Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Anete Jēkabsone-Žogota: "Latvijā visiem jāciena Uļjana Semjonova"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Anete Jēkabsone-Žogota: "Latvijā visiem jāciena Uļjana Semjonova"
2008. gada 13. jūnijs, Madride. Latvijas valstsvienība uzvar Angolu un pirmo reizi vēsturē kvalificējas Olimpiskajām spēlēm. Anete Jēkabsone-Žogota un Uļjana Semjonova
Foto: Lauris...

"Apsveicu Latvijas basketbolu 90 gadu jubilejā! Ģimenē ir spēlējuši visi – sākot ar vecmāmiņu, vectētiņu, mammu, tēti un brāli. Apsveicu trenerus, fanus un cilvēkus, kuri strādā Latvijas basketbolā. Īpaši izcelšu Uļu Semjonovu, jo viņa ir lielākā Latvijas basketbola vadzvaigzne. Talismans, kura nesusi Latvijas vārdu pasaulē. Viņu jāciena visiem cilvēkiem," svētku priekšvakarā pārdomās ar Sportacentrs.com dalās 2013. gada labākā Latvijas basketboliste Anete Jēkabsone-Žogota.

"Tagad zinām visu, ko vēlas treneris"

UGMK basketbolistes šosezon ir labi saspēlējušās. Tev ļauj vairāk mest un Tu vairāk met. Kendisa komandā iejutusies par 100%. Kā ir klātienē?
Mūsu pluss – komanda saglabājusies tāda pati kā pagājušajā gadā. Klāt nākusi tikai Anna Voutersa, bet Kvanitra Hollingsvorta pārgājusi uz “Fenerbahce”. Kodols palicis nemainīgs, tāpēc treniņos saprasties ir daudz vieglāk. Gan treneriem, gan spēlētājām. Taktika nav mainījusies, tādējādi man pašai arī ir vieglāk. Pērn atgriezos pēc savainojuma. Vajadzēja atcerēties, kā spēlēt un kustēties laukumā kontakta spēles apstākļos.

Šoruden varēju sākt treniņus kopā ar komandu, nevis fiziskās sagatavotības treneri, tāpēc iejutos ātrāk. Kamēr nebija atbraukušas WNBA spēlētājas, varēju ilgāk spēlēt Krievijas čempionātā un pierādīt sevi trenerim.

Grūtības rada leģionāru limits Krievijā. Mēs esam daudz – astoņas ārzemnieces (Dīnai Nolanai ir Krievijas pilsonība). Katrā spēlē trīs spēlētājām jāpaliek malā. Ņemot vērā, ka spēlēju vienā pozīcijā ar Daianu Taurasi, tagad Krievijas līgā uz soliņa jāsēž man. Tas nav nekas traks, citreiz visas trīs spēlētājas paliek Jekaterinburgā. Neko nezaudējam, trenējamies ar individuālās sagatavotības treneri Todu Trokselu (Todd Troxel).

Olafs Lange sezonas sākumā teica, ka UGMK spēlētājas liek basketbolam izskatīties vienkāršam, bet viņa sistēmā nekā vienkārša nav.
Mūsu sistēma balstās uz bumbas kustību. Bumbai nav jāiestrēgst vienas spēlētājas rokās, bet jākustas apkārt. Tādā veidā jāapgrūtina dzīve sedzējām. Savukārt aizsardzībā izmantojam dažādas sistēmas. Prioritāte ir spēlēt ātru un gudru basketbolu. Pagājušajā gadā bija grūtāk, jo nācās apgūt daudzas jaunas sadarbības gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Šogad izmaiņu gandrīz nav. No vienas puses, tas ir mīnuss, jo zinām visu, ko treneris grib. Tagad aizej un izdari, pērn – vajadzēja pamatīgi domāt.

Tevi dažreiz maina Tatjana Popova. Pārējās jaunās krievu spēlētājas tiek līdzi?
Taņa iejutusies labi. Viņa palīdz darīt melno darbu, jo metēju mums netrūkst. Jauno meiteņu komandā īsti nav.

