Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

NCAA noslēdz 14 gadu, 10,8 miljardu$ līgumu ar "CBS Sports" un "Turner"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

NCAA noslēdz 14 gadu, 10,8 miljardu$ līgumu ar "CBS Sports" un "Turner"
Uzbrucējs Oto Ošenieks no 2010. gada rudens studēs un spēlēs "University of Minnesota" komandā, kura pēdējos divos gados spēlējusi Nacionālajā čempionātā
Foto no Oto Ošenieka privātā arhīva

Nacionālā studentu sporta asociācija NCAA ceturtdien noslēdza 10,8 miljardus ASV dolāru vērtu līgumu ar telekomunikāciju milžiem "CBS Sports" un "Turner Broadcasting System, Inc.", pārdodot pirmās divīzijas vīriešu basketbola čempionāta televīzijas, interneta un bezvadu pārraides tiesības līdz 2024. gadam. Arī turpmāk spēles būs skatāmas ESPN tīklā.

Sākot no 2011. gada, visas nacionālā čempionāta spēles tiešraidē tiks pārraidītas četros nacionālajos tīklos – CBS, TBS, TNT un truTV. Tādas iespējas sekot līdzi „Marta trakumam” būs pirmo reizi turnīra 73 gadu vēsturē (pirmais čempionāts notika 1939. gada pavasarī). CBS un „Turner” uz pusēm sadalīs reģionālo pusfinālu spēles. Reģionālos finālus un „Četru Finālu” pārraidīs CBS. Sākot no 2016. gada, reģionālie fināli tiks sadalīti starp CBS un „Turner”.

Papildus, „CBS Sports” un „Turner Broadcasting” saņems licenci dalībai NCAA korporatīvā mārketinga programmā. Tāpat kā pašreizējā līgumā, 96 procenti jaunā līguma radīto ienākumu tiks izmantoti studējošo sportistu atbalstam, novirzot tos augstskolu basketbola programmām, servisa dienestiem, vai NCAA konferencēm un skolām. Vienošanās apliecina, ka studējošie sportisti tiks atbalstīti ar pieeju fondiem personīgām un izglītības vajadzībām visās trīs NCAA divīzijās, kā arī stipendijām pirmās un otrās divīzijas studentiem. Vidēji gadā NCAA saņems $740 000 000. Īpaša komiteja Hārvija Perlmena (Harvey Perlmen) vadībā veiks izpēti un sniegs ieteikumus Pirmās divīzijas direktoru padomei.

Trešdien NCAA pirmās divīzijas vīriešu basketbola komiteja vienprātīgi atbalstīja ieteikumu Pirmās divīzijas direktoru padomei palielināt čempionāta dalībnieku skaitu no 65 līdz 68 komandām. Ieteikumu izskatīs 29. aprīlī.

Šogad NCAA pirmās divīzijas čempionāta TV auditorija palielinājās par 31%, sasniedzot 14.2/23 reitingu, kas ir labākais rādītājs piecu gadu laikā. Sākot no 2011. gada, „NCAA March Madness on Demand®” spēļu video tiešraižu pleijeris turpinās būt pieejams NCAA.com un CBSSports.com mājas lapās. Saturs tiks veidots uz dažādām „Turner” un „Time Warner” informācijas platformām.

„Mūsdienu ekonomiskie izaicinājumi ir jūtami studentu pilsētās visā valstī,” teica NCAA pagaidu prezidents Džims Išs. „Ienākumi no vienošanās nefokusējas uz šo brīdi, tā drīzāk rada drošību ilgtermiņā. Atbalstām studējošos sportistus, lai viņi gūtu panākumus studijās un dzīvē.”

Latvijā NCAA čempionātam iespējams sekot "ESPN America" un citos kanālos. NCAA trīs divīzijās 23 sporta veidos sacenšas 400 tūkstoši jauno sportistu. Lielākā daļa no viņiem pēc studiju beigām kļūst par profesionāļiem citās nozarēs. Populārākie NCAA čempionāti notiek amerikāņu futbolā un basketbolā. NCAA pirmās divīzijas vīriešu un sieviešu basketbola čempionāti risinās marta otrajā pusē un aprīļa pirmajās dienās, nacionālos čempionus noskaidrojot attiecīgi aprīļa pirmajā pirmdienā un otrdienā.

