Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Mārtiņš Gulbis: "Ļoti neapmierina situācija, kādā nonāca Vanesa"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Mārtiņš Gulbis: "Ļoti neapmierina situācija, kādā nonāca Vanesa"
Kaira Lamberte un Justina Miknaite 2024. gada 29. martā. Foto: Kuba Skovron

"Mums ir vēl deviņas spēlētājas. Nekas pārdabisks nav noticis. Iesim un gatavosimies – darīsim visu, lai uzvarētu," pēc uzvaras "BioSil" Sieviešu Baltijas basketbola līgas pusfinālā teica "TTT Rīga" galvenais treneris Mārtiņš Gulbis.

Rīdzinieces piektdien Palangā apspēlēja Lietuvas čempioni “Kibirkštis” ar 72:62 un piekto reizi pēc kārtas sasniedza Baltijas līgas finālu. Panākumu apēnoja aizsardžu savainojumi – Kairai Lambertei spēle beidzās 15., bet Vanesai Jasai – 38. minūtē.

Eiropas jaunatnes vicečempione savainojumu guva metiena izpildes brīdī. Viļņas kluba spēlētāja paskrēja Jasai apakšā un TTT spēlētāja piedzīvoja sāpīgu piezemēšanos. Pēc spēles Vanesa aizlēca uz autobusu pašas spēkiem, bet Lamberti pavadīja Ieva Pulvere.

“Spēles laikā mēdz gadīties dažādas lietas, taču situācija, kādā nonāca Vanesa, mani ļoti neapmierina. Lietuvieši dara visu, lai uzvarētu, taču, ja metiena laikā agresīvi skrien virsū spēlētājai... Tas droši vien nebija speciāli, bet tiesnešiem jāreaģē, lai laukumā tā nevarētu darīt.”

Pagaidām nav zināms, vai kāda no savainotajām spēlētājām sestdien varēs atgriezties laukumā. Situāciju sarežģī tas, ka savainojumus guvušas basketbolistes, kuras daudz spēlē ar bumbu. “Tā nedrīkst būt. Visu gadu gatavojamies, bet pusfinālā paliekam bez spēlētājām.”

Sestdien būs jāspēlē pret vienu no Klaipēdas komandām – Rūtas Stiprās pārstāvēto “Neptūnas”, vai Elizabetes Bulānes, Līnas Locenieces un Līvas Liniņas pārstāvēto LCC. “Mums ir vēl deviņas spēlētājas. Nekas pārdabisks nav noticis. Iesim un gatavosimies – darīsim visu, lai uzvarētu.”

Pusfinālā rīdzinieces devās laukumā pēc 16 dienu pauzes, kamēr “Kibirkštis” šajā laikā aizvadīja četras spēles. “Sākumā bijām pasīvi – vairāk skatījāmies, nekā spēlējām basketbolu. Skatoties plašāk, jārēķinās ar dažādām situācijām un jābūt gataviem turpināt cīņu arī nelabvēlīgos apstākļos.”

     [+] [-]

, 2024-03-30 07:51, pirms mēneša
Neko pārdabisku un rupju es gan tur nesaskatīju, tādas epizodes spēlē ir desmitiem. Vienkārši neveiksmīga situācija...