Laikā, kamēr nebija atbraukušas WNBA spēlētājas, viņas trenējās kopā ar komandu?
Sastāvā palikusi tikai saspēles vadītāja Anastasija Točilova. Viņa ir ļoti ātra. Kad spēlē, dara to labi, taču treniņos ierodas ļoti satraukusies. Nastja laukumā ir aktīva, taču pārējās jaunās meitenes no otrās komandas sastāvā netiek. Tāpat esam daudzas.

UGMK rezultatīvākas spēlētājas Eirolīgā – Kendisa Pārkere un Anete Jēkabsone-Žogota – kopā ar kluba ģenerālmenedžeri Maksimu Rjabkovu saņem medaļas par uzvaru Eiropas Superkausa izcīņā. Foto: Basket.ugmk.com

Anete Jēkabsone-Žogota kopā ar Mariju Stepanovu, Sandrini Grudu un Silviju Domingesu

UGMK galvenais treneris Olafs Lange

Anete Jēkabsone-Žogota ir vienīgā spēlētāja, kura trīs reizes uzvarējusi Eiropas Superkausa izcīņā (2009, 2010, 2013)

Komanda Eirolīgā iemet 60% soda metienu.
Treneris neaizrāda, taču apmierināts nav un nevar būt. Sodiņus jāmet gandrīz simtprocentīgi.

Tev taču ar to problēmu nav!
Tā vismaz ceru. Ja pati aizmetu garām, dusmojos uz sevi. Sodiņus garām mest nedrīkst! Vienkārši nedrīkst.

Sodi sevi par to?
Nevis pārdzīvoju, bet dusmojos. Tu nekad nezini, kā spēlē var iznākt. Varbūt sodiņu dēļ vari zaudēt.

Tu dusmojies spēles laikā vai pēc?
Spēles laikā varu pie sevis kaut ko nomurmināt. Pēc spēles turpinu domāt, ka tā nedrīkst.

Šogad vairāk met. Tas taču Tev patīk?
Redzi, es esmu uzbrucēja. Komandas metēja. Protams, mums ir daudz metēju, taču, ja bumba tiek izspēlēta uz mani, es metu. Daru to vairāk, jo šosezon jūtos labāk un sāku atgūties. Zinu, ka varu spēlēt vēl labāk. Atšķirība – UGMK sastāvā man nav jābūt galvenajai līderei. Kad ir iespēja, metu, jo šajā komandā visas spēlētājas grib dabūt bumbu un mest. Primārais ir komandas uzvaras. Ja varu palīdzēt ar saviem metieniem un iemest, esmu priecīga.

"Treniņos jāsedz Taurasi, Bērdu un Nolanu"

Teici, ka Tev nav jābūt līderei. Tādā komandā kā UGMK var būt daudzas līderes, vai tomēr Dī un Kendisa izceļas?
Dī un Kendisa izceļas, uz viņām gulstas lielākais spiediens. Visas pārējās meitenes viņām palīdz. Daiana galīgi nav tikai uz sevi orientēta spēlētāja. Viņa vienmēr iedos piespēli. Tā, ka tikai jāiemet grozā. Komanda veidojas ap viņām, lai pārējās palīdzētu. Uzvarām ar divām spēlētājām nepietiks, jāpalīdz visām. Arī citas meitenes ir spēcīgas.

Neskaitot mešanu, ko treneris Tev prasa darīt aizsardzībā?
Aizsardzība uzskatāma par UGMK prioritāti. Treneris šajā ziņā ir ļoti bargs. Visām prasa vienādi – kārtīgi izpildīt uzdoto.

Grūtāk segt ir treniņos vai spēlēs?
Treniņos nav viegli, jo jāsedz Daianu, Sjū Bērdu vai “Tvītiju” Nolanu. Viņas ir individuāli spēcīgas spēlētājas. Treniņos sadalāmies divos piecniekos. Katrā piecniekā ir labas spēlētājas, kuras vajag kārtīgi segt. Atstrādājam visu tā, lai spēlēs būtu vieglāk.

Kas parasti ir Tavā piecniekā?
Treneris sastāvus mēdz mainīt. Parasti esmu ar Silviju Domingesu, Mašu Stepanovu, Evu Kobrinu, citreiz Annu Voutersu, Taņu Popovu, Annu Petrakovu.

