Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

"Mēs vairs neesam Kanzasā"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

"Mēs vairs neesam Kanzasā"
Aiša Sazerlenda kopā ar Baibu Eglīti, Ievu Krastiņu un Rūtu Veideri
Foto: Romualds Vambuts

"Mēs esam samērā gara komanda un esam ātras. Ja skrienam, radām labas iespējas," par pirmajiem iespaidiem, trenējoties jaunajā komandā, stāsta basketbola kluba "TTT Rīga" jaunpienācēja Aiša Sazerlenda (Aishah Sutherland).

Starpsezonā lielākās izmaiņas notikušas TTT priekšējā līnijā, kur Zentu Meļņiku un Kristenu Menu nomainījušas Ģiedre Paugaite un Aiša Sazerlenda. Pēdējā, tāpat kā Mena, nāk no saulainās Kalifornijas, bet augstskolas gados pārstāvēja “Kansas Jayhawks” vienību (2008-2012) un spēlēja jaudīgajā “Big 12” konferencē. Sazerlenda pēdējā gadā universitātē sasniedza NCAA čempionāta “Sweet 16” kārtu, vidēji gūstot 13,9 punktus un izcīnot 8,9 atlēkušās bumbas.

Pāreja uz Eiropu un pierašana pie cita dzīves veida nebija vienkārša, taču profesionālās karjeras piekto sezonu Sazerlenda sagaida optimistiskā noskaņojumā. “Tagad ir vieglāk spēlēt ārzemēs nekā pirmajā gadā. Zinu, ko sagaidīt. Man patīk spēlēt jaunās vietās, iegūt jaunu pieredzi. Ja kļūst pārāk komfortabli, ir labi pamainīt vietu, tāpēc neiebilstu nokļūt jaunā komandā.”

Spēlētāja ir priecīga par pirmo pieredzi Rīgā. “Darbs ir ļoti labi un profesionāli noorganizēts. Visi ir pretīmnākoši. Visas meitenes ir jaukas un palīdz. Viņas rūpējas par mani, lai varētu justies labi. Man patīk arī Olimpiskais sporta centrs.”

Aigara Neripa un Jāņa Nešpora trenētā komanda piektdien, 23. septembrī, sāks jauno sezonu, Austrumeiropas sieviešu basketbola līgā tiekoties ar divkārtējām Baltkrievijas čempionēm “Tsmoki Minsk”. Nedēļas nogalē rīdzinieces “Elektrum” Olimpiskajā centrā gaida tikšanās arī ar Polijas kausa ieguvējām “AZS UMCS Lublin” un Ukrainas klubu “Avangard Kiev”.

TTT spēlēs arī Eiropas kausa izcīņā un Latvijas-Igaunijas līgā. Aiša ir spēlējusi pret dažām pretinieču komandām, bet lielāko daļu konkurentu iepazīs pirmo reizi. “Nezinu, ko gaidīt, taču pašas būsim labas. Mēs esam samērā gara komanda, esam ātras. Ja skrienam, radām labas iespējas.”

Sazerlenda uzskata, ka viņas galvenās priekšrocības ir cīņa groza apakšā. “Man patīk cīnīties par bumbu. Ja aizsargiem neizdodas metieni, cenšos atkārtoti tikt pie bumbas. Varu nosegt un atbloķēt pretspēlētājas, palīdzēt partnerēm nokļūt pie brīviem metieniem. Esmu komandas spēles piekritēja.”

Aiša spēlējusi arī vasarā. “Daļu vasaras pavadīju, spēlējot turnīrā Ņujorkā. Tas bija līdzīgs notikums slavenajai Drū līgai (Drew league – 1973. gadā izveidota līga, kurā vasarās mēdz spēlēt profesionāļi, kuri dzīvo vai trenējas Losandželosā, tajā spēlējuši Kobe Braients, Lebrons Džeimss, Kevins Durents un Pols Džordžs). Pārējā laikā atpūtos un biju mājās Kalifornijā kopā ar ģimeni. Trenējos un uzturēju sevi formā, lai labāk sagatavotos sezonai.”

EEWBL komandas

A grupa: TTT Rīga, Tsmoki Minsk, Kibirkštis Vilnius, AZS UMCS Lublin, Avangard Kiev, Good Angels Košice.
B grupa: Basket 90 Gdynia, Astana Tigers, Horizont Minsk region, Vega 1/Liepāja, Istanbul University, Dynamo Moscow.

Izspēles kārtība
Regulārajā sezonā katrai komandai paredzētas astoņas spēles – piecas pret savas grupas vienībām un trīs pret kaimiņu grupas komandām. Spēles notiks trīs sabraukumos. Astoņas spēcīgākās komandas kvalificēsies “Astoņu finālam”, kas 2017. gada 30. martā – 2. aprīlī notiks Slovākijas pilsētā Košicē.

Kalendārs

Piektdiena, 23. septembris
13:30 Horizont Minsk – Dynamo Moscow (49.vsk.)
14:00 Avangard Kiev – Good Angels (OSC)
15:45 Vega 1/Liepāja – Basket 90 Gdynia (49.vsk.)
16:15 Kibirkštis Vilnius – AZS UMCS Lublin (OSC)
18:00 EEWBL otrās sezonas atklāšanas ceremonija (OSC)
19:30 Tsmoki Minsk – TTT Rīga (OSC)
20:00 Istanbul University – Astana Tigers (49. vsk.)

Sestdiena, 24. septembris
13:00 Basket 90 Gdynia – Horizont Minsk (49. vsk.)
14:00 Kibirkštis Vilnius – Avangard Kiev (OSC)
15:15 Astana Tigers – Vega 1/Liepāja (49. vsk.)
16:15 Good Angels – Tsmoki Minsk (OSC)
17:30 Dynamo Moscow – Istanbul University (49. vsk.)
18:30 TTT Rīga – AZS UMCS Lublin (OSC)

Svētdiena, 25. septembris
12:00 Vega 1/Liepāja – Horizont Minsk (49. vsk.)
12:00 Good Angels – Kibirkštis Vilnius (OSC)
14:15 AZS UMCS Lublin – Tsmoki Minsk (OSC)
14:15 Dynamo Moscow – Astana Tigers (49. vsk.)
16:30 Avangard Kiev – TTT Rīga (OSC)
16:30 Istanbul University – Basket 90 Gdynia (49. vsk.)

Tiešraides
YouTube https://www.youtube.com/channel/UCv...
Live TV LIVE TV | EEWBL

     [+] [-]

, 2016-09-23 09:50, pirms 8 gadiem
Saderlenda nevis Sazerlenda, bet tas tā.