Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Latvijas čempione divās spēlēs samet 53 punktus, tomēr netiek Eiropas kausa finālā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Latvijas čempione divās spēlēs samet 53 punktus, tomēr netiek Eiropas kausa finālā
Austrāliete Samanta Vitkomba un "Lattes Montpellier": pirmais Eiropas kausa fināls. Foto: FIBA Europe

Ceturtdien, 28. martā, beidzās Eiropas kausa pusfināli basketbolā sievietēm. Cīņu par prestižo balvu turpina Orenburgas "Nadežda" un "Lattes Montpellier" klubi, kuri divu spēļu summā pārspēja attiecīgi "Famila Schio" un "Uni Girona" vienības.

Pusfināliem kvalificējās divi Eirolīgas klubi no A grupas – Orenburgas “Nadežda” no Krievijas un “Famila Schio” no Itālijas. B grupas vienības “Carolo Basket” un Salamankas “Avenida” izstājās ceturtdaļfinālā, atzīstot attiecīgi Monpeljē un Orenburgas komandu pārākumu.

“Nadežda” turpināja citu Eirolīgas komandu izslēgšanu, pusfinālā gan izbraukumā (67:61), gan mājās (67:62) pārspējot Itālijas čempiones “Famila Schio”. Spāņu trenera Viktora Lapenjas trenētā komanda divu spēļu summā guva virsroku ar 134:123.

Otrajā pārī iniciatīvu uzņēmās pazīstamais Francijas klubs “Lattes Montpellier”. Pirmajā spēlē viesos “antilopes” pēc 30 nospēlētām minūtēm izrāvās vadībā ar 57:39, taču Žironas basketbolistes ceturtajā ceturtdaļā atspēlēja lielāko daļu starpības – 69:66.

Katalāņu kluba rindās pirmo vijoli spēlēja amerikāņu uzbrucēja Kīša Hemptone (Keisha Hampton). Pirms sešām sezonām, 2013. gada pavasarī viņa kļuva par Latvijas čempioni SK “Cēsis” sastāvā, bet pirmajā pusfināla spēlē izcēlās ar 32 punktiem (2p 6/13, 3p 4/6, 1p 8/9).

Atbildes cīņā 28. martā Hemptone sameta vēl 21 punktu, taču “Uni Girona” ar to bija par maz. Monpeljē basketbolistes jau pirmajā puslaikā realizēja 10 no 13 tālmetieniem, puslaikā izraujoties vadībā ar 55:30. Visā spēlē Francijas klubs bija pārāks ar 98:69, divu spēļu summā ar 167:135.

Visas 10 pieteiktās Monpeljē spēlētājas guva vismaz četrus punktus, turklāt piecas basketbolistes – Ornella Bankole, Endene Mijē, Teilore Vurca, Ana Daboviča un Samanta Vitkomba – izcēlās ar vismaz 13 punktiem. Kristena Mena nebija komandas pieteikumā.

Gan Orenburga, gan Monpeljē Eiropas kausa finālā spēlēs pirmo reizi. Jāpiebilst, ka “Nadežda” iepriekš spēlējusi Eirolīgas finālā.

     [+] [-]

, 2019-03-29 00:28, pirms 5 gadiem
Kristena Mena nebija komandas pieteikumā - KĀDA VELNA PĒC, LAI VIŅA TUR BŪTU???