Gandrīz kā Premjerlīgā – Tu spēlē kopā ar Silviju, otrajā pārī Daiana un Sjū.
Daiana un Sjū viena otru ļoti labi jūt laukumā. Viņas daudzās komandās ir spēlējušas kopā, tāpēc saprotas no pusvārda. Mūsu komandā vispār nevar dalīt, kura ar kuru spēlē. Zinām, ka uzvarēsim tikai tad, ja spēlēsim kā viens vesels. Tāpēc īpašas dalīšanas nav un par to neaizdomājamies. Laukumā ejam tikai ar domu par uzvaru.

"Zaudējums Kurskai nāks par labu"

Tu biji Kurskā? Tā izskatījās pēc WNBA spēles.
Biju aizbraukusi līdzi. Pretinieces nekad pret UGMK nebija iemetušas 100 punktus. Tas ir komandas antirekords. Domāju, situācija izvērtusies līdzīgi kā pagājušogad. Vienā brīdī komandai iestājās kritums. Līkne gāja uz leju. Tagad jūtam, ka nav, kā vajag, tāpēc zaudējums nāk par labu. Pirms gada zaudējām Salamankai un “Spartakam”. Tas parāda, ka nevaram pārāk daudz atslābināties, tikai uz papīra skaitoties labākā komanda. Nebūs tā, ka varam negatavojoties iet un uzvarēt. Vienmēr jābūt gatavām. Sportā nezini, kā būs. Zaudējums palīdzēs atgūties un darīt tā, lai tas vairs nenotiktu.

Ko treneris teica pēc 100 punktu ielaišanas?
Kurskas meitenes visu meta iekšā. Pirmajās minūtēs dabūjām ļoti daudz sodu, bet komandā bija maz mazo spēlētāju-uzbrucēju. Sjū ātri saņēma divas piezīmes un pēc tam trešo, Daianai un Taņai Popovai bija sodi. Pēc tam aizsardzībā vajadzēja spēlēt ļoti uzmanīgi un Kurska to izmantoja. Spēlēja agresīvi, zinot, ka būs sodi. Treneris teica, ka zaudējums kalpos pārdomām. Mācība, taču tas nav nekas traks. Jāturpina trenēties, lai tā vairs nebūtu.

Nākamajā rītā, visas atkal zālē...
Nākamajā dienā bija brīvdiena, jo vēlu ielidojām. Aiznākamajā rītā noskatījāmies video. Parādīja mūsu kļūdas aizsardzībā. Gājām un sākām atstrādāt vājās vietas.

Nebija tā, ka spēlētājas brīvdienā aizskrēja uz zāli?
Citreiz meitenes brīvdienā iet uz trenažieru zāli. Mums ir daudzi individuālie treniņi un tajos vienmēr var redzēt spēlētājas. Tās nav brīvdienas. Komanda trenējas vienreiz dienā. No rītiem. Vakaros ir individuālie treniņi. Citreiz treneris pasaka, ka uz metienu, dribla treniņiem vai trenažieru zāli jābūt obligāti. Sadala grupās. Citreiz paliek brīvā izvēle. Mūsu komanda nav no jaunajām, tāpēc treneris negrib to pārtrenēt. Amerikāņu sistēma – trenējamies vienreiz dienā. No rīta un viss.

Kuras komandas šosezon ir UGMK sīvākās konkurentes?
Mums grūti gāja pret Košici. Sajūta tāda, ka pret mums nopietni gatavojas visas komandas. Piemēram, Kurska uzvarēja “Spartaku” tikai ar divu punktu pārsvaru. Tajā spēlē daudz sameta tikai Ogastus. Pret mums daudz sameta Ogastus, Prinsa, Duprī un Bransone. Visas. Pret mums noskaņojas īpaši. Tas ir labi.

Košicē galīgi nespēlējām savu spēli. Izglāba Kendisa. Otrajā puslaikā viņa ar dubultu sparu nospēlēja uzbrukumā. Neesam spēlējušas pret “Fenerbahče”. Domāju, ka kodolā tāpat būs “Galatasaray”, Burža. Varbūt Salamanka. Pagājušajā gadā bija kritums, taču vajadzīgajos brīžos izrādījāmies gatavas. Fināli vēl tālu, galvenais, lai nav savainojumu un visas ir veselas.

