Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Korstina apsver Krievijas pamešanu

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Korstina apsver Krievijas pamešanu
Ilona Korstina
Foto: www.fibaeurope.com

"Palikusi pēdējā iespēja reabilitēties – apspēlēt Maskavas „Dinamo”, izcīnīt trešo vietu Krievijas čempionātā un ceļazīmi uz Eirolīgu," ar sezonu nav apmierināta basketboliste, Maskavas CSKA kapteine Ilona Korstina, kura, iespējams, nākamo sezonu sagaidīs ārzemju klubā.

2008. gada novembrī CSKA pasludināja bankrotu un spēlētājas devās jaunu darbavietu meklējumos. Pēc dažām dienām atradās jauns sponsors, bet Maskavas klubam vairs neizdevās atgriezties uz uzvaru takas. „Bez tituliem”, tāds virsraksts ievietots kluba mājas lapā, atgādinot, ka šogad nevienā turnīrā nav izdevies iekļūt finālā un cīnīties par zeltu. Arī finansējums komandai sarucis un tas atspoguļojas Korstinas jaunākajā blogā.

„Līgums ar CSKA tuvojas beigām, bet neesmu vēl izlēmusi, kurā klubā spēlēšu nākamajā sezonā,” raksta CSKA aizsardze. „Nestabila situācija sportā krīzes laikā ietekmē basketbola klubu budžetus.”

Sanktpēterburgas basketboliste, Marijas Stepanovas un Svetlanas Abrosimovas kolēģe jauniešu komandās, klubos un Krievijas izlasēs, gadsimtu mijā spēlēja Francijas stiprākajā klubā "Bourges basket", vairākkārt uzvarēja Eirolīgā un 2006. gadā tika izvēlēta par Eiropas sieviešu basketbola seju. Atvaļinājumus Korstina joprojām pavada Francijā.

„Daudziem spēlētājiem Krievijas komandās algas aizkavē vairākus mēnešus, vairāki klubi zaudējuši ģenerālsponsorus, meklē jaunus un nevar ieviest skaidrību par nākamo sezonu.”

„Basketbolam un Krievijas sportam kopumā pienācis grūts laiks. Tajā pašā laikā ārzemes krīzi gandrīz nejūt. Sportistu algas Eiropā, lai arī mazākas nekā Krievijā, ir stabilākas. Eiropas klubu budžeti palikuši apmēram tādi paši, kā iepriekšējos gados,” uzsver Korstina. Turpretī Krievijā pēc fantastiska klubu resursu apjoma palielinājuma pēdējos 5-7 gados, šoziem tie strauji krituši lejup.

„Varbūt pienāk brīdis, kā pirms desmit gadiem, kad izdevīgāk un drošāk spēlēt Eiropā?” ierakstu ar retorisku jautājumu noslēdz Korstina.

Vasarā Ilona Korstina Krievijas valstsvienības sastāvā Valmierā un Rīgā mēģinās aizstāvēt 2007. gada Eiropas čempiones titulu. Apakšgrupas spēlēs Krievija Vidzemes Olimpiskajā centrā Valmierā sacentīsies ar Turciju, Lietuvu un Serbiju. Biļetes basket.lv

Izmantotie resursi:
sports.ru

     [+] [-]

, 2009-04-23 13:26, pirms 15 gadiem
normāla beibe...

  +1 [+] [-]

, 2009-04-23 13:38, pirms 15 gadiem
"Atvaļinājumus Korstina joprojām pavada Francijā"

Tas tāpēc, ka ka viņai čalis ir francūzis.

  +2 [+] [-]

, 2009-04-23 15:55, pirms 15 gadiem
Lai nāk uz TTT. Baigi smuka