Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Rūta Stiprā izvēlas spēlēt Liepājā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Rūta Stiprā izvēlas spēlēt Liepājā
Rūta Stiprā un LBS prezidents Raimonds Vējonis 2020. gada 1. martā. Foto: WBBL.eu

Rūta Stiprā (agrāk Veidere) turpinās pārstāvēt Latvijas vicečempioni "Liepāja/LSSS", ziņo klubs. Spēka uzbrucēja pārstāv Vēju pilsētu no 2019. gada vasaras un martā palīdzēja komandai izcīnīt pirmo medaļu "Douglas" Baltijas basketbola līgā.

Sieviešu basketbola valstsvienības kandidāte aizvadītajā sezonā piedalījās divos turnīros. Latvijas, Igaunijas un Lietuvas līgā Stiprā vidēji guva 13,4 punktus un izcīnīja 7,0 atlēkušās bumbas, abos rādītājos iekļūstot 15 labāko spēlētāju vidū. Lietderības koeficents 16,4 deva vietu “Top 10”.

Startu Eiropas Sieviešu basketbola līgā ietekmēja slimības un savainojumi. Stiprā piecās spēlēs atzīmējās ar 12,6 punktiem un 5,0 izcīnītām bumbām zem groziem, kā arī labāko lietderības koeficientu komandā 13,6.

Rūta Stiprā: “Pagājušo sezonu noslēdzot, radās nepadarīta darba sajūta, tādēļ ir patiess prieks atgriezties Liepājas komandas sastāvā. Trenējoties un spēlējot pie trenera Kaspara Mājenieka, ieguvu ļoti daudz – atguvu pārliecību par sevi kā spēlētāju, pilnveidoju dribla un metiena kvalitāti. Nevaru sagaidīt jauno sezonu, kad varēsim turpināt iesākto darbu un iet uz jaunām, lieliskām uzvarām!”

Kaspars Mājenieks: “Rūta pagājušās sezonas otrajā daļā sāka rādīt ļoti labu sniegumu un bija mūsu galvenais balsts zem groziem gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Rūta jebkurā spēlē neatkarīgi no rezultāta atdeva sevi visu un es to ļoti augsti vērtēju. Nākamajā sezonā Rūta pretiniekiem būs bīstama ne tikai no soda laukuma, bet arī no tālmetienu līnijas, jo viņa spēj tos iemest un es gaidu, ka viņa to darīs katru spēli regulāri”.

Spēlētāja karjeras sākumā aizvadīja sešas sezonas “TTT Rīga” sastāvā (2012-2018). Sekoja spēku izmēģināšana ārzemēs – Beļģijas klubā “Spirou Charleroi Ladies”. Šarleruā komanda kvalificējās izslēgšanas spēlēm, bet Stiprā vidēji 28,7 minūtēs guva 8,5 punktus un izcīnīja 5,2 atlēkušās bumbas, kā arī nopelnīja otro labāko lietderības koeficientu.

Trešdien, 22. jūlijā, klubs paziņoja, ka komandā turpinās spēlēt arī Latvijas 3x3 izlases dalībniece Kristīna Petermane.

Izmantotie resursi:
https://www.liepajasbasketbols.lv/2...
Rūta Veidere: "Beļģijā ieraudzīju arī...