Ziemassvētkos visas spēlētājas brauks mājās?
Pirms Ziemassvētkiem laiks velkas lēni. Mums vēl paredzēts nedēļu garš izbraukums. Rīt (saruna notika 17. decembrī) lidojam uz Skio. Tiešais reiss, sešas stundas ceļā. Ceturtdien spēlēsim, piektdien lidosim uz Maskavu. Svētdien spēle pret “Spartaku”, pirmdien – uz mājām. Nākamais treniņš būs trešā janvāra vakarā, bet 5. janvārī paredzēta spēle.

Uzvara UGMK kausa izcīņā

2013. gada 4. decembris: Eirolīgas spēle pret Eiropas kausa finālistēm “Kayseri Kaski”

UGMK kausa spēlē pret Viļņas “Kibirkštis” basketbolistēm

Anete Krievijas Premjerlīgas spēlē pret Novosibirskas “Dinamo-GUVD”

"Baseinā leca visi, kuri atbalstīja spāņus"

Kad runājām Spānijas nometnes laikā, teici, ka Silvija vilka uz zoba Sandrini par Spānijas un Francijas spēli. Zaudētājai bija jālec baseinā.
Baseinā vajadzēja lekt direktoram un trenerim. Beigās baseinā leca visi, kuri atbalstīja spāņus, komandas masieri ieskaitot.

Ieleca ar visām drēbēm?
Lēciena brīdī nebiju klāt.

Kā ir ar iekšējām sacensībām?
Visas spēlētājas ir aktīvas un jautras. Bieži kopā atpūšamies. Neko nedalām kā konkurentes citur. Komanda izveidojusies ļoti saliedēta, lai gan tajā pulcētas daudzu dažādu tautību pārstāves un viņu mentalitāte ir atšķirīga no latviešiem. Nav problēmu ne ar vienu. Derības notiek vienmēr.

Uz ko jūs derat?
Parasti jāizmaksā pusdienas vai vakariņas. Ejam ārā gandrīz pēc katras spēles vai treniņa. Citreiz met no centra līnijas, derot uz naudu. Treneri gan tajā neiesaistās.

Tu piedalies derībās?
Esmu azartiska meitene. Ja zinu, ka varu uzvarēt, labprāt piedalos. Taču bieži to nedaru.

No centra iemet?
Kad beidzas treniņš, eju pamētāt atsevišķi, uz otro grozu. Šosezon neesmu metusi. Aņa Petrakova iemet. Kendisa ir iemetusi. Visas ir tuvu.

Amerikānietes ārzemēs uz treniņiem parasti nāk savu augstskolu kreklos. Vai UGMK pastāv šī tradīcija? Piemēram, Pārkeri var redzēt “Tennessee” kreklā?
Katrai dienai ir UGMK treniņkrekli. Tad esam pilnīgi vienādas. Kendisu “Tennessee” kreklā esmu redzējusi, šķiet, vienu reizi. Manuprāt, tas notika pagājušajā sezonā. Citu klubu un universitāšu kreklus neredz.

Kā ir individuālajos treniņos? Dī nāk ar “UConn” kreklu?
Nenāk. Gadās, ka to neļauj noslēgtie reklāmas līgumi. Manuprāt, uz individuālajiem treniņiem katra spēlētāja nāk apģērbā, kurā jūtas ērtāk.

"Vasara un ziema ir mani mīļākie gadalaiki"

Jekaterinburgā šosezon labi spēlē “Ural” vīriešu komanda. Sekojat līdzi viņiem?
“Ural” komandā spēlē Oļas Artešinas brālis, tāpēc viņa iet gandrīz uz katru spēli. Puiši bieži nāk uz mūsu spēlēm.

Pilsētā ir hokeja komanda “Avtomobiļist”, futbolisti.
Bijām ar krievu meitenēm un Maksimu aizgājušas uz spēli pret Prāgas “Ļev”. Gribēju paspēt uz Rīgas “Dinamo” spēli, taču vēlu atlidojām no Košices. Kad aizbraucu mājās, gāja trešais periods. Lai gan līdz hokeja zālei ir desmit minūšu gājiens caur parku.

