Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

ASV trenere: "Latvietes izmantoja mūsu vājās vietas aizsardzībā"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

ASV trenere: "Latvietes izmantoja mūsu vājās vietas aizsardzībā"
ASV U19 izlases galvenā trenere Sūzija Makkonela-Serio spēlē pret Latviju
Foto: USA Basketball

"Pirms došanās uz Eiropu, lai labāk sagatavotos, spēlējām pret puišiem. Viņi bija ātri un atlētiski, savukārt Itālijā spēlējam pret starptautiskām komandām, kurām ir ļoti liela pieredze," pēc pārbaudes spēles pret Latviju teica ASV U19 sieviešu basketbola izlases galvenā trenere Sūzija Makkonela-Serio.

Aināra Čukstes, Matīsa Graudiņa un Daigas Žvirbles trenētās Latvijas meitenes, lielāko daļu spēles aizvadot bez savainotās garās spēlētājas Aleksas Gulbes, 37. minūtē samazināja starpību līdz minimumam – 53:54. Amerikānietes galotnē labāk nospēlēja aizsardzībā un veica 3:10 izrāvienu, nodrošinot panākumu ar 56:64.

Māra Mote iemeta 7 no 13 metieniem no spēles, tai skaitā realizēja 5 no 6 tālmetieniem, un guva 20 punktus. Digna Strautmane 30 minūtēs guva 17 punktus, izcīnīja 12 atlēkušās bumbas un bloķēja divus metienus, bet Janeta Rozentāle astoņiem punktiem pievienoja deviņas bumbas zem groziem.

Sūzija Makkonela-Serio, ASV trenere

"Latvijas basketbolistes pabeidza izspēles. Viņas trāpīja metienus. Mēģinājām aizsardzībā pielāgoties, taču viņas tāpat spēja trāpīt. Vairākas reizes aizsardzībā apjukām, zaudējām kontroli pār bumbu un viņas to izmantoja.

Par vienu lietu esmu lepna – kad pretinieces pēc minūtes pārtraukuma atkal metās mums virsū, mūsu komanda aizsardzībā nospēlēja ar vajadzīgo intensitāti. Spējām doties izrāvienā, lai pabeigtu spēli ar uzvaru.

Dažreiz nodomā, ka atrod savu spēli par vēlu. Mēs nevaram atļauties gaidīt līdz galotnei. Mums jāspēlē agresīvi no pirmās minūtes. Turpinu meklēt mūsu labākās sadarbības, jo dažādās spēlēs labāk nospēlējušas dažādas spēlētājas.

Bažas sagādā iespējas gūt punktus, jo šajā ziņā esam nestabili. Mums ir izcilas spēlētājas ar izcilām spējām un, kā treneriem, mums joprojām ir pārliecība, ka viņas iemetīs un pabeigs izspēles. Priecājamies par trīs uzvarām, taču ne vienmēr, kādā veidā to paveicām. Jāizmanto šīs spēles kā mācību pieredze.

Mums ir vēl viena pārbaudes spēle un tālāk vairs nebūs otro iespēju. Esam jau runājuši, ka Pasaules kausa izcīņā vairāk nebūs atkārtotu iespēju. Mums jābūt gataviem un jāspēlē mūsu labākais basketbols. Svarīgi, lai katra spēlētāja parādītu labāko sniegumu, neatkarīgi, cik daudz spēlē."

Kraistala Deindžerfīlda, ASV spēlētāja (UConn)

"Latvietes spēja trāpīt savus metienus. Manuprāt, viņas izcīnīja arī dažas atlēkušās bumbas uzbrukumā un visu spēli nopietni cīnījās. Pirms Pasaules kausa izcīņas sākuma mums jāpievērš uzmanība spēlei aizsardzībai, īpaši cīņai par atlēkušajām bumbām.

Mums vairāk jākoncentrējas, lai gūtu vieglos punktus, nepazaudētu bumbu un iemestu. Spēles sākumā netrāpījām pāris vieglus metienus no groza apakšas un domāju, ka par to samaksājām. Joprojām cenšamies pierast, kā Eiropā traktē "nostaigātas situācijas". Kad pielāgosimies, domāju, ka spēsim iemest vairāk."

Tjaša Herisa, NCAA čempione

"Latvietes nogādāja bumbu spēlētājai, kurai spēle gāja no rokas – 11. numuram (Mārai Motei) – visu cieņu viņai! Viņa ir lieliska spēlētāja. Viņa uzņēmās iniciatīvu un izmantoja situācijas, kad pazaudējām sedzējus. Trāpīja tālmetienus, kuri palīdzēja latvietēm atjaunot intrigu.

Beigās ievērojām spēles disciplīnu un darījām, ko prasīja trenere. Cīnījāmies par bumbu, cenšoties no aizsardzības pāriet uzbrukumā. Pārbaudes turnīrs bija ļoti vērtīgs. Pieradām pie atmosfēras un kā šeit cilvēki spēlē. Aizjūrās viss ir citādāk nekā mājās.

Mums daudz jāpiestrādā aizsardzībā, lai saglabātu enerģiju visu spēli. Soliņam mūs jāatbalsta un jāpiegādā enerģija arī laukumā. Tad mēs varam saprast mūsu stiprās puses un panākt nepieciešamo. Tiklīdz sapratīsim, kā trāpīt brīvus metienus, kļūsim bīstamas."

Izmantotie resursi:https://www.usab.com/news-events/ne...

     [+] [-]

, 2017-07-20 03:48, pirms 7 gadiem
Joprojām cenšamies pierast, kā Eiropā traktē "nostaigātas situācijas".(C)
----------------
Jā, skraidīt ar bumbu rokās te nevar.

     [+] [-]

, 2017-07-20 11:56, pirms 7 gadiem
Izcīnīja dažas bumbas uzbrukumā? Bez skaidrojuma un statistikas, mazas amītes vārdi? Kuri tikai tukšas skaņas vērti? Novik, cik komandai ir jāizcīna atlēkušās bumbas pie pretinieku groza???? Lai spēli vinnētu?
Un kas tas par tvitera modi _ otrajā puslaikā cīnās neizšķirti? Karnītis un Purkalns tevi paslepus noslepkavotu un apraktu kaut kādā kaktiņā.