Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

FIBA Europe apstiprina "TTT Rīga" dalību Eirolīgā

Andris Vētra
Andris Vētra

FIBA Europe apstiprina "TTT Rīga" dalību Eirolīgā
Iepriekšējā sezonā "TTT Rīga" Eirolīgā uzvarēja divās spēlēs. Vai nākamajā sezonā uzvaru būs vairāk?
Foto: Romualds Vambuts

Sieviešu basketbola klubs "TTT Rīga", kas šosezon kļuva par Latvijas čempionēm, piecu spēļu sērijā ar 3-2 pārspējot SK "Cēsis" basketbolistes, būs viena no 24 komandām, kas nākamajā sezonā piedalīsies sieviešu basketbola Eirolīgā.

Šodien FIBA Europe paziņojusi nākamās sezonas sieviešu Eirolīgas dalībnieku sarakstu. Nākamajā sezonā Eirolīgā startēs 24 komandas, kuras pārstāv 12 valstis. Visplašāk pārstāvētas būs Francija, Polija, Krievija un Spānija (katrai pa trim klubiem). Čehija, Ungārija, Itālija un Turcija deleģējusi pa divām komandām, bet Horvātija, Latvija, Lietuva un Slovākija turnīrā iesaistīs pa vienam klubam. Krievijas pārstāvniecību pieaugusi no divām līdz trīs vienībām, bet Ungārija zaudējusi vienu no trīs vietām.

Automātiski nākamās sezonas turnīram kvalificējušās tikai Maskavas apgabala "Spartak", kuras šosezon kļuva par Eirolīgas čempionēm.

21 komanda un abas "wild card" īpašnieces ("Wisla Can-Pack" un "USO Mondeville") noteiktas atbilstoši valstu un klubu rangam, kurā ņemti vērā sasniegumi pēdējo trīs sezonu laikā. Lietuvu pārstāvēs Kauņas "Vici" (ieņems Viļņas "TEO Basket" vietu). Salīdzinot ar 2010. gada sezonu, lielas izmaiņas dalībnieku sarakstos nav notikušas. 21 komanda mēģinās uzlabot vai – Maskavas apgabala „Spartak” gadījumā – atkārtot pērn sasniegtos rezultātus. Klāt nākušas trīs komandas, turklāt divām – Aijas Brumermanes pārstāvētajai "USO Mondeville” un Orenburgas „Nadežda” – jau ir Eirolīgas pieredze. Vienīgā nosacītā debitante nāk no Lietuvas, kur grūtību māktās Viļņas „Teo Basket” vietā stājusies kaimiņpilsētas Kauņas vienība "Vici”, precīzāk, Viļņas komanda pārcēlusies 100 kilometrus uz rietumiem.

"TTT Rīga" Eiropas spēcīgāko klubu turnīrā piedalīsies jau ceturto gadu pēc kārtas. Iepriekšējās trīs sezonās komanda trīs reizes izcīnījusi piekto vietu grupu turnīrā (bilance 9-21, bilance 2008. gada sezonā 3-7, bilance 2009. gada sezonā 4-6, bilance 2010. gada sezonā 2-8). Izslēgšanas spēlēs pagaidām nav izdevies iekļūt.

Nākamajā sezonā Eiropas līmeņa turnīros gaidāms Latvijas basketbolistu pārstāvniecības rekordskaits. Paredzams, ka Eirolīgā startēs Gundara Vētras (UGMK), Anetes Jēkabsones-Žogotas (Spartak), Aijas Brumermanes (USO Mondeville), Elīnas Babkinas (Lotos Gdynia), Zanes Tamanes (MKB Euroleasing Sopron) un Guntas Baško (Wisla Can-Pack Krakow) pārstāvētie klubi, bet Eiropas kausā sacentīsies Sabīnes Niedolas (Nantes), Aijas Putniņas (Arras) un Ievas Kubliņas (Gyor) vienības.

FIBA Eirolīga 2011

Grieķijas "Sony Athinaikos", kas Latvijas sieviešu izlases galvenā trenera Georga Dikeulakosa vadībā šosezon kļuva par FIBA Eiropas kausa izcīņas uzvarētājām, arī nākamajā sezonā startēs šajā turnīrā.

FIBA Eirolīgas un FIBA Eiropas kausa izloze notiks 3. jūlijā Minhenē. "TTT Rīga" ir vienīgais Latvijas Sieviešu Basketbola līgas (LSBL) klubs, kas piedalīsies Eiropas līmeņa turnīros.

Izmantotie resursi:
fibaeurope.com

ValstsKomanda/-s
HorvātijaGospic Croatia Osiguranje
ČehijaFrisco Sika Brno/ZVVZ USK Praha
FrancijaBourges Basket/USO Mondeville/Tarbes Gespe Bigorre
UngārijaMKB Euroleasing Sopron/MiZo Pecs
ItālijaCras Basket Taranto/Famila Basket Schio
LatvijaTTT Rīga
LietuvaVICI Kaunas
PolijaKS AZS-PWSZ Gorzow/Lotos Gdynia/Wisla Can-Pack Krakow
KrievijaMaskavas apgabala „Spartak”/Jekaterinburgas UGMK/Orenburgas „Nadežda”
SlovākijaGood Angels Košice
SpānijaCiudad Ros Casares Valencia/Halcon Avenida/Rivas Ecopolis Covibar
TurcijaFenerbahce/Galatasaray

     [+] [-]

, 2010-06-18 21:38, pirms 14 gadiem
Lai izdodas tikt PO! Jaukas ziņas no basketbola starpsezonā...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-06-18 22:15, pirms 14 gadiem
ienīgā debitante nāk no Lietuvas, kur grūtību māktās Viļņas „Teo Basket” vietā stājusies kaimiņpilsētas Kauņas vienība "Vici”.

wtf? tie irtie paši vēži tikai citā kulītē..... pēc šitā jau sanāk, ka ir biusi tāda komanda Vici un tagad ieņem vietu.... var taču normāli uzrakstīt, ka Lietuvas Telekomas atteicās sponsorēt skuķu basi, un vietā nāca Vici, tikai jāpārvācās uz Kauņu.

otrs jautājums - komandas sastāvs? varbut varak jau pamazām saukt?

  +1 [+] [-]

, 2010-06-18 23:36, pirms 14 gadiem
ar nepacietību gaidam izlozi !