Kā jūties Urālu ziemā?
Mums jau ir -22 grādi. Tāds aukstums! Vakar un šodien, izejot ārā, jūti aukstumu sejā. Man patīk staigāt ar Evu Kobrinu. Piecu minūšu gājiena attālumā ir iepirkšanās centrs. Aukstajā laikā ejam tur dzert kafiju, aizstaigājam pusdienās vai vakariņās. Mīlam staigāt ar kājām, jo tāpat visu laiku uzturamies telpās. Mums nepieciešams svaigs gaiss. Ar Evu staigājam pat aukstā laikā. Saģērbjamies silti. Mute, viss ciet, tikai acis vaļā, lai redz, kur iet.

Sniegs ir?
Jā, viss balts. Varu teikt, ka vasara un ziema ir mani mīļākie gadalaiki. Patīk Jekaterinburgas ziema. Ļoti auksts, saulains. Sniegs nekūst, īsta ziema.

Rudenī tumšs, bet ziemā gaišs.
Vienīgi ļoti ātri satumst. Ej gulēt tumsā un celies tumsā. Pusdesmitos no rīta Jekaterinburgā vēl ir tumša nakts. Grūti piecelties. Aukstums baigs, taču man patīk. Amerikānietes vairāk izmanto šoferus, kas pieved un aizved. Mēs ar Evu vairāk staigājam. Arī uz zāli var aiziet ar kājām. Pilsētas centrs ir kompakts.

Jekaterinburgā ir “Ipatjevskij Dom” – māja, kur nošāva cara Nikolaja Otrā ģimeni. Blakus zālei atrodas pareizticīgo templis, jeb, kā krieviski saka “hram”. Dažas reizes iegāju paskatīties ikonas. Brīvajos brīžos paskatos “TV3 play”. Ļoti patīk “Overtime”. Uzlabo garastāvokli, patīk, kā Armands Puče un Valdis Valters vada raidījumu.

Anete: seši Eiropas kausi septiņu gadu laikā

Divpadsmit sezonu laikā Latvijas basketbolisti, treneri un komandas ir izcīnījuši desmit Eiropas kausus, tai skaitā deviņas trofejas FIBA rīkotajos turnīros. Anetei Jēkabsonei-Žogotai ir sešas balvas. Pa vienam kausam ir Andas Jēkabsones (2003), Roberta Štelmahera (2005), basketbola kluba “Barons” (2008) un Guntas Baško-Melnbārdes (2012) izcīnīto uzvaru sarakstā.

Latvijas basketbolistu izcīnītie Eiropas kausi

GadsTurnīrsSpēlētāja/-sKlubs
2003FIBA Eiropas kaussAnda JēkabsoneAix-en-Provence
2005ULEB KaussRoberts ŠtelmahersLietuvos rytas
2007FIBA Eiropas KaussAnete Jēkabsone-Žogota/Ainars ZvirgzdiņšMaskavas „Dinamo”
2008FIBA Eiropas kauss vīriešiem„Barons/LMT”„Barons/LMT”
2009FIBA SuperkaussAnete Jēkabsone-ŽogotaSparta&K
2010FIBA EirolīgaAnete Jēkabsone-ŽogotaSparta&K
2010FIBA SuperkaussAnete Jēkabsone-ŽogotaSparta&K
2012FIBA Eiropas KaussGunta Baško-MelnbārdeKurskas “Dynamo”
2013FIBA EirolīgaAnete Jēkabsone-ŽogotaUGMK
2013FIBA SuperkaussAnete Jēkabsone-ŽogotaUGMK
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2013-12-19 14:22, pirms 10 gadiem
Aneta viena no Eiropas labākajām basketbolistēm! Veiksmi!

