēt sacensības
Jeļena Ļevčanka. Foto: pressball.by

Baltkrievijas pazīstamākajai basketbolistei Jeļenai Ļevčankai piespriests 15 dienu cietumsods par dalību protestos, kas vērsti pret valsts vadītāju Aleksandru Lukašenko. Sakarā ar lēmumu no spēlēšanas atteikusies handbola komanda.

Jeļenai Ļevčankai cietumsods piespriests, nosaucot divus pārkāpumus - par masu pasākumu kārtības noteikumu pārkāpšanu un par pretošanos milicijas darbiniekiem. Baltkrievijas pazīstamākajai basketbolistei piespriestas 15 dienas aiz restēm. Viņas apcietināšana gan nav nekāds pārsteigums - Ļevčanka sporta sabiedrībā ir viena no aktīvākajām protestētājām pret Aleksandra Lukašenko režīmu.

Viņa bija viena no pirmajiem sportistiem, kuri parakstīja vēstuli, publiski nosodot Baltkrievijas prezidenta vēlēšanu viltotos rezultātus. Viņa katru svētdienu piedalījusies manifestācijās Minskas ielās, vākusi līdzekļus, lai palīdzētu cietušajiem, un kopā ar domubiedriem izveidojusi Brīvo sportistu apvienību. Tā pēc Ļevčankas apcietināšanas publicējusi uzsaukumu visiem sportistiem, aicinot boikotēt sacensības.

“Pietiks būt zaķpastalām. Par jūsu brīvību tagad cietumā sēž sporta zvaigznes, jūsu kolēģi. Rīt atnāks pēc jums - par jūsu atdoto balsi, ierakstu internetā, dalību miermīlīgos protestos,” teikts uzsaukumā. Kā pirmais atsaucies handbola klubs “Vityaz-Leon”, kas atteicies piedalīties šodien paredzētajā mačā. “Uzskatām, ka arests ir nelikumīgs. Tāpēc mums nav morālu tiesību doties laukumā. Mēs protestējam pret likumu neievērošanu un vardarbīgu Baltkrievijas iedzīvotāju apspiešanu,” teikts handbola kluba paziņojumā.

Izmantotie resursi:
https://by.tribuna.com/basketball/1...
https://www.pressball.by/news/baske...
https://www.pressball.by/news/handb...

  -2 [+] [-]

, 2020-09-30 18:12, pirms 4 gadiem
RD līdzjutēji, plakātus arēnā droši vien atņems, bet vismaz saģērbieties rīt sarkanbaltās drēbēs, lai atbalstītu baltkrievu cīņu par savām tiesībām.

  -1 [+] [-]

, 2020-09-30 18:26, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: RD līdzjutēji, plakātus arēnā droši vien atņems, bet vismaz saģērbieties rīt sarkanbaltās drēbēs, lai atbalstītu baltkrievu cīņu par savām tiesībām.
Vo,vo-un vēl galvā tādu puslodes cepuri ar daudziem sīkiem radziņiem,ar apaļām pankūciņām katra galā.

  -1 [+] [-]

, 2020-09-30 18:33, pirms 4 gadiem
Tiem tur būs jāceļ jauni cietumi,kā to darīja Ķīna uz covid laiku ar slimnīcām

  -1 [+] [-]

, 2020-09-30 19:14, pirms 4 gadiem
striker rakstīja: Vo,vo-un vēl galvā tādu puslodes cepuri ar daudziem sīkiem radziņiem,ar apaļām pankūciņām katra galā.
Kāpēc tu ņirgājies, tevi neuztrauc situācija Baltkrievijā, kas mums ir kaimiņos?

     [+] [-]

, 2020-09-30 19:26, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Kāpēc tu ņirgājies, tevi neuztrauc situācija Baltkrievijā, kas mums ir kaimiņos?
Atbildu uz jautājumu : nē,neuztrauc !

  +3 [+] [-]

, 2020-09-30 19:46, pirms 4 gadiem
Izturību Jeļenai! Varas uzurpatora un noziedznieka Lukašenko režīms raustās agonijā! Cerams, ka šī marazmātiskā Baltkrievijas vara drīz kritīs un taisnība uzvarēs! Un vēl. Latvijas valdībai jābūt stingrai - kamēr šī kliķe ir Baltkrievijā pie varas, nekāda kopīga hokeja čempionāta ar Baltkrieviju! Tas būtu visīstākais apkaunojums Latvijai, ja mēs tādā avantūrā ielaistos.

  -3 [+] [-]

, 2020-09-30 20:06, pirms 4 gadiem
striker rakstīja: Atbildu uz jautājumu : nē,neuztrauc !
Tad tu neesi labs cilvēks.

     [+] [-]

, 2020-09-30 20:32, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Tad tu neesi labs cilvēks.
Nuja,jo nedomāju kā tu

     [+] [-]

, 2020-09-30 22:41, pirms 4 gadiem
striker rakstīja: Nuja,jo nedomāju kā tu
Nē, jo tev nav sirds.