Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

‘’Latvijas Universitātes’’ dāmas neapstājas – uzveikta tiek arī DU komanda

‘’Latvijas Universitātes’’ dāmas neapstājas – uzveikta tiek arī DU komanda
Laura Puriņa uzbrukumā (Foto: Renārs Buivids)

Sestdien savu 18. LSBL spēli aizvadīja ‘’Latvijas Universitātes’’ (LU) sieviešu basketbola komanda, kas, uzņemot ‘’Daugavpils Universitāti’’ (DU), svinēja uzvaru ar 74-64. Atgādinām, ka šī mūsu dāmām ir jau otrā uzvara pēc kārtas, pirms kā otrdien izbraukumā pārspētas tika arī ‘’TTT/Juniores’’.

Spēle iesākās ar ļoti ātriem uzbrukumiem, kur kā pirmajām punktu bagāžu atvērt izdevās LU, kad ar 3 punktu metienu atzīmējās Lība Paula Berga. Tam gan sekoja arī DU atbilde, 2 punktus atgūstot Olgai Kazakevičai. Kopumā ‘’Latvijas Universitātes’’ dāmas aizvadīja ātru spēli, kam kā pamatojums bija ātra pārvietošanās pēc katras izcīnītās atlecošās bumbas, pārķertās piespēles un pat ielaistajiem punktiem. Acīm redzot, šāda taktika nesa rezultātu, uz ko pretinieces nebija gatavojušās. Rezultāta starpība auga ar katru spēlēto minūti, līdz puslaikam sasniedzot pat + 18 punktu pārsvaru, 38-20.

Otro spēles puslaiku LU turpināja tādā pašā tempā, taču šoreiz metienu precizitātes pasliktināšanās dēļ, kā arī ‘’Daugavpils Universitātes’’ veiksmīgi noslēgto uzbrukumu rezultātā, DU izdevās spēli apgriezt par 180 grādiem, ātrā tempā spējot sadeldēt rezultāta starpību. LU meiteņu nervozitāti un apjukumu daugavpilietes turpināja izmantot veiksmīgi, pat spēdamas izvirzīties vadībā. Neskatoties uz to, acīm manāmi LU meitenes juta, ka ātrs basketbols ir viņu priekšrocība, kā rezultātā pēdējā ceturtdaļā netika nolaistas rokas un izcīnīta uzvara ar 74-64, kurš šīs nedēļas laikā bija jau otrais triumfs pēc kārtas.

‘’Latvijas Universitātes’’ rindās rezultatīvāko sniegumu demonstrēja Laura Puriņa un Lība Paula Berga, kuru kontā pa 17 punktiem.

Pēc spēles komentārus lūdzām ‘’Latvijas Universitātes’’ sieviešu komandas galvenajam trenerim Rūdolfam Rozītim un spēlētājai Laurai Puriņai.

Rūdolfs Rozītis: ‘’Pēc zaudējumā Cēsu komandai mainījām treniņu procesu un pievērsām uzmanību ātrajiem uzbrukumiem. Jāsaka, ka tas nesa rezultātu ātrāk nekā bija cerēts. Šoreiz uzdevums bija spēlēt ātru, agresīvu basketbolu, meklējot vieglos punktus.
Īpaši negatavojāmies pretiniekiem, jo svarīgi ir sagatavoties pašiem, nevis koncentrēties uz pretinieku sniegumu.
Trešā ceturtdaļa sanāca tāda kāda tā sanāca, jo mēs esam jauna komanda un lielai daļai spēlētāju vēl daudz jāmācās, kā spēlēt pie liela pārsvara, kā just spēles epizodes, ko labāk darīt, ko nē. Protams, tas nav attaisnojums, bet mēs taču uzvarējām, tādēļ 3.ceturtdaļa paliek uz trenera sirdsapziņas.
Uzvarējām Daugavpils komandu, jo lieliski izmantojām savus trumpjus. Mēs esam īsākā komanda līgā, bet noteikti viena no ātrākajām, tādēļ skrējām un likām pretiniekam skriet mums līdz. Mēs bijām ātrāki! Un, protams, savu lomu ieņem arī lielais atbalsts no tribīnēm, kas pēdējās spēlēs stipri pieaudzis.’’

Laura Puriņa: ‘’Pirmais puslaiks izdevās tik veiksmīgs, galvenokārt, tāpēc, ka spēlējām ātru spēli un lielāko daļu punktus guvām ātros uzbrukumos, patīkami, ka pieļāvām tikai vienu kļūdu.
Konkrētajai spēlei īpaši negatavojāmies, bet zinājām, ka DU komandai patīk segt zonas aizsardzību. 3.ceturdaļu iesākām neveiksmīgi, jo vairāki metieni neiekrita, kā rezultātā tika pieļautas nevajadzīgas kļūdas, savukārt pretinieces sāka realizēt savu stirpo pusi - trīspunktu metienus.

Komandā valda ļoti pozitīva gaisotne, līdz ar 2 uzvarām esam kļuvušas pārliecinātākas par to, ka esam tāda pati komanda, kā tās, kas atrodas tabulas augšējā pusē. Nedomājam apstāties un sen gaidītās uzvaras noteikti būs pietiekama motivācija nākamajām spēlēm.’’

Nākošo spēli LU dāmas aizvadīs 28.janvārī, kad Diagnostikas centra zālē (Grebenščikova ielā 1) uzņems ‘’Liepājas’’ komandu. Spēles sākums plkst. 18:30.
LSBL, 21.janvāris

‘’Latvijas Universitāte’’ – ‘’Daugavpils Universitāte’’ 74-64 (19-13,19-7,7-31,29-13)

‘’Latvijas Universitāte’’: Puriņa 17, L.Berga 17, Vorma 14, Bērziņa 10, Strupoviča 8, Putniņa 4, Grundmane 2, S.Berga 2, Pagrode, Karstā.

‘’Daugavpils Universitāte’’: Egle 23, Baltace 14, Lakomko 12, Kazakeviča 10, Jevsejeva 5, Savicka, Pimanova, Jevsejeva, Semjonova, Grigorjeva.

Vairāk informāciju un aktualitātes par BK ''Latvijas Universitāte'' meklē šeit.

Informāciju sagatavoja: Kārlis Dārznieks, BK LU