  +7 [+] [-]

, 2013-12-19 14:23, pirms 10 gadiem
frutto rakstīja: Uljanu jaaciena,tevi nee....! Veiksmi raust piki Krievija
Tevi bērnībā laikam sita?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2013-12-19 14:39, pirms 10 gadiem
Šī persona nav īstais cilvēks, kurš var kādam norādīt un runāt par cieņu. Semjonova ir Latvijas basketbola ikona, jēkabsone - sīks gariņš krievu maizē, kas ir aizmirsis ceļu uz valsts izlasi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2013-12-19 14:58, pirms 10 gadiem
purva_velns rakstīja: Šī persona nav īstais cilvēks, kurš var kādam norādīt un runāt par cieņu. Semjonova ir Latvijas basketbola ikona, jēkabsone - sīks gariņš krievu maizē, kas ir aizmirsis ceļu uz valsts izlasi.
Diemžēl Uļa nav vispār spēlējusi LV izlasē!

  +1 [+] [-]

, 2013-12-19 16:05, pirms 10 gadiem
atradusies cienitaja,pasimujle vel kadus 10cempjus!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-12-19 16:18, pirms 10 gadiem
Tie, kas Latvijas un visas sabiedrības labā ik pāris gadu par vēdera tiesu ir veltījuši mēnesi sava brīvā laika visiem spēkiem strādājot sev zināmu darbu, var droši teikt, ka viņi ir izdarījuši vairāk nekā Anete un saukt viņu par mīksto un simulanti.
Visiem citiem stingri iesaku paskatīties spogulī un pajautāt sev - ko es esmu izdarījis tādu, lai varētu par Aneti kaut ko nosodošu teikt?

Veiksmi Anetei un prieks un lepnums, ka mums ir tāda(-s) sportiste(-s).
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-12-19 16:25, pirms 10 gadiem
Daudziem tiešām ir īsa atmiņa par labām lietām. Paskatieties Anetes statisku izlasē un tad tikai runājiet . Pie tam kad tika izcīnīta ceturtā vieta EČ, tad viņa vienu daļu čempja nospēlēja ar visu traumu. Pirms noliekat cilvēku, padomājat vai vispār tam ir pamats. Tas,ka viņa nespēlē izlasē ir palīdzējis viņai pagarināt viņas sportistes karjeru. Būtībā viņa ir liela kapātāja un viņa arī labi apzinājās, ka katrs cikls izlasē ir milzīga savas karjeras saīsināšanas akcija. Anete ir maksimāliste un kapātāja, lai kur spēlētu. Viņa ir pelnījusi tikpat lielu cieņu kā Semjonova.
P.S. Semjonova ne spēli nav aizvadījusi Latvijas nacionālajā izlasē.

  +1 [+] [-]

, 2013-12-19 16:38, pirms 10 gadiem
SKALS rakstīja: Kā basketboliste viņa iespējams spēlē tīri labi toties kā cilvēks ir ļoti patmīlīga, egoistiska, mantrausīga.
Izlasīji ko es rakstīju? Labākā basketboliste!!!!! Ģimenes štelles te nevajag atklāt!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-12-19 17:03, pirms 10 gadiem
Un arī tev Anete jāiemācās cienīt to valsti par kuru spēlēja Uļa.

     [+] [-]

, 2013-12-19 17:32, pirms 10 gadiem
Edison rakstīja: Un arī tev Anete jāiemācās cienīt to valsti par kuru spēlēja Uļa.
HAHAHA Anetei jāiemācās cienīt PSRS?!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-12-19 22:45, pirms 10 gadiem
Lai ari semjonova nav uzvilkusi LV kreklu,taču ar LV vina vienmer ir kopā !!! Musu leģenda nevis krievu !!! Par Aneti runajot ----> laba speletaja ,daudz medaļu sakrajusi !! Bet ko gan Anetei var parmest??? kad bija jauna un traka,izlasei neatteica un speleja un aizveda mus lidz 4 vietai+ vel aizveda mus uz Pekinu !!! 30 gadi jau un prieks sievietem tas ir laiks kad jaskatas gimenes virzienā + japelna nauda

  +2 [+] [-]

, 2013-12-20 00:50, pirms 10 gadiem
Prieks par Anetes sasniegumiem klubu karjerā, bet nespēlēšana izlasē.. Manuprāt, to visu norok!