Izmantotie resursi:
NCAA preses relīze

  -1 [+] [-]

, 2010-04-22 20:42, pirms 14 gadiem
Iespaidīgs līgums! Translāciju smagsvari!
(kas tās par pielaikošanas kabīnēm foto fonā? )

  -3 [+] [-]

, 2010-04-22 20:48, pirms 14 gadiem
bik pa lielu tie cipari ... nevaru iebraukt... kaut kadi gaismas gadi...

  +1 [+] [-]

, 2010-04-22 20:50, pirms 14 gadiem
CBS Sports var būt droši, ka rādīs arī jaunos talantus, kuri šodien vēl nemaz nemācās skolā...

  +4 [+] [-]

, 2010-04-22 20:50, pirms 14 gadiem
psc.. Latvijai visai kopā nav tik daudz naudas..

     [+] [-]

, 2010-04-22 21:14, pirms 14 gadiem
KAS PAR NAUDIŅU!!!!

  -1 [+] [-]

, 2010-04-22 21:17, pirms 14 gadiem
timoty rakstīja: bik pa lielu tie cipari ... nevaru iebraukt... kaut kadi gaismas gadi...
nu nevajag ludzu likt minusus par to, ka nevaru aptvert 10 miljardus ...vai ari kadam te ta ir ikdieniska nauda?...

  +3 [+] [-]

, 2010-04-22 21:22, pirms 14 gadiem
Un šie skaitļi ir jāliek tādā kontekstā, ka paši NCAA spēlētāji neko no tā visa nesaņem (nedrīkst saņemt vispār).

     [+] [-]

, 2010-04-22 22:17, pirms 14 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Un šie skaitļi ir jāliek tādā kontekstā, ka paši NCAA spēlētāji neko no tā visa nesaņem (nedrīkst saņemt vispār).
Tad sanāk, ka kāda halle no zelta jāuzbliež, lai kaut kādā veidā iztērētu to naudu

  -1 [+] [-]

, 2010-04-22 23:07, pirms 14 gadiem
Interesanti kā ir īstenībā, un vai tiešām vadošie spēlētāji nesaņem papildus kaut kādas naudiņas, jo naudas summas apgrozās iespaidīgas. Īpaši basketbolā un amerikāņu futbolā koledžās. Arēnas pilnas, tv translācijas, likmes pieņem toto... spēlētāji dara to par ēdienreizēm, naktsmītni, inventāru un apmaksātu izglītību...

     [+] [-]

, 2010-04-23 08:55, pirms 14 gadiem
Ingus Ozoliņš rakstīja: Interesanti kā ir īstenībā, un vai tiešām vadošie spēlētāji nesaņem papildus kaut kādas naudiņas, jo naudas summas apgrozās iespaidīgas. Īpaši basketbolā un amerikāņu futbolā koledžās. Arēnas pilnas, tv translācijas, likmes pieņem toto... spēlētāji dara to par ēdienreizēm, naktsmītni, inventāru un apmaksātu izglītību...
Kā ir īstenībā, to neuzzināsim, laikam, nekad, taču O.Dž. Mejo, R.Buša gadījumi USC koledžā ļauj domāt, ka nemaz tādi "spēlēšu par ēdienu" nav.

     [+] [-]

, 2010-04-23 22:24, pirms 14 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Kā ir īstenībā, to neuzzināsim, laikam, nekad, taču O.Dž. Mejo, R.Buša gadījumi USC koledžā ļauj domāt, ka nemaz tādi "spēlēšu par ēdienu" nav.
Ņemot vērā, ka parādas šāda veida skandāli, tad nav dūmu bez uguns, bet jebkurā gadījumā, tad ir baigi labā "shēma", ka gadiem sviestmaizei ir virsū desa par kuru nevar neko pieradīt. Desa protams tiek aizstata ar mašīnām, naudu un citiem labumiem