Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

"UConn" dubultmaršs uz "Final Four", Stīvenss un "Butler" raksta vēsturi

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

"UConn" dubultmaršs uz "Final Four", Stīvenss un "Butler" raksta vēsturi
"Butler" treneris Breds Stīvenss četru gadu karjeras laikā "Final Four" iekļuvis otro reizi pēc kārtas
Foto: technorati.com

Agrā trešdienas rītā pēc Latvijas laika ASV noslēdzās NCAA pirmās divīzijas basketbola čempionātu reģionālie fināli, valsts labākājām komandām kvalificējoties "Final Four". Vīriešu turnīrā par lielāko pārsteigumu kļuva divu “mid-major” universitāšu "Butler" un VCU panākumi, kas uzvarēja attiecīgi Dienvidaustrumu un Dienvidrietumu finālos. Dāmu sacensībās no tālākas cīņas izstājās divu reģionu favorītes - "Tennessee" un "Baylor" komandas.

"Underdog" triumfs

Līdzīgi kā 2004. gadā, “Četru Finālos” ar dāmu un kungu komandām vienlaicīgi būs pārstāvēta Konektikutas Universitāte. Pirms septiņiem gadiem “kamanu suņi” izcīnīja dubultpanākumu, šogad būs iespēja triumfu atkārtot.

Vīru turnīrā gada svarīgākajām spēlēm nekvalificējās neviena (!) no astoņām komandām, kas Rietumos, Austrumos, Dienvidaustrumos un Dienvidrietumos bija izliktas ar pirmo un otro numuru, ieskaitot 2010. gada čempioni “Duke”.

Dienvidrietumu finālā ar vienpadsmito numuru izliktā “Virginia Commonwealth University” ar rezultātu 71:61 pārspēja favorīti Nr. 1 “Kansas”. Ceļā uz reģiona titulu un vietu “Final Four” komanda no tālākas cīņas izsita ar sesto numuru izlikto “Georgetown”, ar trešo numuru izlikto “Purdue” un ar desmito numuru izlikto “Florida State”.

Pusfinālā VCU mērosies spēkiem ar Dienvidaustrumu reģiona uzvarētāju “Butler”, kas “Final Four” kvalificējusies otro gadu pēc kārtas. Trenera Breda Stīvensa (bilance 116-24) vadītie puiši ar 74:71 pieveica ar otro numuru izlikto “Florida” universitāti.

Rietumu finālā Konektikuta ar 65:63 apspēlēja “Sweet Sixteen” pārsteiguma autori “Arizona”, kura astotdaļfinālā pārtrauca trenera Maika Kžiževska vadītās čempiones “Duke” uzvaru gājienu. Austrumos pārāka par visiem bija Kentakī Universitāte, kura lika no cīņas izstāties savulaik Maikla Džordana pārstāvētajai Ziemeļkarolīnai 76:69.

NCAA pirmās divīzijas čempionāts 2011, Elite Eight, Vīrieši

ReģionsKomandasRezultāts
Austrumi#4 UK - #2 University of North Carolina76:69
Rietumi#3 UConn - #5 Arizona65:63
Dienvidrietumi#1 Kansas - #11 VCU61:71
Dienvidaustrumi#2 Florida - #8 Butler71:74

"Četru Fināls" 2. un 4. aprīlī notiks Hjūstonā, Teksasā.

Mūra sasniedz 3000 gūto punktu robežu

Katrīnas Limbahas 2006. - 2010. gadā pārstāvētā komanda “Texas A&M” Dalasas reģiona finālā ar rezultātu 58:46 uzvarēja favorīti, ar pirmo numuru izlikto “Baylor Bears” komandu, kuras sastāvā spēlē centra spēlētāja, otrā gada studente Britnija Grainere. “Texas A&M” regulārajā sezonā un “Big 12” konferences čempionātā trīs reizes atzina “lāceņu” pārākumu, taču svarīgākajā spēlē pārspēja pretinieces, izcīnīja Dalasas reģiona kausu un pirmo reizi universitātes vēsturē kvalificējās nacionālā čempionāta “Četru Finālam”.

Filadelfijas reģiona pusfinālā septiņkārtējās NCAA čempiones “UConn Huskies” neatstāja izredzes “Duke Blue Devils”, sagraujot sāncenses ar 35 punktu pārsvaru 75:40. Ceturtā gada studente Maja Mūra uzvarētāju labā guva 28 punktus, izcīnīja 10 atlēkušās bumbas un pārtvēra 7 pretinieču piespēles. Mūra kļuva par septīto spēlētaju NCAA pirmās divīzijas vēsturē, kura karjeras laikā guvusi 3000 punktus.

Dienu iepriekš cita “Big East” konferences komanda “Notre Dame” Deitonas reģiona finālā ar rezultātu 73:59 sakāva favorīti, astoņkārtējo NCAA čempioni “Tennessee Lady Vols”, tādējādi izjaucot Konektikutas – Tenesī pusfinālu. Pēdējos piecpadsmit gados tieši divu minēto programmu cīņa izraisīja lielāko interesi.

Spokenas reģiona finālā ar pirmo numuru izliktā “Stanford Cardinals” komanda apspēlēja vairāku sensāciju autori “Gonzaga” ar rezultātu 83:60. Decembra beigās kalifornietes pārtrauca “UConn Huskies” 90 uzvaru sēriju.

NCAA pirmās divīzijas čempionāts 2011, Elite Eight, Sievietes

ReģionsKomandasRezultāts
Philadelphia#1 Connecticut (36-1) - #2 Duke75:40
Dayton#1 Tennessee - #2 Notre Dame (30-7)59:73
Spokane#1 Stanford (33-2) - #11 Gonzaga83:60
Dallas#1 Baylor - #2 Texas A&M (31-5)46:58

"Četru Fināls" 3. un 5. aprīlī notiks "Conseco Fieldhouse" arēnā Indianapolisā, Indiānā.

Izmantotie resursi:
NCAA.com – The Official Website of NCAA...

  +1 [+] [-]

, 2011-03-30 14:24, pirms 13 gadiem
Grūti tam noticēt..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-03-30 14:53, pirms 13 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Kžiževskis tik izcils treners, bet nevarēja savējos nomotivēt uz vēl vienu uzvaru, lai kaut vai tiktu līdz finālstadijai.
Tomēr redz viņam arī ir problēmas, ne tikai mūsu treneriem.
Tad jau Bils Selfs ar to nevarēja jo Kansas uzreiz pēc Djūkas izkrišanas bija galvenie favorīti.
Jebkurā gadījumā Underdog viens ir final four,Butler sniegumu nebrīnos jo prom aizgāja tikai Hejvords bet Meks,Noreds pielika savā spēlē.Man gribētos lai uzvar Volkera stūrētā Ukona pa godu Kalhounam kurš cīnās ar audzēju.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja