Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Ceļš uz "Final 4": Baško, "Wisla" un parastie aizdomās turamie

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Ceļš uz "Final 4": Baško, "Wisla" un parastie aizdomās turamie
Gunta Baško, Karlīne Nīmane
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze", f64

Jekaterinburgā, Stambulā, Valensijā un Salamankā otrdien notiks FIBA Eirolīgas ceturtdaļfinālu pirmās spēles basketbolā sievietēm. Sērijās līdz divām uzvarām par savu vietu "Četru Finālā" sacentīsies Guntas Baško, Anetes Jēkabsones-Žogotas un Gundara Vētras pārstāvētie klubi.

Ceturtdaļfināli sērijā līdz divām uzvarām startē 22. februārī ar spēlēm augstāk izlikto komandu laukumos. Atbildes spēles notiks 25. februārī un, ja nepieciešams, 2. martā. "Četru Fināls" notiks 8. un 10. aprīlī.

"Fenerbahce" un Maskavas apgabala "Spartak" pirmo spēli trešdien plkst. 18:00 pēc Latvijas laika varēs vērot EuroSport 2 ierakstā, bet šovakar spēlei varēs sekot fbtvonline.com un FIBA Europe teksta tiešraidē.

EuroLeague Women 2011 ceturtdaļfināli

#Pāris#
1Fenerbahce (12-0) - Spartak (8-5)8
2Ros Casares (10-3) - Bourges Basket (9-4)7
3Halcon Avenida (10-2) - Wisla Can-Pack (9-3)6
4UGMK (10-2) - Cras Basket Taranto (10-3)5

2011. gada Eirolīgas sezonā jau notikušas 140 spēles, taču priekšā ir vismaz 12 – maksimums 16 – sacensības, kurās tiks noskaidrotas Vecās pasaules prestižākā klubu turnīra uzvarētājas. Labāko astoņniekā šoreiz iekļuvušas astoņas augstāk izliktās vienības. Nevienas klātbūtnei elitē nav gadījuma raksturs un tas sola intrigu katrā no sezonas atlikušajām spēlēm.

Astoņu ceturtdaļfinālistu vidū ir seši parastie aizdomās turamie - klubi, kuriem dalība Eirolīgas “play-off” cīņās ir pašsaprotama parādība. Supersešnieku veido divi Krievijas, divi Spānijas, pa vienam Turcijas un Francijas klubam.

Iepriekšējās piecās sezonās gandrīz visu krējumu nosmēlušas Maskavas apgabala “Spartak” basketbolistes – viņu rēķinā ir četri Eirolīgas tituli pēc kārtas, bet 2006. gada sezonā komanda uzvarēja FIBA Eiropas kausa izcīņā. UGMK ceturtdaļfinālā spēlē ceturto gadu pēc kārtas un mēģinās ceturto reizi pēc kārtas iekļūt “Final Four”.

Piekto gadu pēc kārtas labāko astoņniekā ir Spānijas čempiones Valensijas “Ros Casares”, bet viņu sīvākās konkurentes Salamankas “Halcon Avenida” otro “play-off” fāzi sasniegušas trešo reizi trīs gadu laikā. Piekto reizi piecos gados ceturtdaļfinālā spēlēs Stambulas “Fenerbahce”. Visbeidzot, pēc gada pārtraukuma, sev ierastajā turnīra posmā atgriezies Francijas superklubs “Bourges Basket”.

Salīdzinājumā ar sešiem grandiem mazāka pieredze Eirolīgas astoņniekā ir Guntas Baško pārstāvētajam Krakovas klubam “Wisla Can-Pack” un Itālijas čempionēm “Cras Basket Taranto”, taču arī šīs komandas nevar dēvēt par jaunpienācējām. Krakovietes pērn sarūpēja lielāko pārsteigumu turnīra, no “wild-card” izejas pozīcijām nokļūstot līdz “Četru Finālam”, bet Dienviditālijas klubs trešo gadu dominē nacionālajā čempionātā un katru sezonu kāpj soli augstāk Eiropas rangā.

16:00 #4 UGMK (10-2) - #5 Cras Basket Taranto (10-3)

UGMK izmaiņas: PROM – Volkova, Voutersa, Lenghorna. KLĀT – Pārkere, Žirkova. Savainojuma dēļ pēdējās spēlēs nav piedalījusies Nolana, slimojusi Žirkova.
Taranto izmaiņas: PROM – Smita (Tarbes). KLĀT – Sofija Janga.

Gundara Vētras pārstāvētais klubs regulārās sezonas beigās piedzīvoja pamatīgas izmaiņas sastāvā, plānotajai Lenghornas – Pārkeres rokādei klāt nākot neplānotajiem vispirms centra spēlētājas Voutersas, vēlāk uzbrucējas un tālmetienu speciālistes Bibžickas grūtniecības atvaļinājumiem. Rezultātā tika piedzīvots otrais zaudējums pret “Fenerbahce”, bet astotdaļfinālā Madrides “Rivas Ecopolis” sakaušanai izbraukumā bija nepieciešams pagarinājums. Pēdējās divās nedēļās komandai bijis nedaudz laika atpūtai un ar uzkrātajiem spēkiem būtu jāpietiek, lai pārspētu Itālijas čempiones.

20:00 #1 Fenerbahce (12-0) - #8 Spartak (8-5)

Fenerbahce izmaiņas: PROM – Daiana Taurasi, Penija Teilore, Anna Vajda. KLĀT – Endžela Makotrija, Anete Jēkabsone-Žogota.
Spartak izmaiņas: PROM – Lorēna Džeksone, Anete Jēkabsone-Žogota. KLĀT – Sjū Bērda, Tadža Makviljamsa.

Pirms gada toreiz trīskārtējās Eirolīgas čempiones “Spartak” ceturtdaļfinālā izsita “Fenerbahce” no tālākas cīņas. Gada laikā abās komandās notikušas grandiozas pārmaiņas un tagad duelī par favorītēm jau uzskatāmas Stambulas superkluba spēlētājas. “Fenerbahce”, līdzīgi kā pirms gada “Spartak”, uzvarējusi 12 spēlēs pēc kārtas, savukārt Piemaskavas kluba basketbolistes šosezon uzvarējušas tikai vienā no sešām izbraukuma sacensībām. Piedzīvoti zaudējumi Kauņā, Prāgā, Stambulā pret “Galatasaray”, Salamankā un Šio, vienīgo panākumu izcīnot pret Francijas čempionēm “Tarbes”. Sākumsastāvs mainījies par 80%, starta piecniekā vairs nav Taurasi, Jēkabsones-Žogotas, Makārvilas un Folsas, palikusi tikai saspēles vadītāja Bērda un galvenā trenere Pokija Četmena.

21:30 #3 Halcon Avenida (10-2) - #6 Wisla Can-Pack (9-3)

Wisla Can-Pack izmaiņas: PROM – Dženela Bērsa, kapteine Dorota Gburčika-Sikora. KLĀT – Nikola Pauela, Jeļena Ļevčanka.

Troksnis, pārpildītas zāles, kaislīga līdzjušana Salamankā un Krakovā ir garantēta visās sērijas spēlēs. Abiem klubiem ir uzticīgu līdzjutēju armijas, slavenas tradīcijas un spēcīga tagadne. Krakovas “Baltās Zvaigznes” kluba spēlētājas astotdaļfinālā no tālākas cīņas izsita Krievijas kausa finālisti Orenburgas “Nadežda”, bet Salamankā ieradušās galvenajam trenerim Hosē Ernandesam un Guntai Baško labi zināmā teritorijā. Pirms diviem gadiem abi divi kopā ar “Halcon Avenida” sasniedza Eirolīgas finālu, tagad jācīnās pretējā nometnē.

21:30 #2 Ros Casares (10-3) - #7 Bourges Basket (9-4)

Spānijas un Francijas lielklubu duelis sola fizisku pretstāvi un bezkompromisa cīņu. “Ros Casares” priekšgalā pirms divām nedēļām stājusies četrkārtējā Eirolīgas uzvarētāja Natālija Hejkova, bet viņai oponentos ir aizsardzības basketbola piekritēja, Francijas valstsvienības galvenā trenera Pjēra Vensāna vadītā Burža.

EuroLeague Women jaunākā vēsture

Vieta20062007200820092010
1GambrinusSpartakSpartakSpartakSpartak
2VBM SGAURos CasaresGambrinusHalcon AvenidaRos Casares
3USVOCSKAUGMKUGMKUGMK
4Lietuvos TelekomasBourgesBourgesMKB EuroleasingWisla Can-Pack
5Bourges BasketGambrinusCSKA MoscowRos CasaresFenerbahce
6Dynamo MoscowFenerbahceFenerbahceFenerbahceHalcon Avenida
7MiZo PecsMKB EuroleasingDynamo MoscowMiZo PecsFrisco Sika
8MKB EuroleasingTeo BasketRos CasaresBourgesGood Angels

Izmantotie resursi:
FIBA Europe

     [+] [-]

, 2011-02-22 13:21, pirms 13 gadiem
Nevarēju saprast virsrakstu, bet tad iedomājos paskatīties autoru un sapratu

     [+] [-]

, 2011-02-22 13:25, pirms 13 gadiem
voldza35 rakstīja: 20:00 #1 Fenerbahce (12-0) - #8 Spartak (8-5)

a kā tad Eurosport2 tiešraide 18.00?
Eurosport rīt spēli rādīs ierakstā

     [+] [-]

, 2011-02-22 15:14, pirms 13 gadiem
un parastie aizdomās turamie tik labi pateica