  -1 [+] [-]

, 2013-12-20 01:30, pirms 10 gadiem
Kāda jēga vēl par viņu rakstīt, viss aizmierstīet šo nodevēju, lai dzīvo savā RUSSIA FEDERATION

  +3 [+] [-]

, 2013-12-20 05:01, pirms 10 gadiem
frutto rakstīja: Semjonova ir basketbola legenda,Anete i tuvu nestav vinjai klat ! Nekaada patriotisma ! Un taa saucamaja LV izlase vinja nespeleja,taapec ka taadas nebij,visi zem PSRS karoga kappaja,mulkiem vajag veesturi pamaciities
Mēs nezinām kā domātu Uļja, ja spēlētu mūsdienās. Pie tam spēlēšana PSRS izlasē bija obligāta. Uz izlasi nozīmēja, nevis aicināja.
Un vēlreiz saku, ka Anetes ieguldījums izlasē tāpat ir milzīgs. Nebūtu viņas, nebūtu arī iepriekšējo lielo panākumu. Es saprotu, ka ir sāpīgi izlases faniem, ka tāda spēlētāja aiziet no izlases. Bet ir jāsaprot, ka visi profesionālie sportisti dara savu darbu kā mēs ikdienā. Tu pats piekristu brīvprātīgi veikt sabiedriski derīgus darbus par maizes tiesu mēnesi no vietas, ja tas būtu jādara valsts vārdā?????
P.S. Tad varam mest arī vienā katlā ar viņu gan Tamani, gan Kubliņu???

     [+] [-]

, 2013-12-20 07:55, pirms 10 gadiem
Bija manupraat visu favorite līdz brīdim kad pateica izlasei neee, mūsu mazajā valstī tas ilgi neaizmirsīsies...

     [+] [-]

, 2013-12-20 09:41, pirms 10 gadiem
ir brīži, kad ir cerība,ka sportisti nelasa komentārus.. kur ir iespēja nospiest "-"?

     [+] [-]

, 2013-12-20 09:49, pirms 10 gadiem
canuks20 rakstīja: 30 gadi jau un prieks sievietem tas ir laiks kad jaskatas gimenes virzienā + japelna nauda
nav jau jāspēlē izlasē nepārtraukti - var pa vidu paņemt pauzi gan priekš ārstēšanās, gan atpūtai, gan bērnu audzināšanai. un pēc tam atkal uzspēlēt izlasē.

tā pati Tāre, kad aizgāja no izlases, bija tuvu 40. un izlase viņas karjeru pagarināja, nevis saīsināja.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-12-20 14:47, pirms 10 gadiem
Pilnīgi var piekrist fruto. Man Jēkabsones individuālie panākumi ir kaut kā pie vienas vietas, ja viņa nepārstāv Latvijas izlasi, tad cieņu no manas puses viņa nekad nespēs iegūt, bet Semjonovu, es domāju, katrs gudrs cilvēks cienīs vienmēr. Jēkabsonei piķis svarīgāks par izlasi, tad, lai arī kapā savos Eirokausos, veiksmi viņai nenovēlu.

  -1 [+] [-]

, 2013-12-20 15:14, pirms 10 gadiem
Bļāviens, te tādi patrioti viens otrs , ka .irst gribās.
Anete (kā sieviete pirmām kārtām) pietiekami ir izdarijusi Latvijas vārda nešanai pasaulē. Arī izlasē pietiekami nospēlējusi un sniegusi savu devumu.
Kaut gan ko te pirkstus deldēt - tāpat skaidrs ka komentāros lielākoties sēž sliņķi , skauģi , kam gribās (bet diez vai ir) būt gudrākiem par citiem.
Daļēji pieskaitīšos pie tiem arī es (ne skauģiem).
Gaišus svētkus visiem ......un Anetes ģimenei .....

  -1 [+] [-]

, 2013-12-20 17:19, pirms 10 gadiem
Žēl,ka viņa visticamāk nekad nepiedalīsies LV izlasē,jo pati tā teica,atceros tos laikus ,kad LV sievietes spēlēja par Eiropas labāko sieviesu trīnieku,kā arī spēkojās olimpiādē,bez Anetes,tas nav paveicams.

     [+] [-]

, 2014-01-15 18:17, pirms 10 gadiem
ko jūs te vispār salīdzinat!!